Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

0749. [Τα Που] Κανέναν Δεν Ενδιαφέρουν

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCx3KJwqit4UadLOgrsVSmFd0bm75WTJtduig6CBJ0dHCTBmv0QTQWp5bvg-WoMztKXHuMN4yJrXWezqVRoBmR9tsAHPlZEcOORqOK8S3QmVLKCUgVKCJSTFnXecnqYSqd4fjF/s1600/110123_%25CE%2593%25CE%259B%25CE%25A5%25CE%25A6%25CE%2591%25CE%2594%25CE%2591.JPGΤα κατάφερα. Ολοκλήρωσα, τις μέρες αυτές, “τη μεταγραφή” και των εγγραφών του έτους 2009, του χειρόγραφου ημερολογίου μου, σε MS Word. Ξεκίνησα την προσπάθεια με το πρώτο έτος, το 1973, στα μέσα της δεκαετίας του 90. Μέχρι τώρα έχω, λοιπόν, μεταγράψει τις εγγραφές 37 ετών. Εγγραφές που καλύπτουν το χρονικό διάστημα από 2 Οκτωβρίου 1973 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2009. Η μεταγραφή αυτή καλύπτει, μαζί με τους Πίνακες Περιεχομένων, περισσότερες από 950 Σελίδες Α4 (άλλως: 344.361 λέξεις ή 1.734.527 χαρακτήρες). Περιλαμβάνονται, συνολικά, 1151 εγγραφές με έκταση από μία λέξη μέχρι και περισσότερες από 1200.

Ακόμα παιδεύομαι να βάλω το σύνολο αυτό σε μια, ομοιόμορφη, τάξη. Δεν είναι εύκολο. Όλο και κάτι ξεφεύγει, όλο και κάτι στραβώνει. Δεν διαμαρτύρομαι. Είμαι, το ομολογώ, στα τοιαύτα τελειομανής. Με ενδιαφέρει να είναι σωστό ακόμα και το παραμικρό κόμμα. Όπως και να έχει ήταν μια εργασία που μου έδωσε, και μου δίνει όσο συνεχίζεται, ευχαρίστηση. Είχα την ευκαιρία, γράφοντας, μία μία να διαβάσω όλες αυτές τις εγγραφές, να διορθώσω ορθογραφικά λάθη και αβλεψίες. Κυρίως όμως είχα την ευχαρίστηση να αναθυμηθώ πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις. Πρόσωπα που τα ονόματά τους διατρέχουν το σώμα των εγγραφών όπως η κλωστή τα ενδύματα. Με τη δυνατότητα του άμεσου εντοπισμού, που παρέχει η μεταγραφή, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την πορεία τους μέσα στο χρόνο. Να την δω και να την κρίνω στο σύνολό της. Να βγάλω, έτσι, (άλλα) συμπεράσματα. Σε αρκετές περιπτώσεις, να αναθεωρήσω. Κάποιους ίσως και να τους αδίκησα με τη, συνολική, συμπεριφορά μου. Σε κάποιους άλλους έδωσα περισσότερες ευκαιρίες από όσες, όπως αποδείχτηκε, άξιζαν. Διαπίστωσα, δίχως έκπληξη ομολογώ, ότι υπάρχουν χρόνια ολόκληρα που χάθηκαν με την ελπίδα να με τραβάει από τη μύτη. Όμως, ότι πέρασε, πέρασε και πάει. Μπόρεσα να καταγράψω γεγονότα και περιστατικά, όπως τα κατέγραψα. Δεν επιθυμώ να αλλάξω τίποτα. Ότι έζησα το έκανα δικό μου. Το βίωσα. Το αιχμαλώτισα.

Σε αρκετές περιπτώσεις έχω χρησιμοποιήσει αποσπάσματα ή / και ολόκληρες εγγραφές των χειρόγραφων ημερολογίων στο, παρόν, e-ημερολόγιο. Μερικές φορές ήταν η εύκολη λύση. Κάτι αντίστοιχο με τα “χαρτιά” του Αλοΐσιους. Πιθανότατα είναι κάτι που θα ξανακάνω. Προς το παρόν θα συνεχίσω να ασχολούμαι με την “ομογενοποίηση” του όγκου των πληροφοριών που έχω πληκτρολογήσει. Ακόμα, τη μετατροπή των αρχείων MS Word και σε PDF και τη δημιουργία αρχείων δεκαετιών και, αν οι Η/Υ που χρησιμοποιώ “αντέξουν”, τη δημιουργία ενιαίων αρχείων MS Word και PDF.

Καλό Φεβρουάριο!



Ένα κλικ μακριά Οδυσσέας Τσάκαλος και “Αν Μ’ Αρνηθείς”.


31/01/2011

4 σχόλια:

  1. Κάνεις ένα αν μη τι άλλο πολύ ενδιαφέρον ταξίδι και το κυριότερο είναι πως το κάνεις με ευχαρίστηση.
    Την ευχαρίστηση της βίωσης.

    Σπουδαίο να "αναγνωρίζονται" όλα ως δικά σου.

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά, όλο αυτό με τα ημερολόγια, είναι πολύτιμο για εμένα και, κατά περίπτωση, για τους οικείους μου.

    Καλημέρα και Καλό Φεβρουάριο!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε έχω πει ότι θα το κάνω κι' εγώ αυτό. Η όχι. Οπως μου έρθει. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα,

    Θαρρώ αξίζει τον κόπο (ο οποίος, ανάλογα με τον όγκο των κειμένων, μόνο αμελητέος δεν είναι).

    Καλή Εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή