Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

0618. “Ο Κόσμος του Επενδυτή” και η Jane Austen


Από αύριο Σάββατο, 25 Απριλίου, η εφημερίδα “Ο Κόσμος του Επενδυτή” έχει μια αξιοπρόσεκτη προσφορά. Για τέσσερα διαδοχικά Σάββατα θα προσφέρει, με το φύλλο της, και ένα DVD που θα περιέχει μια ταινία βασισμένη σε μυθιστόρημα της Jane Austen. Με το αυριανό φύλλο μάλιστα θα δοθεί και μια ειδική κασετίνα για να τοποθετηθούν τα τέσσερα DVD.


Τις τρεις πρώτες από αυτές και τις έχω δει και τις έχω (σε DVD). Την τέταρτη την έχω δει, και την έχω, σε δυο διαφορετικές εκτελέσεις αλλά όχι σε αυτή που θα προσφέρει η εφημερίδα “Ο Κόσμος του Επενδυτή”. Για να ολοκληρωθεί το σύνολο των ταινιών που βασίζονται στο έργο της Jane Austen προσθέστε και τις ταινίες Πειθώ και Λογική και Ευαισθησία.

Πρόκειται για πολύ προσεγμένες μεταφορές του έργου της Austen, συνήθως του BBC, οι οποίες αναπαριστούν με ακρίβεια την εποχή και δίνουν το κλίμα και το άρωμά της. Είμαι λάτρης (και) της Jane Austen και της εποχής που περιγράφει στα βιβλία της. Μάλιστα έχω το σύνολο των μυθιστορημάτων της τόσο σε μετάφραση όσο και στα Αγγλικά.

Είτε έχετε διαβάσει, λοιπόν, τα μυθιστορήματά της είτε όχι οι ταινίες αυτές αποτελούν μια πολύ καλή προσέγγιση του έργου της και της εποχής του. Αξίζει, συνεπώς, τον κόπο να τις αποκτήσει να τις κανείς και, κυρίως, να τις δει και να τις ευχαριστηθεί.

Συνυπολογίστε ότι με το κάθε φύλλο της εφημερίδας που θα αγοράσετε θα αποκτήσετε, μεταξύ άλλων, και ένα CD της σειράς “Τα Μελοποιημένα”. Πρόκειται για μια σειρά τριάντα CD, με υπότιτλο “Η ποίηση στο Ελληνικό Τραγούδι”, σε κάθε ένα από τα οποία περιέχονται 18, κατά βάση όμορφα, κατά την προσωπική μου άποψη, Ελληνικά τραγούδια με τον όρο “ποίηση” στην ευρύτερη, θα έλεγα, έκφρασή του. Με το αυριανό φύλλο θα δοθεί το τέταρτο CD.

Μετά από όλα αυτά θαρρώ ότι αξίζει τον κόπο να δαπανήσετε αύριο, ή μεθαύριο, τέσσερα ευρώ και να αποκτήσετε το φύλλο της εφημερίδας “Ο Κόσμος του Επενδυτή” και τα πολύτιμα οπτικά και ηχητικά ασημένια “δισκάκια” που το συνοδεύουν. Το πολύ – πολύ να μη μείνετε ικανοποιημένοι και να . . . με βρίζετε!

Καλό ΣαββατοΚαιΚύριακο!


Foreigner – That Was Yesterday. 

 22/04/2009

3 σχόλια:

  1. Jane Austen...Λίγοι άντρες αναγνωριζουν την αξία της, καθως δυσκολευονται να συλλάβουν τις λεπτές αποχρώσεις της γραπτής της έκφρασης και κουράζονται μαλλον απο τα τύπου ψυχογραφήματος μυθιστορήματά της.

    Προσωπικά,μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σας.Η ανάπλαση του κλίματος της εποχής,μα κυρίως η λεπτομερής καταγραφή κάθε ανθρώπινης αντίδρασης ακόμη και συλλογισμού κάνουν τα συγκεκριμενα αναγνώσματα προκλητικά ενδιαφέροντα.Θεωρώ πως η Austen εκτός απο το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της γραφής, είχε ένα μοναδικό χάρισμα να παρατηρεί και να αποκωδικοποιει την ανθρώπινη συμπεριφορά.
    Το "Λογικη και ευαισθησία" είναι το μονο που δεν διαβασα, ισως επειδη το ειδα στον κινηματογράφο και μετά κάπως χάθηκε το ενδιαφέρον

    Καλό Σ/Κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τη Violet,τα έργα της Austen είναι αριστουργήματα ψυχογραφίας και κοινωνικής ανάλυσης διανθισμένα με το χαρακτηριστικό λεπτό εγγλέζικο χιούμορ που τους προσδίδει μια ιδαίτερη γοητεία και...αιώνια νεότητα.
    Η προσφορά του "Επενδυτή" είναι όντως αξιόλογη, αν και η διαφήμιση που προηγήθηκε ήταν όλιγον τι παραπλανητική.΄Εδινε την εντύπωση, σε μένα τουλάχιστον, ότι και τα τέσσερα DVD θα προσφέρονταν στο φύλλο του Σαββάτου. Δεν πειράζει, θα έχουμε να περιμένουμε κάτι και τις άλλες εβδομάδες.
    Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. violet: Θα συμφωνήσω μαζί σας για την αξία της Jane Austen. Όσο για το πώς και τι αντιλαμβάνονται οι άντρες μάλλον μας αδικείτε. . .
    Θα έλεγα να διαβάσετε και το "Λογικη Και Ευαισθησία". Θα το χαρείτε. . .
    Καλό απομεσήμερο :)

    Eleni Tsamadou: Είναι πραγματικά αξιέραστη η Austen και τυχεροί όσοι συναντήθηκαν και εκτίμησαν το έργο της. Τρεις εβδομάδες προσμονής για τέσσερα DVD με έργα της περνάνε σα νεράκι!

    Να είσαστε Καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή