Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

0511. Άδεια Ήταν και Πάει!

Μια ακόμη κανονική άδεια που ξοδεύτηκε, προδιαγεγραμμένα, άδοξα. Από την Τετάρτη, 30 Ιουλίου, μέχρι και την Πέμπτη, 14 Αυγούστου. Από σήμερα, Δευτέρα 18 Αυγούστου, κανονικότατα στο γραφείο μου της Σ56. “Δε βαριέσαι” λέω “και η άδεια μια ιδέα είναι” και, βεβαίως και εδώ που φτάσαμε, μόνο τέτοια δεν είναι. Αλλά πώς αλλιώς; “Το πετρωμένο φαγείν αδύνατο!”. Τα αναμενόμενα συνέβησαν και πάλι και θαρρώ, για μια ακόμα φορά, αντιμετωπίστηκαν με το σωστό τρόπο. Έπεται συνέχεια η οποία δεν αναμένεται καλύτερη. Συνεπώς; Υπομονή!

Πολλά είχα στο νου μου να κάνω και ελάχιστα έπραξα. Ούτε καν το χειρόγραφο ημερολόγιο μου δεν πρόλαβα να ενημερώσω. Η τελευταία εγγραφή σε αυτό ήταν την Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008. Έχω, βεβαίως, ένα βοηθητικό ημερολόγιο όπου σημειώνω τα σημαντικά αλλά ο χρόνος που έχει περάσει ξεπερνάει το μέτρο. Το 2008 αναμένεται να είναι το έτος με τον μικρότερο όγκο κειμένων στο ημερολόγιο μου αυτό. Κι δεν μου αρέσει! Θα προσπαθήσω να βελτιώσω την κατάσταση αλλά, ειλικρινά, οι συνθήκες δεν ευνοούν, δεν ευνοούν καθόλου!

Το ευτύχημα είναι ότι, αξιολογώντας τις παρούσες συνθήκες, δεν είχα βάλει στόχους και δεν είχα δεσμευτεί απέναντι στον εαυτό μου. Έτσι η διάσταση επιθυμίας και πραγματικότητας με άφησε πρακτικά αλώβητο. Τα καλά πείρας και ηλικίας, θα έλεγα. Το μόνο που έκανα ήταν εκείνο το φορμάρισμα του σκληρού του Η/Υ της Α29. Το είχε παρακάνει κι αυτός και του χρειαζότανε!

Back to front!”, λοιπόν, που λένε και οι Αγγλοσάξωνες. Η ζωή συνεχίζεται και είναι, σε κάθε περίπτωση, ωραία. Το ευχάριστο είναι ότι πάντοτε επιστρέφω με καλή διάθεση, αν όχι με χαρά, στην εργασία μου. Το διάλειμμα τελείωσε, μέσα τα κεφάλια.

Καλή Εβιδομάδα ευιγενικοί αναγινώστες!


Ακούγεται ο Bob Dylan στο τραγούδι του “If Not For You”.

18/08/2008

2 σχόλια: