Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

0509. Παραλία

Είναι τακτικός, τακτικότατος. Και έχει κάνει “κατάληψη” στην παραλία που κολυμπώ. Και μάλιστα, αν θυμούμαι καλά, από πέρυσι. Όποτε, λοιπόν, πηγαίνω στην συγκεκριμένη παραλία, πάντα νωρίς το πρωί, αυτός είναι, ήδη, εκεί. Μεγάλης σχετικά ηλικίας, μαυρογκαγκανιασμένος από τον ήλιο, με μαγιό και καπελάκι τζόκεϊ παραλλαγής χρώματος ανοιχτού. Και μέχρι εδώ ουδέν το μεμπτό.

Αλλά ο “μπάρμπας” είναι “μερακλής” ή έτσι νομίζει. Κουβαλάει μαζί του ένα κασετόφωνο του σωρού, και ένα σωρό κασέτες. Και, βεβαίως, τα χρησιμοποιεί παίζοντας συστηματικά, και σε υψηλή ένταση, λαϊκά τραγούδια των δεκαετιών του 50 και του 60. Ακαταπαύστως και με αρκετή παραμόρφωση λόγω της ποιότητας του κασετοφώνου.

Ηχορύπανση φοβερή. Το να ακούς Καζαντζίδη και βαριά λαϊκά στις οκτώμιση, εννιά το πρωί δε νομίζω ότι είναι το καλύτερο στο συγκεκριμένο χώρο. Με ζαλίζει, με εκνευρίζει, μου τι δίνει! Μου ‘ρχεται να πάω να του πω να κλείσει το κωλομηχάνημά του και να το βάλει εκεί που γνωρίζει. Αλλά, βλέπεται, εγώ είμαι “πολιτισμένος” και τέτοια πράγματα δεν τα κάνω.

Αντιθέτως ο κάθε ανένταχτος στην κοινωνία “μερακλής” και “πονεμένος”, μπάρμπας έχει το δικαίωμα να καταστρέφει την ησυχία μιας παραλίας και να υποχρεώνει τους λουόμενους να ακούνε καψουροτράγουδα της επιλογής του. Το κριτήριο της αντικοινωνικότητας είναι προφανές. Τι θα γινότανε αν όλοι φέρναμε τα κασετόφωνά μας και ακούγαμε, σε υψηλή, αλά μπάρμπα, ένταση τραγούδια της επιλογής μας;

Και μοιάζει αστείο βεβαίως, στη χώρα αυτή, να μιλήσουμε για επιτήρηση / επίβλεψη των δημόσιων χώρων από αρμόδια “όργανα τάξης”. Έτσι ή θα πρέπει να αντιδικήσεις με τον κάθε ανεγκέφαλο, με αμφίβολα αποτελέσματα, ή να το βουλώσεις και να το καταπιείς σε μια προσπάθεια να περισώσεις, ότι προλαβαίνεις και μπορείς, από την ηρεμία και τη γαλήνη σου. . .
Δυστυχώς!


Από το συγκρότημα La Bionda το νοσταλγικό “Moonlight Palais”.


13/08/2008

4 σχόλια:

  1. Καλημερα αγαπητε Αειποτε,

    μετα απο παμπολλες τετοιες εμπειριες και μετα απο ωριμη σκεψη, εχω καταληξει στις εξης επιλογες.

    α) παυεις να εισαι ευγενικος και πολιτισμενος και ασκεις βια. Φυσικη βια, οπως π.χ. να πλησιασεις (αμιλητος) κοντα του και με ενα μπαστουνι του μπεηζ μπωλ να του θρυμματισεις το μηχανημα.

    β) αναχωρεις. Απο την παραλια. Απο την πολη στην οποια συνορευει η παραλια. Απο την χωρα που εχει τετοιες παραλιες.

    Ευχομαι να μπορεσεις να απολαυσεις οσο περισοτερα μπανια γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kalimera sas,
    distixos i iremia se mena, den borei na perisothei pia afou o eknevrismos kai ola afta pou perigrafetai arxizoun na dimiourgounde ston esoteriko mas kosmo..
    etsi me aformi ta sxolia tou Draliona tha dialega to b) diladi tha efevga...
    tin poli kalimera mou,
    to erotima omos einai an den exeis tin politeleia na boreis na figeis, ti kaneis tote?
    gia alli mia phora tha klistei kaneis sto eafto tou kai tha prospathisei na agnoisei to ti simvainei giro tou.....einai distixos kai afti mia atixi andimetopisi tou provlimatos pou telika odigei sto apolito "klisimo"
    kalo banio avrio to proi sas efxomai!
    Sas katalavaino pandos apolita...kai ego ta proina pou kolimbo se afta ta omorfa galazia nera tou nisiou mas eimai anagasmeni na kolimbo dipla apo ena kako poli kako kai asximo pleoumeno tou opoiou o idioktitis ergazetai se etairia pou ftiaxnoun opla...aidiazo toso poli apo tin thea tou singekrimenou pleoumenou pou kathe proi me ton gio mou skeftomaste tropous gia to pos tha tou to vouliaksoume!
    propetis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς η καφρίλα επικρατει. Για την ψυχική σας ηρεμία, πείτε του. Τουλάχιστον να εκτονωθείτε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dralion:

    Δυστυχώς! Δεν έχω μπαστούνι του μπέηζ μπολ και δεν μου αρέσουν τα ταξίδια! Παρ’ όλα αυτά άλλαξα παραλία, “δι’ άλλους λόγους”. . .
    Ευχαριστώ για την ευχή και αντεύχομαι.

    propetis:

    Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση!

    renata:

    Αδυνατώ! Άμα αρπαχτώ, που δε βλέπω να μην αρπάζομαι άμα του πω, αρπάζομαι άσχημα. . .

    Ευχαριστώ πολύ! :)


    Καλό Απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή