Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2005

Η και Το [ΝΚ]

Η "σιωπή" και το "σιωπώ" δεν κοινοποιούνται και δεν ανακοινώνονται. Βιώνονται και πληρώνονται.

23/11/2005

8 σχόλια:

  1. H σιωπη μπορει ομως να μετατραπει και στη μεγαλυτερη κραυγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ. Πολλές φορές σιωπούμε ακριβώς γιατί δεν μπορούμε να κραυγάσουμε [όταν και εκεί που πρέπει]. Χαρά στη σιωπή, λοιπόν, που γέννησε κραυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμιά φορά φοβάμαι πως το πλήρωμα αντιστοιχεί σε κάποιο ακριβό αντίτιμο.Καλά και το βίωμα δεν είναι πιο ευχάριστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς, ή ευτυχώς, η πληρωμή είναι συνήθως "κατά βούληση". Πληρώνουμε για τον εαυτό μας [και τα λάθη του χαρακτήρα, συνοπτικά, και της ζωής μας] και σπανίως για τον απέναντι που, πολλές φορές, δεν μαθαίνουμε ποτέ "πόσο αξίζει". Είναι, πάντως, μια καλή ευκαιρία να βυθιστεί κανεις στον εαυτό του και να νιώσει και να μάθει. Η σιωπή που έχει ονοματεπώνυμο μπορεί να είναι μια άσκηση αυτογνωσίας και αρετής. Εξ' άλλου δεν είναι απαραίτητο να σωπαίνουμε μόνο όταν ζοριζόμαστε. Η σιωπή τα χωρά όλα, ακόμα και την ευτυχία. Όσο για τα βιώματα πιστεύω ότι, όταν ο χρόνος κάνει τους κύκλους του, είναι, τελικά, ευχάριστα και κυρίως χρήσιμα. Αρκεί να γνωρίζουμε γιατί σιωπούμε. . .

    Υγίαινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλές φορές όμως, λέμε τόσα πολλά περισσότερα με την σιωπή μας...

    Καληνύχτα φιλαράκι. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ζήτημα είναι σε ποιον τα λέμε. Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται, γενικεύοντας, τουλάχιστον δύο. Έναν που να σωπαίνει και έναν που να καταλαβαίνει. . . Καλημέρα εντελώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή