Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

0750. Τα Μικρά και Τα Εύκολα


Πόσο δύσκολο είναι να κρατηθείς μακριά από τα μικρά και (φαινομενικά) ανώδυνα; Αυτά που τρυπώνουν ύπουλα στη σκέψη και που η ευκολία, ακριβώς, του να τα εκτελέσεις τα κάνει ιδιαίτερα ελκυστικά; Αυτά που αδιάντροπα σου βγάζουν τη γλωσσίτσα, που προκλητικά προσκαλούν; Κάνε με, κάνε με, κάνε με! Τίποτα δεν είμαι! Εύκολο είμαι και ανακουφιστικό! Μια κίνηση μού είναι αρκετή. Ένα μπιμπλό που αλλάζει θέση. Μια “τυχαία” συνάντηση. Μια λέξη που ξεστομίζεται. Ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας που πέφτει. Το σώμα της που ακολουθεί. Εύκολες αρχές - δύσκολα τελειώματα. Βαλτωμένες καταστάσεις. Ανακύκλωση. Ξεραμένες ελπίδες. Φθορά. Δέκα μέρες λύπης για μιας στιγμής ευτυχία. Όλα όσα αρχίζουν από αυτά. Τα μικρά και τα εύκολα. Τα ύπουλα και άρρωστα. Για να εισπράξεις ακόμα μια φορά μεγαλόπρεπα “όχι”. Τελειωτικά “ίσως”. Τα μικρά και τα εύκολα. Δούρειοι ίπποι της απάτης. Πρεσβευτές της φενάκης. Επισκέπτες απρόσκλητοι. Όλα αυτά που, πλέον, τους γυρνώ την πλάτη. Με τριγυρίζουν. Πολιορκούν. Επιμένουν. Αντιστέκομαι. Αποφεύγω. Γνωρίζω. Κακοτοπιές του νου. Καθημερινότητα που εγκλωβίζει. Περιβάλλον που προσφέρεται. Εαυτός που επιθυμεί. Χρόνος που χάνεται. Τα μικρά και τα εύκολα. Το δόλωμα!


Ένα κλικ μακριά C – Real και “Θα Περιμένω”.


09/02/2011

4 σχόλια:

  1. Δεν θα περιμένω.
    Θα ζω χωρίς δολώματα όμως και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει όπως και ό,τι έγινε, έγινε.

    Καλό σου απόγευμα.ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο "ό,τι έγινε, έγινε" θα συμφωνήσω. Στο "ό,τι είναι να γίνει θα γίνει" όχι, μιας και σ' αυτό υπάρχουν περιθώρια για δράση και. . . βράση!

    Καλό ΠΣΚ!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ εύκολο να ενδώσει κανείς στα ελκυστικά μικρά και εύκολα. Και όταν τα τελειώματα είναι δύσκολα, άντε να τα βγάλουμε τότε πέρα... Καλή δύναμη μας εύχομαι, και για να αντισταθούμε αλλά και για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις αφού δεν μπορούμε πάντα να αντιστεκόμαστε και ενδίδουμε συχνά πυκνά.

    Χαιρετίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα,

    Αντίσταση! Αφτή είναι η λέξη για τα "μικρά και εύκολα" που υποσκάπτουν την ηρεμία σώματος και πνεύματος,

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή