Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025

1613. Playmobil 71857 Volkswagen T1 Camper

Την Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2025, επισκέφθηκα το κατάστημα “Max Stores”, στο Ελληνικό, επί της οδού Δημητρίου Γούναρη. Βγήκα από το κατάστημα με μία μεγάλη κόκκινη σακούλα που περιείχε πακέτα τρία. Δύο Mattel Brick Shop Hot Wheels  και ένα Playmobil. A! και πέντε σακουλάκια με φιγούρες Playmobil (Series 27, 28). Το κόστος, για το καθένα από τα πακέτα, ήταν 19,99 €.

Τα Hot Wheels περιείχαν, σε τουβλάκια, δύο μοντέλα αυτοκινήτου σε κλίμακα 1:32. Τα '94 Audi Avant RS2 και Maserati MC 20, τα οποία έχω ήδη συναρμολογήσει. Το κουτί της Playmobil περιείχε μια καρικατούρα το κλασικού βαν της Volkswagen T1, στην έκδοση Camper. Το κουτί αυτό της Playmobil το είχα εντοπίσει στις περιηγήσεις μου στο διαδίκτυο και ήταν στα υπόψη.

Ήταν, κατά τη γνώμη μου, το πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον από τα τέσσερα μοντέλα / καρικατούρες που παρουσίασε η Playmobil με τα άλλα τρία να είναι τα Ferrari 250 GTO – 71856, Ford F150 Raptor – 71858 και Porsche Carrera GT - 71859

Το μοντέλο μας Volkswagen T1 Camper, λοιπόν, εμφανίζεται ως συναρμολογούμενο κομματιών τριάντα ένα (31) κατάλληλο για ηλικίες 5 έως 99 ετών (μέσα πέφτω!). Στοιχειωδώς συναρμολογούμενο συνεπώς και προσανατολισμένο κυρίως για παιδικό παιχνίδι έτσι που ν’ αντέχει συγκρούσεις και ταλαιπωρία. Για παιδιά ή και συστηματικούς συλλέκτες Playmobil, που εγώ δεν είμαι. Προτιμώ, λοιπόν, να δίνω τα 19,99 € μου για συναρμολογούμενα, τύπου Lego, τα οποία δεν παίζονται μεν εξασφαλίζουν ευχάριστη ενασχόληση στη φάση συναρμολόγησης δε.

Το μοντέλο συνόδευε και ένα φύλλο με αυτοκόλλητα, τα οποία άφησα να επικολλήσει  η κόρη μου, που δίνουν στο μοντέλο μας την χίπικι όψη με την οποία και έχει περάσει στο συλλογικό μας υποσυνείδητο. Υπήρχε επίσης ένα κανό και μία κλασική φιγούρα Playmobil, σε χαβανέζικο στιλ, την οποία τελικά τοποθέτησα στη θέση του οδηγού. Το μοντέλο βρήκε τη θέση του σε ένα ράφι της βιβλιοθήκης της κρεβατοκάμαρας.

Η μεγαλύτερη επαφή μου με τα Playmobil ήταν μέσω του γιού μου ο οποίος με αυτά μεγάλωσε και ένα ικανό πλήθος των οποίων υπάρχει ακόμα στην A29. Πώς δεν τότε, στα χρόνια της παραμονής μας στον οικισμό της ΔΕΗ, στην Πτολεμαΐδα, δεν ανακαλύψαμε τα Lego απορώ!

Να σημειώσω πως το
Volkswagen T1  είναι από τα αγαπημένα μου. Με ένα Τ1 «έκοβα βόλτες» στον ΑΗΣ Καρδιάς, Θεός σχωρέστον!, όταν εργαζόμουν σ’ αυτόν σαν ΜΥΣ (Μηχανικός Υπηρεσίας Σταθμού) τη δεκαετία του 1980. Έκτοτε δεν παραλείπω να συλλέγω μινιατούρες του συγκεκριμένου μοντέλου όπως τρία μοντέλα, σε κλίμακα 1:43 της Schuco (T1 Bus Kastenwagen / Box Van, T1 Bus Pritsche / Pick Up / Box Van και T1 Bus Samba). Επίσης επτά μοντέλα T1, σε κλίμακα 1:72 Schuco και Schuco Junior Line καθώς, ένα χειροποίητο άγνωστης κλίμακας (αν υποτεθεί πως είναι υπό κλίμακα) και άλλο ένα.

Να είσαστε Καλά!

Ένα κλικ μακριά οι Beatles στο The Ballad Of John And Yoko” [1969], σύνθεση των Lennon, McCartney:

15/12/2025

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου