Στην προηγούμενη εγγραφή είχα την ευκαιρία να μιλήσω για τις βιτρίνες, στην Τ47, που φιλοξενούν -και- συναρμολογούμενα. Αν κάποιος παρατηρήσει την εικόνα της βιτρίνας της αριστερά βιβλιοθήκης, στο χώρο του γραφείου της Τ47, της πιο πάνω εγγραφής, θα παρατηρήσει, στο δεύτερο χαμηλότερο ράφι, ένα μπλε αυτοκίνητο. Είναι ακριβώς αυτό που δικαιολογεί το «μπλε» του τίτλου. Ας μην, παρομοίως, αναζητήσει, τα του τίτλου, «κόκκινο» και «άσπρο». Για συναρμολογούμενα αυτοκίνητα πρόκειται, βεβαίως, αλλά στεγασμένα σε ατομικές, καμία συνάφεια με το «πυρηνικές», βιτρίνες.
Και τα τρία αυτά αυτοκίνητα είναι κινέζικης προέλευσης και κατασκευής με τα κομμάτια / τουβλάκια τους να είναι Lego συμβατά. Ομολογώ πως η σκέψη ενός αυτοκινήτου με τουβλάκια τύπου “diamond bricks” με συναρπάζει. Ωστόσο κανένας κατασκευαστής, εξ όσων γνωρίζω, δεν το μέχρι τώρα έχει τολμήσει. Κι αν δεν βρήκα ή δεν υπάρχουν αυτοκίνητα με diamond bricks με mini bricks, μέγεθος μεταξύ Lego και diamond bricks, και υπάρχουν και βρήκα και ήδη έχω συναρμολογήσει δύο.
Ας επιστρέψουμε όμως στα ασπροκοκκινομπλέ μας. Ο Πίνακας που ακολουθεί περιέχει πληροφορίες για τα τρία συναρμολογημένα οχήματα:
Ομολογώ πως πλέον έχω ξεχάσει λεπτομέρειες από την φάση συναρμολόγησης του καθενός απ’ αυτά. Εκείνο που έχει μείνει είναι πως στο μπλε οι μπροστά κολόνες της καμπίνας επιβατών δεν έχουν και την καλύτερη εφαρμογή. Για το κόκκινο, παρότι αντίγραφο από τη Lego, ακολούθησα το δικό του σχέδιο συναρμολόγησης και δεν ήταν πάντοτε το ευκολότερο. Για το άσπρο έχω να πω πως εντυπωσιάστηκα από τη σχεδίασή του. Ας τα δούμε, με εικόνες, ένα ένα.
Πρώτα το μπλε:
Το κόκκινο:
Το μπλε, το κόκκινο και το άσπρο τώρα:
Και μιας και μπήκα στον κόπο και αναστάτωσα τον καναπέ και το τραπεζάκι του σαλονιού της Τ47 για τη φωτογράφιση, σκέφτηκα «Βρε δε φωτογραφίζω και τα άλλα δύο, μεγάλου μεγέθους συναρμολογούμενα αυτοκίνητα που έχω;». Τα έβγαλα, λοιπόν, από τις ατομικές βιτρίνες τους, τοποθετημένες στη βιβλιοθήκη του χολ, και τα τοποθέτησα δίπλα στα άλλα. Ας πούμε τα δύο αυτά οχήματα " λευκό" και "μαύρο":
Ιδού, λοιπόν, το μετά την προσθήκη του λευκού και του μαύρου, των συναρμολογημένων οχημάτων πέντε, όλον:
Να σημειωθεί πως για το «μαύρο» αυτοκίνητο έχω ανεβάσει την εγγραφή:
τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024.
Είχα την εντύπωση, ο παρήλιξ εγώ, πως και στο λευκό (όχημα) είχα αφιερώσει εγγραφή μία αλλά· δεν! Επιφυλάσσομαι!
Να σημειώσω επίσης πως η θήκη / βιτρίνα του κόκκινου αυτοκινήτου, διαστάσεων 340Χ160Χ110 κυβικών χιλιοστομέτρων, αγοράστηκε από το κατάστημα Fasma Models, επί της οδού Ιπποκράτους, και (μου) κόστισε 19 €. Αυτή του άσπρου, 380Χ200Χ125, πάντα, κυβικών χιλιοστομέτρων, αγοράστηκε από την Temu με 11,87 €.
Έτσι όπως έβλεπα τα αυτοκίνητα σταθμευμένα στο τραπεζάκι του σαλονιού έκανα, ακόμα, μία σκέψη: Να τα ζυγίσω. Αμ’ έπος αμ’ έργον. Επιστράτευσα τη ζυγαριά της κουζίνας και ένα πλαστικό πιάτο (για να πάνω του τα αυτοκίνητα κάθονται). Και αφού είχα βάρος και κόστος αγοράς έκανα και τις διαιρέσεις μου. Ποιο το κόστος σε λεπτά του ευρώ ανά γραμμάριο και αντιστρόφως. Τα αποτελέσματα στον Πίνακα που ακολουθεί:
Να είσαστε Καλά,
Καλή Ανάσταση!
Ένα κλικ μακριά το τρίτο τραγούδι με τη λέξη «χορεύοντας» (dancing), στον τίτλο του, που ανεβάζω στο παρόν ημερολόγιο. Λοιπόν, Martha [Reeves] and The Vandellas και “Dancing In The Street” [1964], σύνθεση των Marvin Gaye, William Stevenson, και Ivy Jo Hunter:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου