Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

1485. Μια Αθήνα (ακόμη)


Πριν λίγες μέρες. Αθήνα. Λεωφορείο (124). Η ATH.ENACARD μου εξακολουθεί να μουγκανίζει. Ελληνικό. Metro. Η ATH.ENACARD μου εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά. Σταθμός metro στην Ακρόπολη. Αποβίβαση. Γνώριμοι, πολλάκις φωτογραφημένοι, δρόμοι και τόποι.  Τι πειράζει ακόμα φορά μία;




Πλατεία Μοναστηρακίου. «Μουστάκας». Lego Speed Champions 76914: Ferrari 812 Competizione. «Μοναστήριον». Σταθμός τρένου. Η ATH.ENACARD μου εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά. Επιβίβαση. Σταθμός «Ομόνοια». Αποβίβαση.






















Χ(αλκοκονδύλη)30. Τόσα χρόνια μετά ο θυρωρός με θυμήθηκε ευθύς. Με καλοδέχτηκε. Οι απρόσμενες που ο συνταξιούχος παίρνει χαρές! Στην πορεία και σ’ ένα διάδρομο τυχαία συνάντηση με τη Β. Χαρήκαμε αμοιβαία. Με τη Β. στο γραφείο του ΔΧ, που βγαίνει, με τη σειρά του, στη σύνταξη. Του έδωσα τη Ferrari. Τα είπαμε.
 
«Πρωτοπορία», επί της Γραβιάς. Υπόγειο. Βιβλία τέσσερα. Μυθιστορήματα. Fredrik Backman (Χ2), Γκύντερ Γκρας και Robert Penn Warren.



«Λέσβος», επί της Εμμανουήλ Μπενάκη. Ουζομεζεδοπωλείο. 13:25. Μάνος. Ένας είναι ο Μάνος! Φάγαμε. Ήπιαμε. Μιλήσαμε. Είχαμε μήνες να συναντηθούμε.

Ήθελα ένα CD άλμπουμ. Το αναζήτησα στο “RELOAD”, επί της Ακαδημίας. Δεν το είχαν. Το αναζήτησα στο “Music Corner”, Πανεπιστημίου και Μπενάκη γωνία. Δεν το είχαν. Συνέχισα. “Ianos”, επί της Σταδίου. Το είχαν!






Αγαπημένος Νίκος Ξυδάκης και «Άσωτος Καιρός». Ερμηνευτές των τραγουδιών η Βερόνικα Δαβάκη και ο συνθέτης. Στίχοι: Τέλλος Άγρας, Μαρίτα Αλιμίση, Μάνος Ελευθερίου, Εμμανουήλ Ζάχος, Διονύσης Καψάλης, Κώστας Φασουλάς. Μόλις οκτώ (8) τραγούδια. Μόλις 26:57 (λεπτά: δευτερόλεπτα) διάρκεια. Απαλή και Θεία η φωνή της Δαβάκη. Μαγεύτηκα.
 
Να είσαστε Καλά,
Να διαβάζετε,
Να ακούτε μουσική!
 
Υ. Γ. Διάλεξα να μην κανένα σύνδεσμο βάλλω. Δεν νομίζω να το κάποιος προσέξει. . .
 
Ένα κλικ μακριά, και από τον «Άσωτο Καιρό» το «Θολό Νερό», σε στίχους του Κώστα Φασουλά με το Νίκο Ξυδάκη και τη Βερόνικα Δαβάκη:


17/06/23

2 σχόλια:

  1. Μού άρεσε και η σημερινή σου περιήγηση, αγαπητέ φίλε. Γεμάτη ατμόσφαιρα και ωραία στοιχεία. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή