Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

1433. Lego Speed Champions 2022: Συν Δύο

Τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, και στην εγγραφή «1404. Lego Speed Champions 2022», του παρόντος, είχα την ευχαρίστηση να γράψω για τα στατικά μοντέλα αυτοκινήτων της σειράς Speed Champions της Lego που κυκλοφόρησαν την 1η Μαρτίου 2022 και που αγόρασα και συναρμολόγησα. Τα Speed Champions  κουτιά ήταν συνολικά πέντε με δύο διπλά. Συνεπώς ο στόλος (μου) των Lego Speed Champions αυτοκινήτων αυξήθηκε, τότε, κατά επτά.


Τα επόμενα δύο Lego Speed Champions που συναρμολόγησα κυκλοφόρησαν από τη Lego την 1η  Αυγούστου 2022. Έσπευσα να τα παραγγείλω. Αυτά και τα δύο μοντέλα της σειράς Lego BrickHeadz (Pets), που πρωτοκυκλοφόρησαν την ίδια ημέρα. Το όλον: τέσσερα Lego κουτιά.



Προτίμησα να τα παραγγείλω στη Lego τόσο για τους πόντους, που δίνονται σε κάθε παραγγελία (και μεταφράζονται σε χρήματα), όσο και για να αποφύγω ενδεχόμενες καθυστερήσεις, ή και μη κυκλοφορία κάποιων κουτιών, στην Ελληνική αγορά. Την πάτησα.


Η Lego η καλή έπεμψε δίχως καθυστέρηση τα κουτιά που είχα παραγγείλει. Ο μεταφορέας όμως, όταν έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη, 10 Αυγούστου, είχε έμπνευση. Τα γύρισε, μέσω Βουλγαρίας, πίσω. Μάλλον δεν του άρεσε το ονοματεπώνυμο και ο κατοικίας μου τόπος.. Είναι κρίμα αλλά συμβαίνει· (και οι) σοβαρές Εταιρίες να εκτίθενται από τους συνεργάτες τους.


Επικοινωνία, ως συνήθως, με ηλεκτρονικά μηνύματα, με τη Lego, και παραλαβή, τελικά, των τεσσάρων κουτιών την Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 (με εξπρές διαδικασία). Εξιλαστήριο δωράκι το, σε πλαστικό σακουλάκι, Lego Friends 30417 (Garden Flower and Butterfly), που χάρισα στις εγγονές της Δώρας. Στην πτωχή, πλην τιμία, Ελλάδα, τα συγκεκριμένα κουτιά ήταν διαθέσιμα από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους. Όποιος πάει για μαλλί. . . 

Ας επιστρέψουμε στα δύο μοντέλα που κυκλοφόρησαν την 1η  Αυγούστου. Συγκεκριμένα τα:

76911: 007 Aston Martin Db5,  με  298 κομμάτια και κόστος 26,99 €.


76912: Fast & Furious 1970 Dodge Charger R/T,  με 345 κομμάτια και κόστος, ομοίως, 26,99 €.

Τα συναρμολόγησα με αντίστροφη σειρά. Ξεκίνησα με τη Dodge την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022:







Και συνέχισα με την Aston Martin την επόμενη Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022:








Έτσι το συνολικό πλήθος μοντέλων Speed Champions στο γκαράζ της Τ47 (που στεγάζεται στην αριστερά βιτρίνα IKEA της τραπεζαρίας) ισούται πλέον με σαράντα τρία (43) και προέκυψε από τριάντα τρία Lego κουτιά:

 

Να είσαστε Καλά.

Ένα κλικ μακριά το Ελληνικό συγκρότημα The Vikings τραγουδά το, αγαπημένο, μπλουζ “Francoise” [1967], σύνθεση του Αντώνη Στεφανίδη με ερμηνευτή τον ίδιο. Στο συγκρότημα μετείχε και ο Αντώνης Βαρδής (κιθάρα, τραγούδι):


08/11/2022

2 σχόλια:

  1. Κατ' αρχήν, αγαπητέ φίλε, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη ...θρυλική francoise! Ήταν χαμένη βαθιά στη μνήμη μου, Αείποτε και δεν θυμόμουν καν την ύπαρξή της. Τώρα ο ήχος της πλημμύρισε το δωμάτιο και μαζί με τη γυναίκα μου, φέρνουμε στη μνήμη μας τις υπέροχες αυτές στιγμές. Ειλικρινά θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε για την ανάμνηση αυτή, Αείποτε!

    Όσον αφορά τα δύο αυτοκίνητα, το μάτι και η επιλογή μου, στάθηκε, χωρίς δεύτερη κουβέντα στην κατάλευκη Aston Martin, που μού έκλεψε την καρδιά. Η συλλογή σου ανεκτίμητη αγαπητέ φίλε αλήθεια. Μπράβο.
    Καλή σου βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννη,

      Χαίτρομαι που σας ξύπνησα ευχάριστες αναμνήσεις. Κάθε Lego έχει τη χάρη του και η DB5 τη δική της.

      Να είσαστε Καλά.

      Διαγραφή