Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

1380. Lego BrickHeadz, Pets


Είναι γνωστό πως η Lego ταξινομεί τα προϊόντα της σε θέματα όπως, π.χ., Architecture, City, Classic, Creator, Technic και άλλα πολλά. Πέραν της κατά θέμα ταξινόμησης, σε κάποιες περιπτώσεις, υπάρχει και ένα δεύτερο επίπεδο ταξινόμησης.

 

Ένα από τα αγαπημένα μου θέματα, της Lego, είναι αυτό των BrickHeadz (ΤουβλοΚεφαλών). Το πρώτο μου BrickHeadz (41629 Boba Fett) το συναρμολόγησα την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018. Το τελευταίο (40379 (Valentine) Bear [97]) εχθές, Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021.



Ανάμεσα στο πρώτο και το τελευταίο παρεμβάλλονται σαράντα εννέα (49) ακόμα κουτιά Lego BrickHeadz. Από αυτά, τα δέκα εννέα (19) περιείχαν δύο κεφαλές (ας τις πούμε έτσι), ένα τρεις (40466 Pandas) και ένα τέσσερεις (40477 Scrooge McDuck και Huey, Dewey, Louie).



Συνολικά, και προς το παρόν λοιπόν, μέσα σε τρία, περίπου, χρόνια έχω συναρμολογήσει εβδομήντα τέσσερεις (74) φιγούρες BrickHeadz. Μακράν η πολυπληθέστερη Lego (υπο)συλλογή μου, με δεύτερη αυτή των Speed Champions με τριάντα τέσσερα (34) συνολικά αυτοκίνητα.

Αν τα στοιχεία του ιστότοπου https://brickset.com/, στον οποίο καταχωρίζω πληροφορίες για τη συλλογή μου των Lego, είναι ακριβή, με όρους πλήθους κουτιών, έχω στην κατοχή μου το 48 % των Lego BrickHeadz που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα (πενήντα ένα (51) από τα εκατόν έξι (106) κουτιά).



Στα Lego Speed Champions, πάντα σύμφωνα με τον πιο πάνω ιστότοπο, και όσον αφορά το ποσοστό, τα πηγαίνω καλύτερα. Έχω στην κατοχή μου το 55 % (είκοσι έξι (26) κουτιά από τα σαράντα επτά (47)).



Ας επιστρέψουμε όμως στις . . . ΤουβλοΚεφαλές (κι ας υπάρχει και το σώμα τους) και στις, που υπάρχουν, υποκατηγορίες τους. Σε αυτές, λοιπόν, υπάρχουν αρκετές υποκατηγορίες όπως, π.χ,. “Star Wars”, “Marvel”, “Harry Potter” και . . .“Pets”. Lego BrickHeadz Pets, λοιπόν. Το θέμα της σημερινής εγγραφής.



Πρόκειται για δυάδες κατοικιδίων, όπως λέει και το όνομα τους, ένα μικρό (σε ηλικία) και ένα μεγάλο, με κοινή, περιφραγμένη, βάση/αυλή. Το κόστος τους στα 16,99€/κουτί και το μέσο πλήθος κομματιών στα 249 τεμ/ζεύγος. Υπάρχουν σκυλάκια, γατάκια, παπαγάλοι και χάμστερ.




Το πρώτο ζεύγος το συναρμολόγησα τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021, το τελευταία την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021. Έχω συναρμολογήσει τα επτά (7) από τα, προς το παρόν, οκτώ (8) διαθέσιμα Lego BrickHeadz. Δεν έχω αγοράσει συναρμολογήσει το Lego BrickHeadz 40442 (Fry [123] Goldfish [122] ή, απλά, Χρυσόψαρα), το οποίο βρήκα ασχημούλικο. Ίσως, για λόγους πληρότητας, το αγοράσω/συναρμολογήσω στο μέλλον.



PUPPY [119], GERMAN SHEPHERS [118] 40440   - Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021


Γερμανικός ποιμενικός σκύλος και το κουτάβι του.
















KITTEN [121], SHORTHAIR CAT [120] 40441 - Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021

 

Κοντότριχη γάτα και το γατάκι της.














CHICK [125] BUDGIE [124]   40443 - Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021     

 

Παπαγάλος μπάτζι και το παπαγαλάκι του. Αντιγράφω (και διορθώνω λαθάκια) από τη Βικιπαίδεια:

 

Το μπατζεριγκάρ (budgerigar) πιο γνωστό ως μπάτζι (επιστημονική ονομασία Melopsittacus undulatus) είναι ένας μικρός σε μέγεθος παπαγάλος, με μακριά ουρά, ο οποίος σιτίζεται συνήθως με σπόρους. Το μπάτζι είναι το μόνο είδος του γένους Melopsittacus. Το χρώμα τως φτερών του είδος είναι πράσινο και κίτρινο με μαύρα, σημάδια στον αυχένα, την πλάτη και τις φτερούγιες. Ωστόσο στην αιχμαλωσία έχουν εκτραφεί πουλιά με άλλα χρώματα όπως μπλε, λευκά, κίτρινα, γκρι, ακόμη και με μικρά τσουλούφια στο κεφάλι. Οι νεοσσοί και τα νεαρά πουλιά είναι μονομορφικά, ενώ οι ενήλικες ξεχωρίζουν από τον χρωματισμό της βάσης του ράμφους τους, αλλά και τη συμπεριφορά τους.















BABY HAMSTER [138] HAMSTER [137]   40482 - Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021

 

Αντιγράφω, από την Βικιπαίδεια και πάλι:

 

Τα χάμστερ είναι τρωκτικά που ανήκουν στην υποοικογένεια Cricetinae. Είναι από την φύση τους νυκτόβια. Δραστηριοποιούνται κυρίως νωρίς τα ξημερώματα ή αργά το απόγευμα. Στην άγρια φύση κρύβονται κάτω από τη γη ώστε να μην τους επιτεθούν αλλά ζώα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ξυπνούν μόνο λίγες φορές για να φάνε ή να πιουν νερό. Η διατροφή τους, βασίζεται στους σπόρους, τα φρούτα, τη βλάστηση και τα έντομα.












KITTEN [134] GINGER TABBY [133]  40480 - Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

 

Γάτες, χρώματος πορτοκαλί με ραβδώσεις.

 

Αντιγράφω, έκπληξη!, από την Βικιπαίδεια:

 

Η γάτα Τάμπι (Tabby) είνα είδος γάτας. Είναι ραβδωτή και ποικίλει σε σχηματισμούς. Ο κλασικός κηλιδωτός (ή μαρμάρινος) σχηματισμός είναι ο πιο συνηθισμένος. Η τιγρέ Τάμπι φέρει σειρές από οριζόντιες ραβδώσεις. Οι γάτες Τάμπι που φέρουν διάσπαρτες κηλίδες στο τρίχωμά τους είναι γνωστές με την ονομασία Τάμπι (Tabby) πιτσιλωτές. Χαρακτηριστικό γνώρισμά τους είναι ένα μεγάλο "Μ" στο μέτωπό τους.

Η παγκόσμια εξέλιξη της γάτας σημαίνει ότι ορισμένοι τύποι Τάμπι συνδέονται με ορισμένες χώρες. Παραδείγματος χάριν, σπάνια συναντούμε κηλιδωτές γάτες Τάμπι έξω από την βορειοδυτική Ευρώπη, όπου είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος.















PUPPY [132] DALMATIAN [131] 40479 - Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

 

Δύο σκυλάκια Δαλματίας, αυτά . . . με τις βούλες!
















CHICK [136] COCKATIEL [135]  40481 - Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021

 

Ακόμα δύο παπαγαλάκια. Αυτή τη φορά κοκατίλ. Αντιγράφω (αντιγραφή και επικόλληση είναι αλλά εκφράζομαι με όρους . . . χειρωνακτικούς) από την Βικιπαίδεια:

 

Το Κοκατίλ (Επιστημονική ονομασία: Nymphicus hollandicus - Νυμφικός ο Ολλανδικός), είναι είδος παπαγάλων που αποτελεί μέλος της οικογένειας των Κακατούα, Ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Σκοτσέζο συγγραφέα και φυσιοδίφη Ρόμπερτ Κερρ το 1793. Πωλούνται ως οικιακά κατοικίδια ζώα και παπαγάλοι συντροφιάς σε όλο τον κόσμο και είναι σχετικά εύκολο να αναπαραχθούν. Ως πουλί σε κλουβί, τα Κοκατίλ είναι δεύτερα σε δημοτικότητα μόνο μετά τα Μπαντζεριγκάρ.[1]. Τα Κοκατίλ είναι ενδημικά στην Αυστραλία κυρίως σε υγροβιότοπους, αλλά και σε δασικές/θαμνώδεις εκτάσεις.

 

Το Κοκατίλ είναι το μοναδικό μέλος του γένους Nymphicus (Νυμφικός). Προηγουμένως θεωρούταν παπαγάλος με λοφίο ή μικρό Κακατούα, ωστόσο, πιο πρόσφατες μοριακές μελέτες έχουν το έχουν ανατάξει στη δική του υποοικογένεια, τις Νυμφικίνες. Είναι, ως εκ τούτου, τώρα ταξινομημένο ως το μικρότερο από τις Κακατουίδες (Οικογένεια των Κακατούα).
















Για την 1η Ιανουαρίου 2022 προβλέπεται η κυκλοφορία δύο ακόμα Lego BrickHeadz Pets, τα οποία ήδη έχω τοποθετήσει στη Λίστα Επιθυμητών της Lego. Πρόκειται για τα:

 

40544: French Dog and Puppy:



        και 40543: St. Bernard Dog and Puppy:


Χαιρετώ σας!

 

Ένα κλικ μακριά "The Shoop Shoop Song (It’s In HisKiss)", με τη Cher:



20/12/2021

2 σχόλια:

  1. Γλυκύτατη ανάρτηση, φατσάκια που σε καλούν να παίξεις μαζί τους. Αλλά και ολάκερη δουλειά η παρουσίασή σου φίλε μου, τι να πω! Παραδίδεις μαθήματα οργάνωσης, αισθητικής.
    Να τα χαίρεσαι μαζί με τις ωραίες στιγμές της κατασκευής τους.
    Καλές γιορτές να σου πω με την καρδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννη,

      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Όντως, οι εγγραφές αυτές τον έχουν τον κόπο τους και ο επεξεργαστής κειμένου του blogger δεν είναι και ό,τι το καλύτερο! Έτσι οι εγγραφές μου αυτές δεν έχουν ακριβώς την εμφάνιση που θα ήθελα. Προσπαθώ πάντως!

      Καλές Γιορτές με Μύριες ευχές για το Καλό!

      Διαγραφή