Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

1376. Δώρα

Εγώ, στην Τ47, ασχολούμαι (και) με συναρμολογούμενα Lego, Cobi, Qman και προσεχώς Panlos. Η αδελφή μου Δώρα, στην Τ47Β, ασχολείται (και) με τη ζωγραφική. Ένα χόμπι της νιότης της το οποίο ανάστησε τα τελευταία χρόνια που ελευθερώθηκε χώρος και εξοικονομήθηκε χρόνος.




Από τη ζωγραφική, κυρίως, αντιγράφων πινάκων τα τελευταία δύο χρόνια πέρασε στη δημιουργία πινάκων με χρήση μιας παραλλαγής της τεχνικής “pouring. Μια δύσκολη, θα έλεγα, τεχνική που περιλαμβάνει μίξη χρωμάτων, φυγοκεντρικό άπλωμά τους στην επιφάνεια του καμβά, η . . . του πλακιδίου, και στο τέλος, κερασάκι στην τούρτα, υαλοποίηση.



Δεν είναι και ό,τι το πιο εύκολο. Για να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα χρειάστηκαν πολλές ώρες παρακολούθησης σχετικών video στο διαδίκτυο και πλήθος μέγα πειραματισμών και πειραμάτων με τεχνικές και υλικά. Το τελικό αποτέλεσμα, θαρρώ, άξιζε τον κόπο, τα χρήματα και τον χρόνο που δαπανήθηκαν.









Για την παραλλαγή της τεχνικής pouring ξεκίνησε με καμβάδες και στη συνέχεια, με την έμπνευσή της να φτιάξει σουβέρ, αναζήτησε και βρήκε τετράγωνα πλακάκια μπάνιου με πλευρά δέκα (10) εκατοστών. Αφού δημιούργησε κάποιες δεκάδες σουβέρ από αυτά, στα οποία έκοβε και κολλούσε  πάτους από φελλό, βρήκε στο παντοπωλείο (έτσι εγώ το super market, ελληνοπρεπώς, λέω) πολύ καταλληλότερα, για χρωματισμό, στρογγυλά σουβέρ από ξύλο.














Για τη φυγοκέντριση, ας έτσι την πούμε, των χρωμάτων χρησιμοποιεί μια . . . lady suzan, αφού προηγουμένως έχει φυσήξει, ακόμα και με χρήση καλαμακιού, τα χρώματα για να απλώσουν.  Για την ιδιαίτερη υφή  των έργων - ύπαρξη κυψελίδων (lacing effect) - πειραματίστηκε με πολλά υλικά παραγγέλνοντάς τα ακόμα και σε μία εταιρεία στην Αυστραλία. Για την υαλοποίηση, χημική διαδικασία αρκετά δύσκολη με χρήση και φλογίστρου, πειραματίστηκε, ομοίως, με αρκετά υλικά.














Ανάγκη να επαναλάβω:

Τα χόμπι σώζουν!

Πολύ περισσότερο, για από αυτά κάποια, όταν ο χώρος επαρκεί και ο χρόνος περισσεύει.











Να είσαστε συνειδητά Καλά!


















Ένα κλικ μακριά “La Vie En Rose”, με τον Louis Armstrong:

25/11/2021

10 σχόλια:

  1. Ωραία η δουλειά της και ναι τα χόμπι σώζουν ειδικα σ'αυτούς τους καιρούς.
    Να εμπορευτεί τα σουβέρ...έτσι λέω
    Ποτέ δεν ξέρεις
    Μπράβο της καλή συνέχεια εύχομαι
    Καλημέρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Άννα,

      Ευχαριστούμε πολύ! Της το πρότεινα! Να στήσουμε ένα τραπεζάκι στη λαϊκή αγορά και να πουλάμε εγώ συναρμολογημένα συναρμολογούμενα και η Δώρα πίνακες και σουβέρ!

      Να είσαι Καλά!
      Καλό ΠΣΚ!

      Διαγραφή
  2. Τι μεγάλη κουβέντα είπες τώρα φίλε! "Τα χόμπυ σώζουν ζωές"! Ως ναι Αείποτε. Ειδικά αυτήν την εποχή δεν το συζητάμε. Ευτυχώς και έχουμε κάποια από αυτά και μας κρατούν σε δράση.
    Λοιπόν η ζωγραφική της αγαπημένης σου αδελφής είναι και ξεχωριστή και προχωρημένη και πολύ όμορφη. Με ψηλή αισθητική και τέχνη. Ειλικρινά μου άρεσαν τα έργα της.
    Πάντα τέτοια φίλε μου.
    Καλό σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη Καλημέρα,

      Ευχαριστούμε πολύ, εγώ και η αδελφή μου, για τα καλά σου λόγια.
      Κάτι πρέπει να όλοι κάνουμε, θαρρώ, προκειμένου να απαλύνουμε το πέρασμα του χρόνου.

      Να είσαι Καλά,
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  3. Να χαίρεσαι την αδερφή σου αείποτε, είναι πολυτάλαντη!
    Τα hobby είναι η καλύτερη ψυχοθεραπευτική απασχόληση. Ειδικά όταν δίνεσαι με την ψυχή σου, κάτι που νομίζω συμβαίνει και στους δυό σας.
    Να της δώσεις τους χαιρετισμούς μου.
    καλό σαββατόβραδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Στελ,

      Θα δώσω τους χαιρετισμούς σου. Ευχαριστούμε πολύ!

      Να είσαι Καλά,
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Όπως και στο βήμα του Fb, έτσι κι εδώ, στον χώρο σου, θα συγχαρώ τόσο εσένα, όσο και την καλλιτέχνιδα της οικογένειας!
    Υπέροχες, όσο και διαφορετικές οι δημιουργίες σας, δίνουν χαρά κι απόλαυση σε 'μας. Μεγάλη υπόθεση το όμορφο χόμπι. Γεμίζει το χρόνο (ίσως και τον χώρο :)) κυρίως όμως, γεμίζει την ψυχή!... Λατρεύω σε βαθμό σκανδαλιστικής παρέμβασης τ' αυτοκινητακια σου, αλλά τα πλακάκια - σουβερ ... όνειρο! Εύχομαι να έχετε πάντα κέφι, υγεία, έμπνευση κι εμείς τη χαρά να απολαμβάνουμε τις ομορφιές σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Jane Eco,

      Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια και την ευνοϊκή αντιμετώπιση. Τα χόμπι, κυρίως σε κάποιες της ζωής φάσεις, είναι όντως μεγάλη υπόθεση. Πληρούν και σώζουν!

      Να είσαι Καλά και να, ομοίως, τα χόμπι σου απολαμβάνεις!

      Διαγραφή
  5. Καταπληκτικό χόμπυ και καταπληκτικά έργα συγχαρητήρια στην αδερφή σου να το συνεχίσει το χόμπυ της και όπως είπες σωστά το χόμπυ σώζει ζωές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή