Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

1180. Ένα Mustang, Δύο Lego και Ένα Μοναστηράκι


Ο ΔΤ ήταν μακρινός συγγενής, από την πλευρά της μητέρας μου. Στα τέλη της δεκαετίας του 50, αρχές της δεκαετίας του 60, αυτός και ο μεγαλύτερος αδελφός του αναζήτησαν την τύχη τους στον Καναδά. Κάποια στιγμή, γύρω στο 1967, έφτασε στα χέρια της μητέρας μου η πιο πάνω φωτογραφία. Ο ΔΤ, χαμογελαστός, με το καινούργιο του αυτοκίνητο. Ένα Ford Mustang! Ο ΔΤ συγχωρέθηκε. Η φωτογραφία, τοποθετημένη στο οικογενειακό άλμπουμ, έμεινε.

Όταν ξεκίνησα να ψηφιοποιώ τις αναλογικές φωτογραφίες, που είχα στη διάθεσή μου, ψηφιοποίησα και τη συγκεκριμένη. Πριν από μερικές ημέρες ο γιος μου βρέθηκε στο Public της Γλυφάδας. Εκεί, είδε και αγόρασε ένα κουτί της Lego. Επρόκειτο για το κουτί με αριθμό  75884, της σειράς Speed Champions, με το περιεχόμενο του οποίου μπορούσες να συναρμολογήσεις ένα πράσινο   Ford Mustang Fastback του 1968.

Από ότι μου είπε παρακινήθηκε στη συγκεκριμένη αγορά από την εικόνα που είχε για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο λόγω της φωτογραφίας του ΔΤ με τo πράσινο Mustang. Να, λοιπόν, που πενήντα, και πλέον, έτη μετά κάποιες φωτογραφίες που πρωτοαντικρίσαμε σε τρυφερή ηλικία μπορούν να μας οδηγήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες!

Ο γιος μου μένοντας ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της συναρμολόγησης του Mustang προχώρησε και σε δεύτερη αγορά. Αυτή το φορά ήταν το κουτί με αριθμό 75872, της πιο της Lego σειράς, με τα «τουβλάκια» του οποίου μπορούσε κάποιος να συναρμολογήσει ένα Audi R18 e-tron quattro. Το έπραξε, ο υιός, και το αποτέλεσμα ήταν και πάλι θετικό.
Την προηγούμενη Κυριακή, μάλιστα, έφερε Mustang και Audi, της Lego, στην Τ47. Μου άρεσαν και εμένα. Επειδή, λοιπόν και όπως, θαρρώ, είναι ήδη γνωστό, εις τα τοιαύτα είμαι επιρρεπής είπα να τον μιμηθώ.

Εχθές, ημέρα Παρασκευή, κατηφόρισα προς την Πλατεία Μοναστηρακίου. Στόχος; Το εκεί κατάστημα «Μουστάκας». Αφού πήγα, μπήκα!, προ πάντων η λογική! Όταν βγήκα στη δεξιά μου, αλλά ίσως και στην αριστερά μου – που να θυμάμαι!, κρατούσα σακούλα του «Μουστάκας» κόκκινη. Εντός της κουτιά, της Lego . . .και πλέον δικά μου!, δύο.

Το πρώτο, με αριθμό 75884, αυτό της πράσινης Ford Mustang Fastback του 1968. Το δεύτερο, με αριθμό 75877, περιείχε ότι θα χρειαζόταν κανείς για να συναρμολογήσει μία Mercedes – AMG GT3 της σειράς Speed Champions της Lego. Αν, τώρα, ρωτήσετε για τις τιμές των κουτιών θα απαντήσω 19.99 € για το πρώτο και 17,99 € για το δεύτερο. Βεβαίως και στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει καλύτερες τιμές αλλά θα μπλέξει με παραγγελίες, παραλαβές και άλλα τέτοια γοητευτικά!
Αν τώρα αναρωτιόσαστε «πώς και διατί», μεγάλος άνθρωπος εγώ, φκιάνω Lego βεβαίως και θα απαντήσω. Διότι η κατασκευή τους με χαλαρώνει και με ξεκουράζει πνευματικά! Χώρια που έχω την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω τα χέρια μου με τρόπο, θα έλεγα, ασυνήθιστο! Όταν φκιάνω τα Lego μου είμαι εγώ, τα τουβλάκια (τα εισαγωγικά τα έβαλα πιο πάνω), τα αυτοκόλλητα, το σχέδιο κατασκευής και ο καφές μου! Το διασκεδάζω μια χαρά!

Έχω μάλιστα δημιουργήσει την παράδοση, θα έλεγα, στο τέλος έτους κάθε να κατασκευάζω ένα μεγάλο, κατά το πλήθος των κομματιών  που το συναποτελούν, Lego. Είναι κάτι που πλέον το περιμένω και μου είναι εξαιρετικά ευχάριστο το να επιλέξω το ποιο κουτί θα αγοράσω και τι θα κατασκευάσω.

Μιας και βρέθηκα στην Πλατεία Μοναστηρακίου για την αγορά αυτοκινήτων, έστω και από πλαστικό, έβγαλα και τις καθιερωμένες φωτογραφίες με την κάμερα του κινητού μου. Από αυτές διάλεξα τέσσερις τις οποίες «πείραξα», με το Photoshop - και όχι μόνο, και οι οποίες ακολουθούν:

Ένα κλικ μακριά αγαπημένος Adriano Celentano και Mi Fa Male”:25/08/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου