Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

1171. Πλατεία Ομονοίας (Μια Πέμπτη Πρωί)

Την Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, πηγαίνοντας στην εργασία μου βρέθηκα στην πλατεία Ομονοίας αρκετά νωρίς. Τόσο που να μην έχει ανοίξει η είσοδος που συνήθως χρησιμοποιώ για να φτάσω στο, 306, γραφείο μου. Επειδή τις μέρες αυτές γίνεται ανακαίνιση στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ), στη διασταύρωση Πανεπιστημίου και Πατησιών, με όψη και στην Πλατεία Ομονοίας, σκέφτηκα να καθυστερήσω, μέχρι τις 07:30, που ανοίγει η πιο πάνω είσοδος, βγάζοντας μερικές, ακόμα, του κτηρίου της ΕΤΕ φωτογραφίες.

Το συγκεκριμένο κτήριο το είχα φωτογραφίσει και την Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018, στην αρχή των εργασιών ανακαίνισης του. Δύο φωτογραφίες, από τις εννέα που τελικά κράτησα, ακολουθούν:




Στη μία εβδομάδα που κύλισε, μεταξύ των δύο φωτογραφίσεων, τα πράγματα άλλαξαν. Η κυριότερη, εξωτερική, αλλαγή αφορούσε την τοποθέτηση μεταλλικών πινάκων, ή πάνελ αν θέλετε, στη βάση της περιμέτρου του κτηρίου και τη συνολική κάλυψη και της επί της Πατησίων όψης του.

Σκέφτηκα, λοιπόν,  τι για εμένα περίεργο!, να επαναλάβω τη φωτογράφιση. Βγήκα στην πλατεία Ομονοίας και κινήθηκα σε ένα χώρο από τον οποίο δεν είχα ξαναφωτογραφίσει τα πέριξ. Η, μέσα από την οθόνη του κινητού, εικόνα των κτηρίων της πλατείας ήταν ενδιαφέρουσα και έτσι δεν περιορίστηκα στη φωτογράφιση του κτηρίου της ΕΤΕ και μόνο.

Από τις φωτογραφίες που τράβηξα κράτησα, τελικά, δώδεκα. Δέκα με κτήρια της πλατείας Ομονοίας και δύο της οδού Πανεπιστημίου, όπως αυτή καταλήγει στην Πλατεία. Η όλη φωτογράφιση κράτησε, περίπου, έξι λεπτά. Όταν κατέβασα τις φωτογραφίες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή είχα τα συνηθισμένα προβλήματά μου με την καθετότητα / οριζοντιότητα των γραμμών των κτηρίων. Καημός μεγάλος! Έκανα ότι μπορούσα! Ελπίζω, έτσι, να μην τα μάτια σας, στις που ακολουθούν φωτογραφίες, αντικρίσουν κτήρια που γέρνουν!

Μακάρι η ανακαίνιση του κτηρίου της ΕΤΕ, η οποία από μια ματιά που κατάφερα να ρίξω στο ισόγειο μοιάζει εκτεταμένη, να επιτύχει και να αναβαθμιστεί ολόκληρη η περιοχή του. Μια περιοχή που βρομάει από τα σκουπίδια, είναι μαγαρισμένη από τα μπογιαντίσματα των διπόδων  και μυρίζει εγκατάλειψη.

Ακολουθούν έντεκα φωτογραφίες από τη φωτογράφιση της Πέμπτης, 21 Ιουνίου 2018:













Κλικ ένα μακριά Kokomo και Asia Minor, ένα τραγούδι με τη δική του ιστορία:



24/06/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου