Σάββατο 4 Μαΐου 2013

0861. Φλοίσβος, Αβέρωφ, Βέλος



Βόλτα, την Κυριακή, 21 Απριλίου 2013, στον Φλοίσβο. Ξεκινήσαμε από τη Γλυφάδα, με τη Δ., παίρνοντας το Τραμ προς Πειραιά (γραμμή Τ3). Επιβηβαστήκαμε στη στάση της Πλατείας Εσπερίδων. Αποβιβαστήκαμε στη στάση Πάρκο Φλοίσβου. Εκεί μας περίμενε η Β. Κινηθήκαμε προς την παραλία. Πλήθος κόσμου, που προφανώς είχε την ίδια ιδέα με εμάς, περπατούσε, συζητούσε, χαιρόταν τον ήλιο. Κάποιοι έκαναν μπάνιο και άλλοι απολάμβαναν τον καφέ, ή το αναψυκτικό τους, στις εκεί καφετέριες.

Κινηθήκαμε χαλαρά προς το Τροκαντερό. Φτάσαμε. Το θωρηκτό Αβέρωφ δέσποζε. Σιμά του το αντιτορπιλικό Βέλος. Ανάμεσά τους το ιστιοφόρο Ευγένιος Ευγενίδης. Μια εκλεκτή συντροφιά. Με μόλις δύο ευρώ/άτομο εισιτήριο είχαμε την ευχαρίστηση να ανεβούμε με τη Δ. στο θωρηκτό (η Β. που το είχε επισκεφθεί παλαιότερα προτίμησε να μας περιμένει στην προκυμαία). 



Ιερή συγκίνηση και γιατί όχι δέος ήταν τα συναισθήματά μας όταν πατήσαμε το κατάστρωμα του ένδοξου πλοίου. Περιηγηθήκαμε. Κατεβήκαμε δύο επίπεδα. Πλήθος μαθητών που τους ξεναγούσε προσωπικό του πλοίου. Κοντοσταθήκαμε. Μάθαμε κάποια πράγματα. Θα θέλαμε να μείνουμε περισσότερα. Η Β. που μας περίμενε μας έκανε να συντομεύουμε. Θα θέλαμε να επαναλάβουμε την επίσκεψη. Αποβιβαστήκαμε.

Συνεχίσαμε μέχρι το Βέλος και τη στεγασμένη σε υπόστεγο τριήρη Ολυμπιάς. Πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Προσπεράσαμε το σημείο εισόδου και συνεχίσαμε με κατεύθυνση προς Γλυφάδα. Φτάσαμε μέχρι το κακόγουστο, κατά τη γνώμη μου, άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και στραφήκαμε και πάλι προς τον Πειραιά. Φτάσαμε στην στάση του Τραμ (Πάρκο Φλοίσβου). Είχαμε περπατήσει για δύο, περίπου, ώρες. Καθόλου άσχημα, θα έλεγα.

Επιβιβαστήκαμε σε ένα συρμό του Τραμ (με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, βεβαίως). Κατεβήκαμε στη στάση Πλατεία Εσπερίδων. Πήραμε το αυτοκίνητο, που είχαμε αφήσει εκεί κοντά, και επιστρέψαμε στη βάση μας.
Βεβαίως και σε όλη αυτή την ιστορία είχα την Canon EOS D600 ανά χείρας (σιγά να μην δεν την είχα!). Διακόσιες πενήντα και πλέον οι φωτογραφίες της συγκομιδής. Υπολογίστε και καμιά σαρανταριά φωρογραφίες με το κινητό (Sony Ericsson C905) και βγάλτε συμπέρασμα. Από τις φωτογραφίες της Canon επέλεξα 20 και τις παραθέτω:





















Να είσαστε Καλά, Καλή (προσωπική και συλλογική) ΑΝΑΣΤΑΣΗ! Φιλώ σας!

Ένα κλικ μακριά: Νίκος Πορτοκάλογλου και Μελίνα Κανά τραγουδούν, τη σύνθεση του πρώτου, ”Κλείσε τα Μάτια Σου”.


Μεγάλο Σάββατο, 4 Μαΐου 2013.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου