Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

0842. Το Επόμενο Παρακαλώ


Ακόμα ένα ημερολογιακό έτος έφτασε στο τέλος του. Ποτέ πια το 2012 δεν θα αντιπροσωπεύει το παρόν. Ευτυχώς ο αντικαταστάτης του, το 2013, είναι έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα. Ανθρώπινες εφευρέσεις και συμβάσεις που εξυπηρετούν την εφήμερη ύπαρξή μας. Σιγά να μην το σύμπαν καταλαβαίνει από πρωτοχρονιές και έτη. Τεμαχίζουμε το συνεχές για να σηματοδοτήσουμε, να θυμόμαστε, να ανακαλούμε. Ήταν μια δύσκολη χρονιά το 2012 γενικά και ειδικά. Έχουμε μπλέξει με τενεκέδες, ανίκανους και ανθρώπους, που λέει ο λόγος για πολλούς από δαύτους, που δεν αγαπούν τον άνθρωπο. Η απληστία βασιλεύει και κυριαρχεί, οι πλούσιοι έχουν βάλει τους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες στο βρακί τους κι ο κοσμάκης υποφέρει. Αναρωτιέμαι ποιο είναι το νόημα κάποιοι να αυγατίζουν τα εκατομμύρια τους και κάποιοι άλλοι να μην έχουν να φάνε. Όλα έχουν γίνει περιπλοκοπερίπλοκα, από τις κοινωνίες μέχρι τους νόμους, τα χρηματιστήρια και τους διεθνείς οργανισμούς. Περιπλοκοπεριπλοκότητα που τους μόνους που εξυπηρετεί και βολεύει είναι τους κατέχοντες και τους ισχυρούς. Βεβαίως απέναντι στους νόμους, και στο Ελλάντα, όλοι είμαστε ίσοι. Μόνο που κάποιοι, συμπτωματικά πάντοτε οι πλούσιοι και ισχυροί, είναι πιο ίσοι απ’ όλους τους άλλους. Καλή είναι η υπομονή αλλά έχει και αυτή τα όρια της και αν δεν τα φτάσαμε ακόμα έτσι όπως πάμε σύντομα θα πέσουμε απάνω τους. Δεν αντέχετε τόση κοροϊδία επί τόσο πολύ. Όλο κόβουν – κόβουν – κόβουν μισθούς και συντάξεις και αυξάνουν – αυξάνουν – αυξάνουν φόρους και χαράτσια. Έχουν βαλθεί να σώσουν την Ελλάδα και να ψοφήσουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Και να μην αρχίσουμε να μιλάμε για το ήθος και τις ικανότητές τους (ανεργία, λίστα Λαγκάρντ, αντιμετώπιση φοροδιαφυγής και όλα τα άλλα). Μόνο που τα σκέφτομαι όλα αυτά οργίζομαι. Το ξαναγράφω: Έχουμε μπλέξει με τενεκέδες. Τέλος πάντων, μέρα που είναι, σταματώ εδώ. 

Να είσαστε όλες και όλοι Καλά! Ευχές για ένα 2013 όχι καλύτερο από το 2012, σιγά τα ωά, αλλά για ένα 2013 αυθεντικά και απόλυτα Καλό!

Να είσαστε γεροί, να αντιστεκόσαστε, να αγαπάτε, να βοηθάτε τους αναγκεμένους, να χαμογελάτε, να περιφρονείτε τους τιποτένιους και να τους το δείχνετε!

Καλή Χρονιά Συνέλληνες!

Ένα κλικ μακριά αγαπημένος Γιώργος Μουζάκης και “Εγώ Θα Σ’ Αγαπώ και Μη Σε Νοιάζει” με τη Γιοβάννα και τον Γιάννη Πετρόπουλο σε στίχους Κώστα Κοφινιώτη.31/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου