Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

0737. Αριστουργήματα Της Γαλλικής Λογοτεχνίας (Και Όχι Μόνο)


Πριν από λίγες μέρες έλεγα σε πρόσωπο αγαπημένο πόσο όμορφο θα ήταν αν “Το Βήμα” (για συντομία) κυκλοφορούσε κατ’ αντιστοιχία με τα “Αριστουργήματα της Ρωσικής Λογοτεχνίας” και τα “Αριστουργήματα της Γαλλικής Λογοτεχνίας”. Μοιάζει “οι προσευχές μου να εισακούστηκαν” και να έγινε ακριβώς αυτό που ζητούσα. Διαφημιστικά σποτ (πως το λένε αφτό στα Ελληνικά;) στην τηλεόραση προαναγγέλουν την κυκλοφορία από “Το Βήμα” της βιβλιοσειράς “Αριστουργήματα της Γαλλικής Λογοτεχνίας” με τον πρώτο τόμο να κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή και μάλιστα με κόστος μόλις 2,90 ευρώ (τιμή γνωριμίας). Υποθέτω ότι η τελική τιμή θα διαμορφωθεί στα 5 με έξι ευρώ ανά τόμο και η ποιότητα των αντιτύπων θα είναι στα γνωστά υψηλά επίπεδα του εκδότη (πάντα για το συγκεκριμένο κόστος). Αύριο θα κυκλοφορήσει ο τόμος “Μαντάμ Μποβαρύ” του Γκυστάβ Φλωμπέρ (θυμίζω: με κόστος 2,90 ευρώ) και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Πόσοι θα είναι αγνοώ. Το έψαξα στο διαδίκτυο αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι. Περίμενα ότι στον ιστότοπο της εφημερίδας “Το Βήμα” θα έβρισκα σχετικές πληροφορίες για τη σειρά αλλά ατύχησα (και εκνευρίστηκα!). Όπως και να έχει ανυπομονώ να αποκτήσω και αυτή τη βιβλιοσειρά και ελπίζω, γιατί όχι;, και σε Ιταλική, Γερμανική και Ισπανική συνέχεια.

Και κάτι ακόμα που με χαροποίησε. Αναζητώ εδώ και καιρό το έργο του Μάνου Χατζιδάκι “Της Γης Το Χρυσάφι” σε CD. Προχθές ακόμα, σε μια επίσκεψη μου στο δισκοπωλείο (και πολλά άλλα) “Metropolis”, ρώτησα σχετικά με αυτό. “Εξαντλημένο εδώ και καιρό” ήταν η απάντηση. Και έρχεται πάλι η τηλεόραση να δώσει τη λύση! Διαφημιστικό σποτ (δεύτερο) και η πληροφορία ότι με το φύλλο της “Καθημερινής” της Κυριακής θα δοθεί και (σε CD πάντα) ακριβώς το άλμπουμ “Της Γης Το Χρυσάφι”. Λύνω έτσι και αυτό το, μικρό μου, πρόβλημα και πολύ το χαίρομαι. Το έργο, βεβαίως, το έχω σε δίσκο βινιλίου (Columbia 2J 062 70238) ο οποίος αγοράστηκε στο μακρινό 1976 (στις 4 Δεκεμβρίου) με κόστος μόλις μισό (σημερινό) ευρώ. Πρόκειται, κατά τη γνώμη μου, για ένα εξαιρετικό έργο σε στίχους Νίκου Γκάτσου και ερμηνευτές τους Μανώλη Μητσιά και Δήμητρα Γαλάνη. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω ένα τραγούδι αυτό θα ήταν το “Άσπρο Περιστέρι” με τη Δήμητρα Γαλάνη.

Ένα κλικ μακριά Μάνος Χατζιδάκις - Νίκος Γκάτσος - Δήμητρα Γαλάνη και . . . "Άσπρο Περιστέρι" (βεβαίως!).



18/11/2010

5 σχόλια:

  1. Ωραία προσφορά. Όντως θα έπρεπε να είχε πληροφορίες στο site της εφημερίδας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω ένα αντίτυπο της "Μαντάμ Μποβαρύ" στα χέρια μου. Είναι όπως το έγραψα, στο "ύψος" του εκδότη. Ξεκινά με πρόλογο "στην έκδοση από το Βήμα" οκτώ περίπου σελίδων για να ακολουθήσει μια εισαγωγή δυόμιση σελίδων από τον μεταφραστή (Μπ. Λυκούδη) και οκτώ σελίδες, περίπου, με την Εργοβιογραφία του Γκυστάβ Φλομπέρ. Ολόκληρο το βιβλίο έχει 479 σελίδες. Με λίγα λόγια: Καλή Δουλειά!

    Αφιτά και Καλό σας ΠΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι αυτό λενε...Be careful what u wish...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.tovima.gr/vimashop/shop-012.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή