Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

0717. Chrome ή Μια Φωτογραφία Σου

Απομεσήμερο. Εχθές. Βγαίνει η κούραση της μέρας. Ο Η/Υ ανοιχτός. Ένα εικονίδιο τραβά την προσοχή μου. Κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε. Chrome. Το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο της Google. Χρησιμοποιώ τον Mozilla Firefox. Σπανίως, τον Internet Explorer. Διπλό αριστερό κλικ στο εικονίδιο του Chrome. Σχεδόν ασυναίσθητα. Εμφανίζεται η γραμμή αναζήτησης του Google. Ένα πρόσωπο έρχεται στο νου μου από τα παλιά. Πληκτρολογώ Α. . . . Κ . . . στα Ελληνικά και επιλέγω “Εικόνες”. 0,05 δευτερόλεπτα αργότερα έχω στη διάθεσή μου 415 “Εικόνες”. Το έχω ξανακάνει με τον Mozilla. Τα όσα εμφανίζει ο Chrome μοιάζουν διαφορετικά। Είναι!

Αυτό που ζητώ εμφανίζεται στις δύο πρώτες “Εικόνες” – φωτογραφίες. Στην πρώτη μετά πολλών και όχι καθαρά. Στη δεύτερη, τύπου φωτογραφίας ταυτότητας, μια κυρία χαμογελά. Διπλό αριστερό κλικ στη φωτογραφία και βρίσκομαι μπροστά στο βιογραφικό της. Όλα χαρτί και καλαμάρι. Αυτά παθαίνει όποιος είναι δημόσιο πρόσωπο”, συλλογίζομαι। Διαβάζω και μαθαίνω τα της καριέρας της. Μοιάζει να έχει επιτύχει αυτό που, από τα φοιτητικά της χρόνια, τόσο επιθυμούσε. Να, λοιπόν, που δεν πήγαν χαμένοι οι κόποι της. Καριέρα και παιδάκια δύο. Είχα μείνει στο ένα. Μακάρι και η προσωπική της ζωή να είναι τόσο επιτυχημένη όσο η επαγγελματική.

Κοιτάζω τη φωτογραφία της. Πάλι και πάλι. Σχεδόν αναστατώνομαι. “Μα πώς είναι δυνατόν αυτή να είναι η Κ.;”, κάνω τη σκέψη. Προφανώς έχω μείνει, ως συνήθως, πίσω. Τριάντα χρόνια είναι λογαριασμός. Προσπαθώ από χθες να ταιριάξω την εικόνα της φωτογραφίας με την Κ. που γνώρισα. Δυσκολεύομαι πολύ. Κοιτώ παλιές φωτογραφίες της, προσθέτω χρόνια. Ναι. Μοιάζει. Είναι. Δυσκολεύομαι αλλά πείθομαι. Αυτό είναι το “σημερινό” της πρόσωπο. Ένα πρόσωπο, θα έλεγα, ελκυστικό.

Χάρηκα που, ακόμα και με τον τρόπο αυτό, συναντηθήκαμε. Χάρηκα που βρήκα μιαν, ακόμη, άκρη νήματος που οδηγεί στα περασμένα. Ας είναι Καλά. Γερή, ευτυχής, επιτυχημένη. Κι ας είναι καλά και το Chrome και το διαδίκτυο που επιτρέπουν, από την άνεση της πολυθρόνας μας, τέτοιες αποδράσεις. . . Ένα κλικ μακριά Joe Dassin και “A Toi″.
08/07/2010

3 σχόλια: