Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

0712. Βαδίζοντας


Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010, το προσωπικό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, γενικώς, απεργεί. Χρησιμοποιώ ταξί. Η κάθοδος, στις έξη και κάτι το πρωί, είναι εύκολη. Το δύσκολο είναι το μεσημέρι, η αποχώρηση. Φεύγω από το γραφείο περίπου στις τρεις το μεσημέρι. Πατησίων, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος, Φιλελλήνων, Βασιλίσσης Αμαλίας. Αυτή είναι η διαδρομή μου. 

Δε βιάζομαι. Αντιθέτως· το ευχαριστιέμαι. Βαδίζω, σκέφτομαι, αναπολώ. Έχω το κινητό (Sony Ericsson C905) ανά χείρας. Φωτογραφίζω. Το χόμπι – μανία μου. Κτήρια επί της Σταδίου. Τα αγάλματα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Την παλαιά Βουλή. Αισθάνομαι σαν τουρίστας. Η τσάντα που κρατώ με δυσκολεύει. Περπατώ, παρατηρώ, φωτογραφίζω, αναπολώ. 

Αυτό το σημείο. Το άλλο το παράλλο. Μνήμες. Σκέψεις. Αναμνήσεις. Μια πόλη στην οποία περπατώ εδώ και περίπου σαράντα χρόνια. Και οι τομές, πάντα οι τομές. Διαδρομές που τέμνονται πάλι και πάλι। Πλατεία Συντάγματος. Μια παλιά Mercedes επί της Ερμού. Προσμένει. Τι; Την φωτογραφίζω. Συνεχίζω. Αναζητώ ταξί. Χαλαρά, άτονα. Ο στόχος μου είναι να το βρω στην έξοδο της Συγγρού στην Βασιλίσσης Αμαλίας. Μπαίνω στη Φιλελλήνων. Ρώσικη εκκλησία. Αγγλικανική εκκλησία. Τις φωτογραφίζω. Βασιλίσσης Αμαλίας. 

Φτάνω στο ύψος του “Athens Gate Hotel”. Στέκομαι τυχερός. Βρίσκω ταξί. Επιβιβάζομαι. Φθάνω στην Α29. Κατεβάζω τις φωτογραφίες στον Η/Υ. Προηγουμένως έχω μετατρέψει κάποιες από αυτές, με το πρόγραμμα PhotoDJ, σε “cartoon”. Μετατροπή που δίνει ενδιαφέροντα αποτελέσματα και την οποία, προς το παρόν, δεν έχω βρει σε κάποιο σχετικό πρόγραμμα για Η/Υ. Ήδη έχω ανεβάσει φωτογραφίες (μου) – cartoon στις εγγραφές 0711 και 0707. 

Για την παρούσα εγγραφή η Mercedes της πλατείας Συντάγματος σε στιλ cartoon, βεβαίως.

(Με μικρή καθυστέρηση) Καλό, χαρούμενο, φωτεινό Ιούνιο!

Ένα κλικ μακριά: Αγαπημένος Raymond Lefevre και “San Toi Je Suis Seul”:06/06/2010

2 σχόλια:

  1. Αν βάδιζαν όλοι τόσο, θαυμάζοντας και απεικονίζοντας τις ομορφιές της Αθήνας μας..θα είμασταν σωματικά και πνευματικά υγιέστεροι.
    Keep on walking..

    ΑπάντησηΔιαγραφή