Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

1262. Lego Ferrari F8 Tributo – Lego Speed Champions 76895 / 2020


Την πληροφορία την είχα, βεβαίως, από καιρό. Η Lego στη σειρά της Speed Champions και για το 2020 θα έθετε σε κυκλοφορία πέντε καινούργια κουτιά. Τα εξής:

76895: Ferrari F8 Tributo / 275 κομμάτια

76896: Nissan GT-R NISMO / 298 κομμάτια

 

76897: Audi Sport Quattro S1 / 250 κομμάτια

76898: Formula E Panasonic Jaguar Racing GEN2 car & Jaguar I-PACE eTROPHY / 565 κομμάτια

76899: Lamborghini Urus ST-X & Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO / 663 κομμάτια

Περίμενα, λοιπόν, ότι κάποια στιγμή, ίσως και στα τέλη του 2019, τα κουτιά αυτά θα εμφανιστούν και στην Ελλάδα. Έτσι την Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019, που κατέβηκα στην Αθήνα πέρασα και από το κατάστημα του «Μουστάκα», στην Πλατεία Μοναστηρακίου, και κοίταξα για τα συγκεκριμένα κουτιά. Δεν υπήρχαν.

Την επομένη, ω θαυμάτων θαύμα, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο καταχώριση των καταστημάτων «Μουστάκα» για τα συγκεκριμένα κουτιά, τα οποία ήταν πλέον διαθέσιμα αποκλειστικά στα συγκεκριμένα καταστήματα. Κόστος; 24,99 € για τα κουτιά με ένα μοντέλο, 49,99 € για τις δύο Jaguar και 74,99 € για τις δύο Lamborghini.

Έψαξα το ζήτημα των τιμών στο διαδίκτυο και από ότι φαίνεται η Lego, και δεν γνωρίζω άλλοι ποιοι, εξακολουθούν να μας δουλεύουν κανονικότατα. Τα κουτιά αυτά πουλιούνται σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία στα 19,99 – 44,99 και 64,99 €, αντίστοιχα. Στη δε Γερμανία 19,99 – 39,99 και 59,99 € αντίστοιχα. Κάτι πρέπει να κάνουμε πατριώτες! Μια καλή ιδέα είναι να βομβαρδίσουμε τη Lego με σχετικές επιστολές διαμαρτυρίας (προσωπικά το έχω ήδη κάνει) και να μη δεχτούμε δικαιολογίες του τύπου «υψηλότερη φορολογία» και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Τέτοιες διαπιστωμένες διαφορές στις τιμές δεν δικαιολογούνται.

Ας επιστρέψουμε, αγανακτισμένοι ίσως, στα αυτοκινητάκια μας. Εχθές ζήτησα από το γιο μου, ο οποίος εργάζεται στην Αθήνα, και μου έφερε, από τον της Πλατείας Μοναστηρακίου «Μουστάκα», δύο από τα πιο πάνω κουτιά. Αυτά των Ferrari και Audi. Σήμερα το πρωί καταπιάστηκα και συναρμολόγησα την κόκκινη, πώς αλλιώς;, Ferrari F8 Tributo. Ήταν το εικοστό πρώτο αυτοκίνητο της σειράς Speed Champion που συναρμολογούσα.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι τα μοντέλα των κουτιών του 2020 έχουν διαφορετικό μέγεθος από τα προηγούμενα. Είναι μεγαλύτερα. Συγκεκριμένα το πλάτος τους από τα έξι κομπαλάκια”, πώς αλλιώς να το περιγράψω;, ανέβηκε στα οκτώ με συνέπεια αύξηση μεγέθους κατά 25%. Πρόκειται για μια αλλαγή η οποία πραγματικά κάνει τη διαφορά. Πλέον υπάρχει χώρος για δύο φιγούρες (Lego) δίπλα – δίπλα και, η Ferrari που συναρμολόγησα τουλάχιστον, είναι πιο στιβαρή και πιο ισορροπημένη, όσον αφορά το μέγεθος της, από τα προηγούμενα μικρότερου μεγέθους μοντέλα. Μια απόδειξη των πιο πάνω αποτελεί και το ότι η Ferrari F8 είναι το μόνο μοντέλο της σειράς, από τα είκοσι που έχω συναρμολογήσει πριν από αυτό, που διαθέτει πλευρικούς καθρέφτες.

Πραγματικά, λοιπόν, ευχαριστήθηκα τη συναρμολόγηση και το τελικό αποτέλεσμα, στα μάτια μου, πανέμορφο!

Ας δούμε το πριν:




Το κατά την συναρμολόγηση:


Το τελικό αποτέλεσμα:




Και μια σύγκριση παλιού / νέου μεγέθους (Ferrari F40 Competizione και Ferrari F8 Tributo):



Πολλές Ευχές για 2020 γεμάτο Υγεία, Χαρά, Ευτυχία και Επιτυχίες!

Να κλικ μακριά Johnny Hallyday και “Pardonne-moi”:


Pardonne-moi
Si les silences au fond de moi m'ont rendu sourd
Si les grands soirs ne valent plus rien quand vient le jour
J'aimerais t'aimer comme il se doit
Pardonne-moi

Pardonne-moi
Si tu rêvais d'un autre moi, d'une autre vie
Comment pourrais-je tromper la mort quand elle sourit?
Encore une fois, encore une nuit
Pardonne-moi

Si le monde
N'a de reflet que dans tes yeux
Si je tombe
Dis-moi qu'aurais-je pu faire de mieux?

Pardonne-moi
Si le volcan au fond de moi ne s'éteint pas
Si la fureur des souvenirs ne revient pas
Personne ne saura mieux que toi
Pardonne-moi

Regarde-nous
Fermer les yeux face au miroir qui nous foudroie
Quand la victoire n'a plus de goût, n'a plus d'éclat
Sauver l'amour, sauver l'envie, une dernière fois…

31/12/2019

2 σχόλια:

  1. Δεν γνώριζα το τραγούδι, πολύ ωραία εκτέλεση, ωραίοι στίχοι στα γαλλικά!!! καλή συνέχεια- υπομονή να έχετε με την ενασχόλησή σας και με την υπόλοιπη ανανεωμένη σειρά των οχημάτων (όχι τυχαίων) της LEGO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Χαρά,

      Ο Johnny Hallyday παλιός γνώριμος κι αγαπητός. Στόχος να αποκτήσω και τα πέντε κουτιά, ήδη έχω δύο, της σειράς Lego Speed Champions 2020. Καλό τριήμερο!

      Διαγραφή