Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

1255. «Ο Άγιος στη Νέα Υόρκη» (Τώρα και Τότε)


Όταν περιδιαβαίνεις στο διαδίκτυο, και μάλιστα τακτικά, έχεις πολλές ευκαιρίες να πληροφορηθείς πράγματα και θαύματα, καθώς και του καθενός τον πόνο. Πριν από λίγες μέρες λοιπόν και σε μία τέτοια περιπλάνησή μου στον μαγικό κόσμο του «πάρε κόσμε» του διαδικτύου διάβασα κάτι που με έκανε να χαρώ.

Πληροφορήθηκα, στην ιστοσελίδα του “Public”, ότι με την ετικέτα “Noir” (“Public ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ) κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ» (“The Saint In New York”) του Λέσλι Τσάρτρις (Leslie Charteris) σε μετάφραση Τζίμμυ Κορίνης (Έκδοση 2019, ISBN: 978-618-5427-06-1, 246 σελίδες, διαστάσεις 14,0Χ20,7 τετραγωνικά εκατοστά). Προχθές, που κατέβηκα στην Αθήνα, έσπευσα, μεταξύ άλλων, να προμηθευτώ και ένα αντίτυπο του εν λόγω βιβλίου (στην τιμή των 9,89 €).

Γιατί, λοιπόν, χάρηκα; Γιατί έσπευσα; Απλούστατα γιατί το συγκεκριμένο αστυνομικό μυθιστόρημα το είχα διαβάσει στην εφηβεία μου, με εντυπωσίασε και ήταν, και είναι, ένα από τα αγαπημένα μου. Το βιβλίο, που τότε διάβασα, το έχω ακόμα στην κατοχή μου. Το αναζήτησα, στο βάθος των ντουλαπιών μου. Ντυμένο με το μπλε χαρτί που παλιά ντύναμε οι μαθητές τα βιβλία μας,  το βρήκα. Το γύμνωσα. Σκανάρισα το εξώφυλλό του, δύο από τις πρώτες του σελίδες και μία ακόμα.


Πρόκειται για ένα τομίδιο, διαστάσεων 11,7Χ17,0 τετραγωνικών εκατοστών από τις «Περιοδικές Εκδόσεις Μάσκας – Τα Βιβλία της Τσέπης» στο οποίο δεν αναγράφεται όνομα μεταφραστή και έτος κυκλοφορίας. Εικάζω ότι το συγκεκριμένο τομίδιο θα πρέπει να κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960.


Για τον ήρωα του Λέσλι Τσάρτρις «Άγιο», κατά κόσμον «Σάιμον Τέμπλαρ», οι Αγγλομαθείς μπορούν να πληροφορηθούν πολλά: εδώ.


Όσο για το περιοδικό «Μάσκα», πληροφορίες, στα Ελληνικά, υπάρχουν: εδώ.

Να είσαστε Καλά.

Ένα κλικ μακριά, και σε πείσμα της σημερινής βροχερής μέρας του Νοεμβρίου, οι Night στο αγαπημένο Hot Summer Nights”:


13/11/2019

2 σχόλια:

  1. Αααααααααα να και το άσμα το καλό.
    Ήλθε η στιγμή για να το βάλεις!
    Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε βιβλίο για τον Άγιο.
    Εντάξει, έβλεπα τον Σάιμον Τέμπλαρ στην τηλεόραση, όταν ήμουν μικρή, αλλά για βιβλίο δεν είχα ιδέα.
    Γηράσκω δ' αιεί πολλά διδασκόμενος, που έλεγε κι ο τάδε, που δεν θυμάμαι ποιος το έλεγε!
    Καλό βράδυ εξάδελφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον "Άγιο" υπάρχουν πολλά. Διάθεση να έχεις να ψάχνεις, να διαβάζεις και να βλέπεις.

      Να είσαι Καλά εξαδέλφη :)

      Διαγραφή