Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

1247. Lego Architecture 21030 (U.S. Capitol Building), Δώρο [Δεύτερο]


Στην εγγραφή 1243, της Κυριακής, 8 Σεπτεμβρίου 2019, είχα την ευκαιρία να διηγηθώ μια μικρή ιστορία σχετικά με την απόκτηση του κουτιού Lego Creator (3 in 1) 31085 “Mobile Stunt Show”. Την πιο πάνω Κυριακή, λοιπόν, καταπιάστηκα και συναρμολόγησα το περιεχόμενο του κουτού αυτού που περιείχε 581 κομμάτια, ή τουβλάκια, αν προτιμάτε.

Δύο Κυριακές μετά, και αφού προηγήθηκε η συναρμολόγηση της Harley Davidson Fat Boy (Lego Creator Expert 10269), ήρθε και η σειρά του Lego / U.S. Capitol Building.


Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019, λοιπόν και στο γραφείο της Τ47 έχει στηθεί το γνωστό σκηνικό, σύμφωνο με το τυπικό, για μία ακόμα συναρμολόγηση Lego. Πάνω στο γραφείο, δίπλα στον διπλό Ελληνικό (με ολίγη, και πάλι) και το ποτήρι με το παγωμένο νερό, το κουτί Lego Architecture 21030 “United States Capitol Building”.






Αυτό είναι το δεύτερο κουτί Lego που απόκτησα εξαργυρώνοντας τις δωροεπιταγές, των καταστημάτων “Public”, που μου χάρισαν οι είκοσι (20) καλοί συνάδελφοι της, τότε, ΔΥΠΠ, με την ευκαιρία της συνταξιοδότησής μου. Είναι και αυτό με τα περισσότερα κομμάτια, 1032, σε σύγκριση με τα 581 του κουτιού  Lego Creator (3 in 1) 31085 “Mobile Stunt Show”, που ήταν το πρώτο που αποκτήθηκε με τις πιο πάνω δωροεπιταγές.

Το κόστος του, στα Public, στον ιστότοπο της Lego και στον «Μουστάκα», στα 129,99 €. Και όμως. Μια απλή αναζήτηση στο Skroutz αποκαλύπτει ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι διαθέσιμο από τα 66,54 € και πάνω. Με όλο το ρίσκο που έχουν οι παραγγελίες στο διαδίκτυο δεν γίνεται να αποφύγει κανείς τη σκέψη ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων και την αγορά τους. Καλό θα είναι, λοιπόν, όποιος ενδιαφέρεται να το ψάχνει λίγο παραπάνω ή να περιμένει τις περιόδους εκπτώσεων όπου παρουσιάζονται σχετικές ευκαιρίες.

Ας ξαναγυρίσουμε, όμως, στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών και τη συναρμολόγησή του. Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο Lego, της σειράς Architecture, που θα συναρμολογούσα και αυτό μου άρεσε. Μέσα στο κουτί, εννέα, συνολικά, σακουλάκια με τουβλάκια, χύμα τα επτά, μεγάλα, κομμάτια που θα συναποτελούσαν το δάπεδο του κτηρίου και το ογκώδες τεύχος με τις οδηγίες συναρμολόγησης (156 σελίδων, με μαύρο φόντο). Τεύχος το οποίο, πέραν των πληροφοριών που δινόντουσαν για το κτήριο στην εισαγωγή, περιείχε και κάποιες επιπρόσθετες πληροφορίες για αυτό στις επόμενες σελίδες, όπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί:


Πρώτη αρνητική εντύπωση ότι, παρά το σημαντικό πλήθος τους των 1032 κομματιών, δεν υπήρχε αρίθμηση στα σακουλάκια. Αυτό με υποχρέωσε, για να κάπως μαζέψω το πράγμα, να χρησιμοποιήσω ένα πλαστικό πιάτο και ένα γυάλινο μπολάκι για τα μικρότερα κομμάτια. Υπήρχε μέγα πλήθος από μικρά κομμάτια με το «407001» μόνο να υπάρχει 178 φορές (17,25% του συνολικού κομματιών πλήθους).


Επειδή ακριβώς υπήρχαν πολλά μικρά κομμάτια το χτίσιμο του κτηρίου προχωρούσε πολύ αργά. Σε κάποια σημεία μάλιστα δυσκολεύτηκα να βρω τι που πάει ποιο (κομμάτι). Βίωσα και πάλι το άγχος ότι κάποιο κομμάτι ενδεχομένως να λείπει. 1032 κομμάτια χύμα, δεν είναι και ότι το καλύτερο για να ψάξεις και να βρεις.

Ένα άλλο αρνητικό που βρήκα στη συναρμολόγηση ήταν ότι οι δύο ακραίες, πλήρως συναρμολογημένες, στέγες του κτηρίου δεν καθόντουσαν και με τον καλύτερο τρόπο στη θέση τους. Γεγονός τι οποίο με ανάγκασε να επαναλάβω την φωτογράφιση του τελειωμένου κτηρίου όταν διαπίστωσα, στις φωτογραφίες, ότι είχαν φύγει, ένα – δύο χιλιοστά, από την αρχική τους θέση.

Το τελικό αποτέλεσμα, πάντως, το βρήκα πανέμορφο και γοητευτικό. Με διαστάσεις 44,7Χ14,5Χ17 (Πλάτος Χ Βάθος Χ Ύψος) cm3 και βάρος 782 γραμμάρια ήταν το πιο λεπτοδουλεμένο Lego που είχα φτιάξει (και τις πήρε τις ώρες του). Ευχαρίστως, λοιπόν, θα συναρμολογούσα και άλλα Lego της σειράς Architecture (π.χ. το Lego Architecture 21045, Trafalgar Square) και μάλλον δεν θα το αποφύγω.

Ακολουθούν φωτογραφίες έξι του, από πλαστικό, κτηρίου:







Ένα κλικ μακριά οι Deep Purple στο τραγούδι του, αγαπημένου, Neil Diamond Kentucky Woman”. Τραγούδι που μου το θύμισε η ταινία «Once Upon A Time. . . in Hollywood”, στο Soundtrack της οποίας περιλαμβάνεται:



30/09/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου