Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

1096. Canon Ixus 285 HS

Tο είχα σκεφτεί εδώ και καιρό να αγόραζα μια μικρή (compact, βαρβαριστί) φωτογραφική μηχανή. Την ήθελα γιατί η κάμερα του κινητού μου, Samsung S3 Neo, σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνυόταν ανεπαρκής και με εκνεύριζε ενώ η Canon EOS 600D, λόγω όγκου και βάρους, είναι μηχανή ειδικών καταστάσεων.

Ήθελα, όταν κατηφόριζα την Αιόλου προς το Σταθμό Συγγρού – Φιξ του metro, να μπορώ να φωτογραφίσω τον βράχο της ακρόπολης που έβλεπα απέναντί μου και η φωτογραφία να λέει κάτι. Ήθελα την δυνατότητα του να μπορώ να φέρω τις εικόνες, που έβλεπα στην οθόνη του κινητού μου, πιο κοντά δίχως την παραμόρφωση του ψηφιακού ζουμ. Ήθελα τη μικρή βεβαιότητα του ότι αυτό που φωτογραφίζω θα το έχω.

Το έψαξα, λοιπόν, λίγο στο διαδίκτυο. Αναζητούσα μία φωτογραφική μηχανή μικρού μεγέθους, χαμηλού κόστους και αξιοπρεπών (πάντα για την τιμή της) επιδόσεων. Σε αρκετούς ιστότοπους η Canon PowerShot ELPH 350 HS, ή η όμοια της Canon PowerShot ELPH 360 HS, εμφανιζόταν σαν μία καλή, αν όχι η καλύτερη για την κατηγορία της, επιλογή.

Το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, στον ιστότοπο του Media Markt είδα σε τιμή προσφοράς (169 € με επιπλέον θήκη και μνήμη SD των 8 GB) την κάμερα Canon Ixus 285 HS. Στην ουσία επρόκειτο για την Canon PowerShot ELPH 360 HS (η οποία εκτός Η.Π.Α. κυκλοφορεί σαν Canon Ixus 285 HS). Η φθηνότερη τιμή που βρήκα στο διαδίκτυο για την συγκεκριμένη μηχανή (στο Skroutz) ήταν 202,39 €, δίχως θήκη και δίχως μνήμη. Το αποφάσισα. Προχώρησα σε on line παραγγελία της κάμερας στο Media Markt.

Την κάμερα, σε μαύρο χρώμα, την παρέλαβα, από το κατάστημα της Media Markt στην Αργυρούπολη, το απογευματάκι της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου. Μου άρεσε το μικρό της μέγεθος, το οπτικό της ζουμ των 12Χ, οι δυνατότητες της. Τις πρώτες φωτογραφίες με αυτήν τις έβγαλα την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, σε κλειστό χώρο. Ομολογώ ότι δεν ενθουσιάστηκα. Το μόνο σίγουρο, πάντως, ήταν ότι ακόμα δεν την είχα μάθει τόσο ώστε να αξιοποιήσω πλήρως τις δυνατότητες της. Συνέχισα, λοιπόν, πειραματιζόμενος.

Τις πρώτες φωτογραφίες δρόμου, που για εμένα είναι και το ζητούμενο, τις έβγαλα την  Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, στη γνωστή διαδρομή γραφείο -  Σταθμός Συγγρού – Φιξ του metro. Θα έλεγα ότι, για το κόστος της μηχανής πάντα, το όλον πήγε αρκετά καλά. Από τις φωτογραφίες αυτές, λοιπόν, επέλεξα και παραθέτω αυτές:






















Να είσαστε Καλά,
Καλή Εβδομάδα!

Ένα κλικ μακριά αγαπημένη Νινή Ζαχά και Κοντά Στο Τζάκι σε μουσική δική της και στίχους του Κώστα Κοφινιώτη:



29/01/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου