Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

0802. Υπόγειο

Εχθές και σήμερα ασχολήθηκα με . . . ανακατατάξεις στο υπόγειο της Τ47. Κυρίως ασχολήθηκα με τους δίσκους και τη διάταξη τους στα ράφια. Έκανα αλλαγές που πιστεύω θα βοηθήσουν να βρίσκω με μεγαλύτερη ευκολία αυτό που ψάχνω. Δεν είναι τόσο το πλήθος τους που με δυσκολεύει, 2.197 άλμπουμ ή 2.805 δισκάκια CD, όσο τα διαφορετικά φορμάτ των θηκών τους, έχω ήδη καταγράψει 55 διαφορετικά, που μου δυσκολεύουν τη ζωή. Ο καθένας χρησιμοποιεί ότι είδους θήκη του κατέβει στο μυαλό και αυτό δεν βοηθά καθόλου στην ταξινόμηση. Να σημειωθεί, επιπλέον, ότι έχω ήδη απαλλαγεί από τα αντίγραφα CD που είχα στην κατοχή μου (548 άλμπουμ ή 649 δισκάκια CD). Το καλό με τις εργασίες αυτού του είδους είναι ότι έχει κανείς την ευκαιρία να κρατήσει στα χέρια του αντικείμενα την ύπαρξη των οποίων έχεις (μισο)ξεχάσει.


Με την ευκαιρία της ανακατάταξης των δίσκων ξαναείδα και το πως και πόσο είχα “στολίσει” τα ράφια τους, κυρίως με μινιατούρες αυτοκινήτων. Απέσυρα αρκετές από αυτές διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση στους δίσκους και ελαφρύνοντας, παράλληλα, την εικόνα του χώρου. Με το C905 στη διάθεσή μου τράβηξα αρκετές φωτογραφίες αυτοκινήτων (στατικά μοντέλα και συναρμολογούμενα) και κάποιες μεταλλικών στρατιωτών (kinder) και . . . σαμουράι. Μερικές από τις φωτογραφίες αυτές βλέπεται ήδη αναρτημένες.


Υπάρχει, τελικά, πρόβλημα χώρου. Ασυμμετρία ανάμεσα στο πλήθος αντικειμένων που έχω στην κατοχή μου και στον διαθέσιμο χώρο. Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις, δεν αποθηκεύω τα που έχω αλλά . . . τα τρυπώνω. Η απόφαση τού να απαλλαγώ από όσα δεν θα χρειαστώ στο μέλλον παραμένει ζητούμενο. Το δύσκολο βέβαια είναι, ακριβώς, στο να επιλέξεις ποια αντικείμενα δεν θα χρειαστείς αύριο.

Αφιτά!

Ένα κλικ μακριά: Dan Baird & Homemade Sin και “Two for Tuesday”.
12/02/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου