Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

1424. Πρωινός Καφές

 

Με τον καιρό, και συνεκδοχικά την αύξηση της ηλικίας μας, αποκτούμε συνήθειες διάφορες. Μικρές, μεγάλες, επιδραστικές ή αδιάφορες. Κάποιες από αυτές καταλήγουν να γίνονται και διαδικασίες αποκτώντας μάλιστα και συγκεκριμένο τελετουργικό. Συνεπώς αποτελεί μια μικρή μεγάλη ευχαρίστηση το να μπορεί κάποιος να απολαμβάνει αυτές του τις συνήθειες.

Είναι εδώ και δεκαετίες που η μέρα μου ξεκινά με ένα διπλό Ελληνικό καφέ, ο οποίος, κυρίως τώρα που συνταξιοδοτήθηκα, αποτελεί και τον μοναδικό καφέ της ημέρας. Δεδομένου ότι οι πιο δημιουργικές ώρες μου είναι οι πρωινές αυτή μου η συνήθεια αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Τόση που, όπως έχω ήδη γράψει να χρησιμοποιώ, εναλλάσσοντάς τα, τρία διαφορετικά σετ κατάλληλων φλιτζανιών.

Όταν, λοιπόν, ένα από τα τρία φλιτζανάκια μου έσπασε το μόνο σίγουρο ήταν πως θα έπρεπε να προμηθευτώ ένα καινούργιο, μαζί με το πιατάκι του βεβαίως, για να μην η της εναλλαγής συνήθεια διαταραχτεί.  Ξεκίνησα το ψάξιμο από το διαδίκτυο χωρίς να καταφέρω κάτι.

Η λύση βρέθηκε όταν το Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022, επισκέφτηκα, επί τούτου, το κατάστημα “Hondos Center”, στη Γλυφάδα. Εκεί, στο δεύτερο υπόγειο, όπου τα είδη οικιακής χρήσης, μια ευγενική πωλήτρια είχε την καλοσύνη να μου δείξει όλα τα διαθέσιμα φλιτζανοπιατάκια για διπλό Ελληνικό καφέ. Στάθηκα τυχερός. Ένα από αυτά, από τα τελευταία αν όχι το τελευταίο, μου άρεσε.











Καταβάλλοντας το ποσό των 7,88 € το συγκεκριμένο φλιτζανοπιατάκι αγοράστηκε, μεταφέρθηκε και  τοποθετήθηκε, στο κατάλληλο ράφι, στην κουζίνα της Τ47. Λευκό, με καμπυλωμένο τετράγωνο φλιτζάνι και πιατάκι και με μία ελαφρώς ανάγλυφη γκριζοασημί παράσταση ενός ξηραμένου δέντρου στο πιατάκι και σε δύο αντικριστές όψεις του φλιτζανιού.

Οι δύο παραστάσεις στο φλιτζανάκι, και η δυνατότητα μία από αυτές να ευθυγραμμιστεί με την αντίστοιχη παράσταση στο πιατάκι, εξυπηρετούν προφανώς τη χρήση από, κολλημένους αν θέλετε, δεξιόχειρες ή αριστερόχειρες. Περιττό να γράψω πως, όταν το χρησιμοποιώ, ως δεξιόχειρας, σχολαστικά ευθυγραμμίζω τα γκριζοασημένια δεντράκια μου και απολαμβάνω τον πρωινό καφέ μου.












Ο καφές (μου) για να ψηθεί, στο κατάλληλο της κουζίνας μάτι, χρειάζεται, περίπου, έξι (6) λεπτά. Τον απολαμβάνω, όσο ο καιρός το επιτρέπει, στην βεράντα της Τ47 διαβάζοντας, απαραιτήτως, ένα βιβλίο.

Αφιτά. Να είσαστε Καλά.

Ένα κλικ μακριά το (Do The) Push And Pull (Part 1)” [1970] με τον Rufus Thomas. To μοναδικό τραγούδι του Rufus Thomas, σύνθεση του ίδιου, που έφτασε στο νούμερο ένα στο Αμερικάνικο Billboard Best Selling Soul Singles Chart:



17/9/2022

2 σχόλια:

  1. Λοιπόν, μού αρέσει πάρα πολύ το σετάκι που έχεις στη μεγάλη φωτογραφία Αείποτε. Πολύ ξεχωριστό μού έρχεται. Βέβαια, προσωπικά θέλω κούπα στον Ελληνικό καφέ καθώς τον πίνω με γάλα αλλά δεν λέει κάτι αυτό.
    Ωραίες επιλογές φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη,

      Συνήθειες - Ιεροτελεστίες.

      Να είσαι Καλά.

      Διαγραφή