Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

1322. Ο Άϊ Βασίλης και . . . η σύζυγος του


Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 παράγγειλα στη Lego την καλή έξι κουτιά Lego BrickHeadz αξίας 101,94 €. Η ιστορία των χαριτωμένων και κομψών, κατά τη γνώμη μου, Lego BrickHeadz στην Ελλάδα μας είναι κομμάτι μπερδεμένη. Σπανίζουν. Παρότι το κόστος τους είναι σχετικά μικρό, στην περιοχή των 8 – 14 € για τα μονά και στα 20 -25 € τα διπλά, εσχάτως πολλά από αυτά δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας. Κάποια από αυτά φέρνει κυρίως ο «Μουστάκας», και δεν γνωρίζω αν υπάρχει και κάποιος άλλος, και όποιος προλάβει, πρόλαβε.

Τα Lego που παρήγγειλα τα παρέλαβα το μεσημεράκι της Πέμπτης, 5 Νοεμβρίου 2020. Δεν παρέλειψα μάλιστα, περιχαρής όντας, να ανεβάσω τη σχετική φωτογραφία στο Facebook:



Από την μία η σχετική εγκράτειά μου και από την άλλη το σημαντικό, ομολογώ, πλήθος των κουτιών Lego και Cobi που συσσώρευσα στην Τ47 μου έχει επιτρέψει να έχω, υπό κατασκευή, εννέα (9) κουτιά Lego και τέσσερα (4) κουτιά Cobi. Στα κουτιά αυτά δεν περιλαμβάνεται το, από τα παραπάνω κουτιά έξι, Lego BrickHeadz 40274, το περιεχόμενο του οποίου συναρμολόγησα τη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020.

Το κουτί 40274, λοιπόν, περιείχε δύο φιγούρες. Τον Άϊ Βασίλη [33] και . . . τη σύζυγό του [34] ή τον Mr. και τη Mrs. Claus, αν προτιμάτε. Το συνολικό πλήθος των κομματιών που χρειάστηκε για να μπορέσω να συναρμολογήσω το ζεύγος ανερχόταν, κατά τον κατασκευαστή, σε τριακόσια σαράντα ένα (341). Ομολογώ ότι δεν μπήκα στον πειρασμό να το επαληθεύσω και έτσι δεν τα κομμάτια που χρησιμοποίησα καταμέτρησα.

Τακτοποίησα τον σκέτο διπλό ελληνικό καφέ μου (με το χερούλι προς τα δεξιά) και το ποτήρι με το «Ζαγόρι» νερό μου και άνοιξα το κουτί 40274. Εντός του αριθμημένα σακουλάκια τέσσερα, δύο με τον αριθμό ένα (1) και δύο με τον αριθμό δύο (2) και δύο φυλλάδια οδηγιών (διαστάσεων 14,6Χ10,2 τετραγωνικών εκατοστών).

Έβγαλα τις σχετικές φωτογραφίες και σκέφτηκα, ίσως μη ιπποτικά φερόμενος, να ξεκινήσω από τον κύριο του ζεύγους. Τον διάσημο Άϊ Νικόλα (καθ’ ημάς Άι – Βασίλη) ο οποίος είχε και τον μικρότερο αριθμό [33] έναντι του [34] της Άι – Βασίλαινας (υπέκυψα στον πειρασμό). Άνοιξα, λοιπόν, τα δύο αριθμημένα με τον αριθμό ένα (1) σακουλάκια, εμφάνισα στην οθόνη του Η/Υ μου την πρώτη σελίδα του φυλλαδίου συναρμολόγησης του Αγίου, μεγάλη η χάρη του, σε μορφή PDF, και ετοιμάστηκα να πιάσω δουλειά.

Με το πρώτο της συναρμολόγησης βήμα εμφανίστηκε πρόβλημα. Από τα τρία κομμάτια του βήματος δεν έβρισκα τα δύο. Για ολόκληρη Lego το γεγονός φάνταζε αδύνατο. Αναθεώρησα. Βρήκα. Ολόκληρη Lego, αλλά, την παρασπονδία, την έκανε, θαρρώ. Τα σακουλάκια με αριθμό ένα (1) αντιστοιχούσαν στη φιγούρα της κυρίας (με αριθμό [34], θυμίζω) ενώ αυτά με τον αριθμό δύο (2) στον Άγιο σύζυγό της (με αριθμό [33]). Είχα προλάβει και είχα βγάλει σχετικές φωτογραφίες με φυλλάδια και σακουλάκια σε κάποιες από τις οποίες σακουλάκια και φυλλάδιο συναρμολόγησης δεν ταίριαζαν. Συνέχισα απτόητος. Άλλαξα PDF, βεβαίως, και συναρμολόγησα πρώτα την κυρία. Ωραιότατη την βρήκα με το γκρίζο μαλλάκι και τη λουλουδάτη ζωστήρα της.






Ακολούθησε η συναρμολόγηση του Αγίου με τον σκούφο και τη λευκή του γενειάδα. Τελικά είχα  συναρμολογήσει ένα συμπαθέστατο και εντελώς γιορτινό και Πρωτοχρονιάτικο ζευγάρι. Τον Άϊ – Βασίλη και την, για τις ανάγκες της βιομηχανίας παιχνιδιών και ίσως όχι μόνο, σύζυγό του. Ένας ζεύγος με τα στολίδια του. Χριστουγεννιάτικο δεντράκι, σάκο με δώρα (στο αριστερό χέρι του αγίου), στεφάνι και κουτιά με δώρα (υποθέτω) και την κυρία Αγίου Βασίλη να έχει δεξιά και σιμά της  κυπελλάκι κόκκινο με το κάτι τις της.














Ακόμα μια χρονιά έφτασε στο τέλος της και ναι. Δεν ήταν μία βολική χρονιά. Όμως ο πλανήτης γη τη δουλειά του. Περιστρέφεται και πάει για ακόμα έναν γύρο. Ας προσπαθήσουμε πρώτα και ας ευχηθούμε μετά η επόμενη χρονιά να αποδειχθεί όχι καλύτερη αλλά καλή. Να προσέχετε, να αγαπάτε, να χαίρεστε και να γελάτε. Αφτά.

Ένα κλικ μακριά ένα αγαπημένο μου τραγούδι από ένα εξαιρετικό άλμπουμ. Ο Louis Armstrong στο What A Wonderful Worldαπό το ομώνυμο άλμπουμ του τού 1988:



31/12/2020

7 σχόλια:

  1. Έτοιμο το γλυκύτατο ζεύγος! Έτοιμο, πανέμορφο, ζωντανό, ελπιδοφόρο, να υποδεχτεί την καινούργια χρονιά. Όπως ακριβώς την προσδιόρισες Αείποτε. "Καλή"! Ας αφήσουμε τους μεγάλους στόχους και τις προσδοκίες και ας γίνουμε ρεαλιστικοί και απλοί.
    Όπως πάντα, απόλαυσα τη διαδικασία του ζωντανέματος στις γλυκές σου φιγούρες. Τη ζεστασιά της προσμονής. Από τη στιγμή που τα παρήγγειλες μέχρι την ώρα που τα περάλαβες.
    Πολύ όμορφα. Την καλησπέρα μου και καλή σου Χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά!Καλή χρονιά και από εδώ!Ας είναι πολύ καλύτερη γιατί μας παιδεψε πολύ το 2020 πιστεύω...Τέλειες φωτογραφίες, συμπαθεστατο το ζευγαράκι και είναι πραγματικά απολαυστική η περιγραφή του εθιμοτυπικου σας για τη συναρμολόγηση τους.
    Θα ρωτήσω επειδή παρακολουθώ τι γράφετε, το νούμερο 34 τελικά ήταν ο άγιος η η ΑγιοΒασιλιτσα ; Με μπερδέψε που γράφετε δύο φορές το 34;
    Αυτά που λέτε και σεις. Να είστε καλά, να δημιουργείτε, να φωτογραφίζετε, να αναρτατε, να μιλάμε και αισίως να συναντηθούμε από κοντά!Τι δύσκολο πλέον γεγονός. . Αλλά όλα θα πάν καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά Χαρά.

      Όλα μπροστά μας είναι. Θα τα βρούμε.
      Ακόμα μία φορά είχες δίκιο για τους αριθμούς.
      Διόρθωσα το . . . πληκτρολογικό λάθος. Ευχαριστώ πολύ.

      Να είσαστε όλοι Καλά :)

      Διαγραφή
  3. Ωραίο το ζευγαράκι σου. Εύχομαι και με τη νέα χρονιά να πλουτίσεις τη συλλογή σου.
    Καλή χρονιά με κάθε καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Anna,

      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Καλή Χρονιά!
      Μισό χρόνο ακόμα υπομονή και ας ελπίσουμε
      ότι όλα θα πάνε Καλά στη συνέχεια!

      Διαγραφή