Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

1251. Εν Αθήναις Και Πάλι


Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019, και ορκωμοσία της Βα στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Φιλολογίας, Τομέας Νεοελληνικών Σπουδών, το όλον. Φτάσαμε, περίπου, στις 09. Μπήκαμε στην Αίθουσα στις 10 παρά κάτι.

Σεμνά, μετρημένα, χαρούμενα. Νέοι άνθρωποι και οι συν αυτοίς. Όνειρα εν εξελίξει. Σταδιοδρομίες στην εκκίνηση. Χαρά πληρωμένη με κόπους. Φτερουγίσματα ευτυχίας για ό,τι αποδεδειγμένα ολοκληρώθηκε. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που τα κατάφεραν, υπομονή, επιμονή και τύχη αγαθή για όλα τα άλλα που ακόμα το παλεύουν. Μύριες ευχές για το Καλό.

Να έχουν όλα την πολύτιμη υγεία τους. Σωματική, πνευματική, κοινωνική. Να γευτούν τις χαρές της ζωής. Να βγουν στον κόσμο και δυνατά χτυπώντας τα φτερά να πετάξουν.  Να επιτύχουν βλέποντας τους κόπους τους να αναγνωρίζονται και να αμείβονται. Να πορευτούν με μέτρο την άνθρωπο και την αγαθή του φύση, για όσο ακόμα υπάρχει. Να χτίσουν μια κοινωνία καλύτερη από αυτήν την σάπια που τους φορτώσαμε.

Όσο περιμέναμε να μπούμε στην Αίθουσα εκμεταλλεύτηκα τον χρόνο φωτογραφίζοντας τα πέριξ. Και κατά τη διάρκεια της τελετής, βεβαίως, φωτογράφισα αλλά το αποτέλεσμα το βρήκα, και πάλι, μέτριο πολύ. Ειδικά στα σημεία που χρησιμοποίησα το zoom της κάμερας του Huawei 20 Pro, σε κλειστούς χώρους, το αποτέλεσμα ήταν αισχρό. Βεβαίως και οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές αλλά ομολογώ ότι περίμενα κάτι καλύτερο από το κινητό και την τριπλή κάμερά του.

Μετά την ορκωμοσία επίσκεψη σε Ianos, Public και Πλατεία Κάνιγγος για CD, Playmobil και . . . λουκούμια αντιστοίχως. Έβγαλα και πάλι κάποιες φωτογραφίες.

Από τις 242 φωτογραφίες που κράτησα, από την ημέρα αυτή, παραθέτω αυτές:


























Ένα κλικ μακριά, η Maria João Pires στο Allegro της Piano Sonata in C major, KV545 (Sonata Semplice) του Wolfgang Amadeus Mozart:



24/10/2019

17 σχόλια:

  1. Πρώτα πρώτα να έχουν την υγεία τους τα παιδιά μας, κι έπειτα να αποκτήσουν την αυτονομία τους, να είναι τυχερά, ευτυχισμένα, σωστούς ανθρώπους δίπλα τους, να έχουν αυτό που θα επιθυμήσουν!
    Συγχαρητήρια στο όμορφο κορίτσι σου αείποτε, εύχομαι ολόψυχα καλή σταδιοδρομία.
    Να είσαι γερός και δυνατός να την χαρείς όπως επιθυμεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να προκόψουν τα παιδιά μας και του κόσμου όλου έτσι που να ανατείλουν καλύτερες μέρες για τον πλανήτη.
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και θερμά αντεύχομαι.

      Να είσαι Καλά Στέλλα. <3

      Διαγραφή
  2. Πολλά συγχαρητήρια για την κόρη σας. Όμορφα λόγια, απλά, μετρημένα.ανθρώπινα. Γεγονός αληθινό! Η μητέρα μου έλεγε λίγα είναι τα γεγονότα στη ζωή. Υγεία για όλους να υπάρχει να χαρείτε τους κόπους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαραίτητη διευκρίνιση. Στο προηγούμενο σχόλιο προσθέτω το διακριτικό Ε. Ο λόγος είναι να διαφέρω από άλλους "Ανώνυμους" διότι κάτι πήρε το μάτι μου και δεν θα ήθελα παρεξηγήσεις. Είναι και πιο δίκαιο στον κάτοχο του blog.
    Ο λόγος της ανωνυμίας είναι η ταχύτητα για οικονομία στα GB ως επί το πλείστον μια κι αυτή την εποχή είμαι εκτός έδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τα καλά σας λόγια. Καλό είναι η ανωνυμία να είναι . . . διακριτή. Βοηθάει και στη συνέχεια και στην κατανόηση του όλου. Με το Καλό να επιστρέψετε στην έδρα σας.

      Καλό σας βράδυ.

      Διαγραφή
    2. Ίσως σε άλλη ανάρτηση μιλήσουμε εκτενώς περί ανωνυμίας. Αλλά όχι σε αυτό το post της χαράς. Ε
      Καλό ξημερωμα

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα, κρατάτε τη δυνατότητα, του "ίσως", στα χέρια σας ακριβώς λόγω της ανωνυμίας σας. Δεν βλέπω γιατί μία, πιθανή, συζήτησή μας περί ανωνυμίας θα μπορούσε να είναι αντίθετη με τη χαρά της συγκεκριμένης ανάρτησης. Σε κάθε περίπτωση εσείς μπορείτε να σχολιάσετε ό,τι θέλετε κι εγώ διατηρώ το δικαίωμα να μην απαντήσω. Βλέπετε η ανωνυμία, όπως και άλλα πολλά, έχει τα θετικά έχει και τα αρνητικά της.

      Να είσαστε Καλά.

      Διαγραφή
  4. Περί ανωνυμίας λοιπόν, σχετικό στο διαδίκτυο. Οι επιλογές του κυρίου Blogspot είναι τρεις (3). Το πιο απλό είναι να επιλέξεις ανώνυμος αποφεύγοντας έτσι πολλά άλλα κλικ και κάποια πληκτρολόγηση.Χάριν ευκολίας και χάριν συντομίας, έτσι είμαστε οι άνθρωποι. Αλλά και το url ενός blogspot να έβαζα π.χ Blogkitsa πάλι ανώνυμη θα ήμουν. Μην παρεξηγηθούμε όνομα και επώνυμο έχω, αλλά και να το γράψω πάλι δεν αλλάζει τίποτα. Αν το επισήμανα είναι γιατί είδα κάποια σχόλια σαν "Ανώνυμος" που δεν ήμουν εγώ ο Ανώνυμος/η.Μόνον αυτό. Καλό απομεσήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και κάτι πολύ παλιό. "νήπιος γέρων" 10/06/2008 11:18:22
    Anonymous Says:
    June 10th, 2008 at 9:40 am
    Ολη η δόξα της καταξίωσης εδώ του φόρουμ δεν μπορεί να πηγαίνει στους “νικεπώνυμους”. Τα σοβαρότερα-κρισιμότερα για την ενημέρωση προέρχονται από τη φυλή των “ανώνυμους”.

    Το πρόβλημα είναι ότι ως "ανώνυμος", φίλε, δεν υπάρχει σημείο αναφοράς. Με το "νικεπώνυμο" υπάρχει, και είναι η όλη διαδρομή των σχολίων κάποιου. Αυτό σε δεσμεύει εντός μιας "ταυτότητας"- "προσωπικότητας", που απαρτίζεται απ' όλα όσα λες. Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να γράφει κάποιος πάντα με το "νικεπώνυμό" του. Αλλά και έτσι αν το κάνει, πάλι καταλαβαίνει κάποιος που τον παρακολουθεί καιρό ποιος είναι, γιατί ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο γραφής, ως ύφος και, κυρίως, σαν στίξη, συντακτικό, λεξιλόγιο. Έτσι, το νικεπώνυμο σε δεσμεύει από τα ήξεις- αφήξεις του χωροφύλαξ - αστυφύλαξ, πράγμα που είναι στοιχειώδης κανόνας σοβαρής συν-ζήτησης. Δηλαδή, μπορεί κάποιος κάτω από το νικεπώνυμο να μην παρουσιάζει τον πραγματικό του εαυτό, την ταυτότητά του, αλλά δημιουργεί μία άλλη από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει, κατά το δοκούν συμφέρον του κάθε φορά. Αυτή είναι η σημαντική διαφορά.

    Κατά τα άλλα, ούτε λόγος να γίνεται ότι υπάρχουν "ανώνυμοι" που, πολλές φορές, συνεισφέρουν στην συν-ζήτηση των μπλογκ πιο πολλά από τους "νικεπώνυμους". Και άλλες τόσες φορές που ξεκινούν ομηρικές συζητήσεις από "ανώνυμους". Ακόμα θυμάμαι το τι έγινε επί ένα συνεχές ...τριήμερο το Πάσχα με κάποιον "ανώνυμο", όπου ο Φάκτορας του έκανε και ανάρτηση με τον ευρηματικό τίτλο "Ανώνυμος Ανέστη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χα χα Και για τα δύο προηγούμενα Ε.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς που ξεχάσατε το Ε μπροστά απ το Και; Θα με τσάκιζε Ε.Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσείς με περίσσευμα χρόνου, ε;

      Διαγραφή
    2. Δικαιωματικά μετά από πολλά έτη εργασίας, αλλά όχι και τόσο περίσσευμα. Κάτι δεν πήγε καλά αλλά πρόθεση δεν υπήρξε. Ζητώ συγγνώμη για το όποιο λάθος και μάλιστα μέσα στο "σπίτι σας". Χαιρετώ. Ανώνυμος/η Ε.Ζ

      Διαγραφή
    3. Το σώσατε. Δεν κάνατε κάποιο λάθος, ωστόσο το βασανίσατε περισσότερο από το, για εμένα, αναμενόμενο.
      Θα σας ομολογήσω κάτι. Βλέποντας αυτό το Ε.Ζ. δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να σας ονοματίσω:
      Ελληνική Ζάχαρη :)

      Να είσαστε Καλά και να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο :)

      Διαγραφή
  8. Πολλά συγχαρητήρια στην Βα, αλλά και στους γονείς της, που είμαι σίγουρη ότι, με κάθε τρόπο, τη στήριξαν.
    Καλή σταδιοδρομία της εύχομαι!
    Οι φωτογραφίες ωραίες, όπως πάντα, με αυτή που είσαι με την Βα (προφανώς), να ξεχωρίζει.
    Α ναι κι αυτή με με τη ροζ βέσπα!
    Καλημέρα Αείποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα ΑτΒ,

      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τα, πάντοτε, καλά σου λόγια.

      Να είσαι Καλά :)

      Διαγραφή