Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

0999. Δυο Βόλτες, Δεκατρείς Φωτογραφίες

Την Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου, μισοαργία (η . . . ημιαργία στη δημοτική) και βόλτα στο Μοναστηράκι. Ο σκοπός ήταν να βρω CD του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος, εσχάτως, πολύ μου αρέσει. Δευτερευόντως σκόπευα και στο να βγάλω κάποιες φωτογραφίες. Κατηφόρισα προς το Μοναστηράκι από την οδό Αθηνάς με τον ήλιο κόντρα. Επίσκεψη, λοιπόν, στον Ζαχαρία και αγορά οκτώ, μεταχειρισμένων, CD άλμπουμ με δύο άλμπουμ του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ανάμεσά τους. Αναζήτησα, όχι στο Ζαχαρία βεβαίως, και την ταινία Ένα Κορίτσι για Δύο, με την ωραιότατη Ζωή Λάσκαρη, αλλά δυστυχώς δεν τη βρήκα. Συνέχισα με σουβλάκια στον Θανάση ο οποίος διαθέτει το καλύτερο ίσως σουβλάκι στην πόλη και ταχύτατη και εξαιρετική εξυπηρέτηση. Αφού, λοιπόν, και αγόρασα και στυλώθηκα πήρα το δρόμο της επιστροφής με σκοπό να βγάλω και τις πιο πάνω κάποιες φωτογραφίες. Δυστυχώς η θέση του ήλιου, η ποιότητα της κάμερας του κινητού μου και η ανεπάρκειά μου ως φωτογράφου, αν θέλετε, δεν βοήθησαν. Την έκανα, βεβαίως, την προσπάθεια αλλά το αποτέλεσμα από εξαιρετικά μέτριο έως και απογοητευτικό. Προφανώς δεν μπορούμε να φωτογραφίζουμε ότι ώρα μας καπνίσει και να έχουμε το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαμε. Επιφυλάσσομαι όμως να επανέλθω με καλύτερη μηχανή και σε καταλληλότερη ώρα.  
 
Την Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου, πεζοπορία στην περιοχή που μένω και  . . . φωτογράφιση κτηρίων και δρόμων. Το αποτέλεσμα σαφώς καλύτερο από αυτό της 24/12.

Ακολουθούν 7 + 6 φωτογραφίες, φιλτραρισμένες με το Topaz μέσω Photoshop, από τις δύο πιο πάνω βόλτες σε Μοναστηράκι και Γλυφάδα:














Ένα κλικ μακριά Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Η Θεά σε στίχους Ισαάκ Σούση και μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, από το άλμπουμ, του 1999, Έτσι Δραπετεύω Απ’ Τις Παρέες:

28/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου