Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

0925. Εγγύς Υμηττός

Η οδός Τ. κατηφορίζοντάς την, από την ΚΚ προς το βουνό, μετονομάζεται σε ΕΠ. Η ΕΠ καταλήγει στον περιφερειακό, θα έλεγα, δρόμο της Τερψιθέας (Γλυφάδας), την οδό ΑΝ, και εκεί τερματίζεται. Από το σημείο τερματισμού τής ΕΠ ξεκινά ο Υμηττός και ένα μονοπάτι. Αυτό ακριβώς το μονοπάτι ακολουθήσαμε το πρωί της Κυριακής, 23/3/14, με τη Δ. προκειμένου να περπατήσουμε.  Είναι το μονοπάτι που σημειώνεται με τη φιγούρα την κλεισμένη σε κόκκινο οβάλ πλαίσιο και τη λεζάντα ΑΡΧΗ ΒΟΛΤΑΣ στη φωτογραφία που ακολουθεί:


Δεν ήμασταν οι μόνοι. Ανηφορίζοντας συναντήσαμε τουλάχιστον τρεις – τέσσερις ακόμα παρέες δύο – τριών ατόμων που είτε ανηφόριζαν είτε κατηφόριζαν. Στην ουσία επρόκειτο για μία μικρογραφία της βόλτας που ένα χρόνο πριν, στις 25/03/13, είχαμε κάνει και πάλι στον Υμηττό ξεκινώντας, όμως, από την Ηλιούπολη.

Επειδή δεν ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι και ξεκινήσαμε και αργούτσικα ίσα που ανηφορίσαμε μέχρι το υψηλότερο σημείο και επιστρέψαμε. Θα μπορούσαμε, βεβαίως, να συνεχίσουμε και να φτάσουμε μέχρι την Ηλιούπολη και ακόμα πιο πέρα.

Ατυχώς δεν είχα πάρει μαζί μου την EOS 600D και έτσι φωτογράφισα το τσιμέντο που απλωνόταν κάτω από τα πόδια μας με την κάμερα του κινητού (Sony Ericsson C905). Από τη μία αυτό, από την άλλη ο ήλιος, κόντρα σχεδόν, και το αποτέλεσμα, φυσιολογικά, μετριότατο. Θα τολμήσω, ωστόσο, να παραθέσω κάποιες από τις φωτογραφίες που τράβηξα διευκρινίζοντας ότι η φιγούρα που εμφανίζεται στη μία και μοναδική πανοραμική φωτογραφία είναι η δική μου και τη φωτογραφία τράβηξε η Δ. με μια Panasonic DMC-FT5.
Να είσαστε όλες και όλοι Καλά!

Ένα κλικ μακριά η Bonnie Raitt τραγουδά “No Business”.


27/03/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου