Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

0913. Ταινίες Και Άλλα Τινά


Ξεκίνησα εχθές να δω την ταινία Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ”. Μετά από μισή ώρα, περίπου, την παράτησα. Έκανα στον εαυτό μου την ερώτηση: Με ενδιαφέρει η ζωή αυτού του χυδαίου, ανήθικου, ξεπεσμένου και, τελικώς, γελοίου ανθρωπάκου; Η απάντηση ήταν ένα καθαρό Όχι!

Την παράτησα, λοιπόν. Δε λέω ότι δεν πρέπει να γυρίζονται τέτοιες ταινίες ή ότι ήταν μια κακοφτιαγμένη ταινία. Κάθε άλλο. Απλώς, εμένα μου έφερε μια τάση για εμετό.

Το έχει πει και το έχω γράψει αρκετές φορές. Το ανθρώπινο είδος, πλέον, πάσχει. Έχει ξεφύγει, έχει ξεστρατίσει. Έχει πάψει, και είναι τραγικό, να είναι φιλάνθρωπο.

Αυτό που πλέον κυριαρχεί στο είδος είναι η απληστία, για τους έχοντες, και η προσπάθεια επιβίωσης για τους μη έχοντες. Και αυτό όχι μόνο σε Ασία και Αφρική αλλά και στην καλοθρεμμένη και μέχρι τώρα βολεμένη Δύση.

Μια άρρωστη απληστία των δισεκατομμυριούχων να γίνουν τρισεκατομμυριούχοι. Μια απελπισμένη προσπάθεια των πολλών να τα βγάλουν πέρα με την καθημερινότητα, να περισώσουν την όποια ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους, να επιβιώσουν.

Στον 21 πρώτο αιώνα και το θρησκευόμενο δίποδο δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει στέγη, τροφή και ενδυμασία για το σύνολό του. Απληστία, κακία, μοχθηρία, αδιαφορία, αδιαλλαξία, μισαλλοδοξία, έπαρση κυριαρχούν.

Οι πολιτικοί ηγέτεςείναι κάτι ψοφοδεή, κούφια ανθρωπάκια που το μόνο που γνωρίζουν είναι να μιλούν σε μια ξύλινη, ψεύτικη γλώσσα και να γλείφουν τους πλούσιους και ισχυρούς με ξελιγωμένα Ναι στις απαιτήσεις τους και γονυκλισίες. Αυτοί παριστάνουν ότι κυβερνούν και οι έχοντες πέντε δράμια μυαλό ότι το πιστεύουν.

Τον παράτησα, λοιπόν, τον Λύκο και έβαλα πλώρη για την Νεμπράσκατου Ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν. Αυτήν και ολόκληρη την είδα και την ευχαριστήθηκα. Ασπρόμαυρη με εξαιρετικό στήσιμο, ωραίες ερμηνείες, ενδιαφέρουσα φωτογραφία. Οι σχέσεις γονιών – παιδιών και αυτές των συγγενών, τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας, η αμερικανική επαρχία. Όλα παρόντα. Το μόνο που θα ήθελα η μουσική επένδυση να ήταν πιο κοντά στην κάντρι μουσική αλλά, υποθέτω, ότι ο κ. Πέιν γνωρίζει περισσότερα από εμένα για το θέμα.

Ένα κλικ μακριά Πυξ – Λαξ και Για Τις Παλιές Αγάπες Μη Μιλάς”:




16/02/2014

3 σχόλια:

  1. θα εβαζα στοιχημα οτι η εικονα η πρωτη ειναι θεσσαλονικη.. τσιμισκη με παυλου μελα.. μετα σκεφτηκα οτι οι πολεις λιγο πολυ μοιαζουν στα σημεια..

    εξαιρετικοι οι πυξ λαξ :)

    την καληνυχτα μου αγαπητε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τις ταινιες δεν τις εχω δει, εχω πανω απο 2μιση μηνες να παω σινεμα πραγμα περιεργο για μενα.. οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη.. για τη δευτερη μου ειπαν ''καλη, παιχτηκε στο φεστιβαλ''

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα,

    Αν τοποθετήσεις το δρομέα πάνω στη φωτογραφία στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται "το όνομα" της φωτογραφίας. Η συγκεκριμένη, λοιπόν, τραβήχτηκε στη Λεωφόρο Πατησίων. Κι εγώ δεν πάω τακτικά στον κινηματογράφο . . . το διαδίκτυο να είναι καλά!

    Χαιρετώ Σε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή