Παρασκευή 18 Αυγούστου 2006

200. Πού Πάμε και Πότε Πάμε; [ΝΚ]

Είναι μια σκέψη που την έχω κάνει εδώ και πολύ καιρό. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει διαθέσιμη τεχνολογία για να ταξιδέψουμε, κατ’ αρχήν, στο παρελθόν. Να ταξιδέψουμε και να βρεθούμε σε συγκεκριμένο τόπο και συγκεκριμένη χρονική στιγμή δίχως να γινόμαστε αντιληπτοί και δίχως να αλλοιώνουμε τα γεγονότα.
Ας υποθέσουμε επίσης, μιας και το να υποθέτουμε είναι δωρεάν, ότι έχουμε πρόσβαση στην τεχνολογία αυτή και ότι έχουμε στα χέρια μας έναν κωδικό. Έναν κωδικό που μας επιτρέπει να μεταφερθούμε σε ένα μόνο τόπο, συγκεκριμένη χρονική στιγμή και για χρονική διάρκεια τριών ωρών. Το απλό, και συνάμα προκλητικό, ερώτημα είναι:
“Πού πάμε και πότε πάμε;”.
Και, μιας και το ξεκινήσαμε, ας υποθέσουμε και πάλι ότι τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το μέλλον και έτσι έχουμε άλλες τρεις ωρίτσες στην διάθεσή μας για το γνωστό: “Πού πάμε και πότε πάμε;”.
Και επειδή παρελθόν και μέλλον εκκινούν από το παρόν μπορεί κάποιος να επιλέξει και παρόντα χρόνο παίζοντας με την παράμετρο “τόπος”.
Για σκεφτείτε το, ταξιδέψτε και απαντήστε πρώτα στον εαυτό σας και μετά, αν το επιθυμείτε, και εδώ.
Καλό Σαββατοκύριακο και καλά με τον επερχόμενο καύσωνα, αλλά και το ερώτημα, ξεμπερδέματα!

18/08/2006

14 σχόλια:

  1. Λοιπόν για το μέλλον δεν χρειάζεται να πάω μακριά, θα παώ 40 χρόνια μπροστά, θα δω τί πουλάει και τί όχι και στη συνέχεια θα επιστρέψω στο παρόν και θα κάνω τις ανάλογες επενδύσεις... Ούτως ή άλλως, το παρόν δεν μετράει πάνω απ' όλα?

    Αυτό που με τρώει επίσης είναι να πάω στο 33μΧ για να δω αν έζησε και κυρίως τί είπε.. Μια ιδέα θα την έχω σε 3 ώρες και έτσι γυρνώντας θα μπορώ να σας διαφωτήσω...Και σε συνδυασμό με τις επεδύσεις... θα οδηγήσω τον κόσμο...!! -) (ua ταιριάζω και με τη φώτο στο προφίλ σου..!)

    Πάντως πολύ καλή η σκέψη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θέλω να ξέρω τι μέλλον και το παρελθών είναι παρελθών!Επομένως δεν θα πήγαινα πολύ μακριά. Μέχρι την 7η Σεπτεμβρίου 2006 που ξεκινάνε οι διακοπές μου θα έφτανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι τι μέλλον, το μέλλον ήθελα να πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. simos: Για να είμαι ειλικρινής την "οικονομική διάσταση" του πράγματος, αθεράπευτα ρομαντικός, ούτε καν την υποψιάστηκα! Εύγε! Κι εγώ κατά Χριστό θα πήγαινα. Κατευθείαν στην σταύρωση και λίγο μετά. Αυτή η περιέργεια θα μας φάει! Όσο για το μέλλον, δύσκολο! Το ψάχνω. . .

    kyrallina: Σεβαστό και άνισο. Αλλά τισγγουνιές στο όνειρο, γιατί; Όπως και να έχει, υπομονή! Η μέρα σας έρχεται, καταφθάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kyrallina: Κι εγώ "τσιγγουνιές" ήθελα να γράψω. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χα! Αείποτε και Σίμος (για το ταξίδι στην εποχή του Χριστού)... Στο βιβλίο "Behold The Man" του Michael Moorcock, ο ήρωας κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα. Επιστρέφει στο 28 μ.Χ. για να δει και μόνος του πως έγιναν τα πράγματα. Ανακαλύπτει όμως ότι ο ιστορικός Χριστός είναι ένας "ηλίθιος" που δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ξέρουμε. Έτσι αναγκάζετε να πάρει τη θέση του και σταυρώνετε τελικά για να "άρει τις αμαρτίες του κόσμου"... ε, κάποιος πρέπει να το κάνει κι αυτό, ε;
    Καλησπέρα
    :Ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι πανέξυπνη ιδέα! Αν ταξίδευα στο παρελθόν, θα επέλεγα μάλλον τις αρχές του αιώνα στην Γαλλία και τη Ρωσία (μπορώ να αφιερώσω μιάμιση ΄ώρα στη μια και μιάμιση στην άλλη;).

    Στο μέλλον, πολύ δύσκολο το ερώτημα, νομίζω πως ο Simon είχε εξαιρετική ιδέα και λέω να πάω μαζί του!

    Στο παρόν... μμμ, αυτή τη στιγμή που μιλάμε θα ήθελα να είμαι εκεί που ήμουν πριν από μερικές ώρες: στο Πήλιο...

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μάλλον θα επέλεγα ένα εξαιρετικά δραματικό γεγονός της ζωής μου για να μπορέσω να βάλω τα γέλια με το πόσο βαριά και ασήκωτα τα βλέπω τα πράγματα μερικές φορές. Γειά σας Αείποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την Παρασκευή άρχισα να απαντώ, αλλά με πρόλαβε το τηλεφώνημα του νηπιαγωγείου...
    Λοιπόν τις προάλλες αναρωτιώμουν εαν κάποτε θα ήταν καλύτερα να ζούσα σε μια άλλη εποχή στο παρελθόν (το μέλλον άγνωστον άρα δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στις σκέψεις) αλλά κατέληξα ότι δεν θα μου άρεσε να βρίσκομαι πουθενά αλλού από το εδώ που βρίσκομαι και αυτή την στιγμή που υπάρχω. Αλλά ένα ταξιδάκι για τις 3 ώρες θα ήταν ενδιαφέρον, να το έκανα μέσα στο σώμα μου την στιγμή δημιουργείας του παιδιού μου. Θα ήσαν 3 συγκλονιστικές και απίθανες ώρες με απίστευτους ρυθμούς εξέλιξης και συναισθηματική δύναμη. Τύφλα να έχει η πιο εντυπωσιακή Action ταινία του σινεμά.
    Καληνύχτα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. simon says: Απίθανο ο άνθρωπος ον! Όπου μπορεί να βάλει το χεράκι του, το βάζει! Θα ήταν πάντως τρομακτικά ενδιαφέρον να αποκτούσαμε τέτοιες δυνατότητες. Άσε που μου αρέσει μερικές φορές να σκέπτομαι ότι ίσως, ίσως ε;, κάποιοι, το από που άγνωστο, μπορεί να έχουν καταγράψει, σε εικόνα και ήχο, όλα τα επί γης σημαντικά ιστορικά γεγονότα. . .

    krotkaya: Θαρρώ ότι η "ιδέα" αυτή αποτελεί πανανθρώπινο πόθο. Είσαστε, πάντως, ζαβολιάρα! Είπαμε: σε ένα τόπο! Θα πρέπει να διαλέξετε. Κι εσείς σπαταλάτε άδοξα, θαρρώ, τον κωδικό σας αλλά, περί ορέξεως κολοκυθόπιττα! Κι εγώ, πολλά φιλιά!

    nicoletta: Για ξανασκεφτείτε το! Κρίμα δεν είναι να σπαταλείσετε μια τέτοια δυνατότητα σε κάτι που, λίγο ως πολύ, γνωρίζετε;

    vista: Γήινη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση.

    Καλημέρα και προσοχή στην ζέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσον αφορά το παρελθόν, μου είναι εύκολο καθώς το ΄χω σκεφτεί πολλές φορές. Αρχές Αυγούστου του '95, τις καλοκαιρινές μας -οικογενειακές- διακοπές στη Χαλκιδική!
    Όσον αφορά το μέλλον -το ψιλοφοβάμαι να πω την αλήθεια- να δω σε 30 χρόνια (μιας και δεν ξέρω αν θα υπάρχω τότε) την οικογένειά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευτυχώς που εκτός από ανύπαρκτες μηχανές, για σουλάτσα στον καιρό, υπάρχουν και χειροπιαστά ενύπνια. Σας εύχομαι "ζωντανά" ενύπνια με όσα γευτήκατε τον Αύγουστο του '95 στην Χαλικιδική. . .

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για το παρελθον 3 επιλογες. Θα διαλεξω τελειως στην τυχη 1 απο αυτες, ενα δευτερολεπτο πριν μπω στην Μηχανη.
    α) προιστορικοι χρονοι, Stonehege β) 1300 π.Χ. αλωση της Τροιας, Μυρμιδονας γ) Vikings, Ατλαντικος. Πρωτο ταξιδι για την Αμερικη πανω σ' ενα Gokstadt, 9ος αιωνας.

    Για το μελλον 1 επιλογη: 15000 χρονια μετα το Σημερα, οπου να'ναι, αρκει να εχει ηλιο και νερο. Πιστευω οτι τοτε δεν θα εχει ανθρωπους.

    Και μολις βγω στο μελλον, θα καταστρεψω την Μηχανη.

    ---
    Υ.Γ. για την ζωη και την σταυρωση του Χριστου υπαρχει και ενα video, δεν το ξερατε ;-)
    (αναφερομαι στο ομωνυμο βιβλιο του Andreas Eschbach, το οποιο συστηνω θερμα. Το βιβλιο περιγραφει την ανακαλυψη μιας βιντεοταινιας με την ζωη και την σταυρωση του Χριστου - την ειχε κανει ενας χρονοταξιδιωτης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα!

    Προς τι η καταστροφή της μηχανής; Όσο για το βιβλίο, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσα, δες την απάντησή μου στον simon says. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή