Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

1541. Μισό φεγγάρι

Εχθές. Πρωί. Βεράντα. Καφές. Νερό. Βιβλίο. Σήκωσα τα μάτια. Ψηλά και απέναντι. Ένα μισό φεγγάρι. Χαμογελούσε. «Να το αιχμαλωτίσω». Σκέφτηκα. Πώς; Με την κάμερα του κινητού; Δύσκολο. Σηκώθηκα. Άνοιξα τη σίτα. Πέρασα. Την έκλεισα. Πήγα στο γραφείο. Πήρα την Canon Ixus 285 HS. 12X οπτικό ζουμ. Κατασκευασμένη στην Κίνα. Όχι παίζουμε! 
 
Άνοιξα τη σίτα. Πέρασα. Την έκλεισα. Κάθισα. Ενεργοποίησα την Canon. Τερμάτισα το οπτικό ζουμ. Έψαξα το φεγγάρι. Ο ουρανός καταγάλανος. Δύσκολο να πετύχω το μισό μου φεγγάρι. Προσπάθησα. Δεκαπέντε φωτογραφίες. Κάποιες στο βρόντο. Κράτησα τις δύο που εμφανίζονται στην παρούσα εγγραφή.


Μου άρεσε που σήκωσα το κεφάλι και το είδα. Που το φωτογράφισα. Στον γαλανό ουρανό μισό φεγγάρι. Εγώ διάβαζα και έπινα καφέ. Αυτό με κοιτούσε. Ήταν μια συντροφιά σε απόσταση από 356.400 έως 406.700 χιλιόμετρα. Και ναι! Αν με ακρίβεια γνώριζα την μεταξύ μας απόσταση καθόλου δεν θα με χαλούσε.

 
Σήμερα. Πρωί. Κινήσεις όμοιες με τις χθεσινές. Βεράντα. Καφές. Βιβλίο. Το ίδιο, μισό, φεγγάρι να με κοιτάζει. Να το αιχμαλωτίσω. (Ξανά) Σκέφτηκα. Αυτή τη φορά έφερα την Canon 600D DSLR. Γύρισα τον EFS 18-135 mm φακό της στο μέγιστο ζουμ (135 mm). Χρησιμοποιώντας το οπτικό σκόπευτρο έβγαλα πέντε φωτογραφίες. Όλες σωστές. Μία από αυτές ακολουθεί:













Να είσαστε Καλά,
Να διαβάζετε,
Να σας συντροφεύει το φεγγάρι!
 
Ένα κλικ μακριά ο Γερμανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Ottmar Liebert στη σύνθεσή του “August Moon” -βεβαίως, βεβαίως!


25/08/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου