Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

1355. Lego Disney BrickHeadz


Το πρώτο μου Lego BrickHeadz το συναρμολόγησα την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018. Ήταν ένα από τα δώρα των παιδιών (μου) για την ονομαστική μου γιορτή και συγκεκριμένα το με αριθμό κουτιού 41629 (Boba Fett [73]). Από τότε τα Lego της σειράς BrickHeadz τα αγάπησα και στην, Lego, συλλογή μου περιλαμβάνονται περισσότερα από σαράντα κουτιά. Για την ακρίβεια έχω αποκτήσει σαράντα έξι (46) από τα εκατόν δύο (102) κουτιά, που μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει, ή το 46% τους, αν προτιμάτε, σύμφωνα με τον ιστότοπο Brickset, όπου καταχωρίζω σχετικές πληροφορίες για την Lego συλλογή μου:



Κάποιες από τις υποκατηγορίες των BrickHeadz είχαν να κάνουν με την Disney και τις δημιουργίες της. Ανάμεσά τους και οι: Star Wars, Frozen, Little Mairmaids, Mickey Mouse & Friends και, τελευταία, Disney Duck Tales.

Οι δύο τελευταίες υποκατηγορίες με ενδιέφεραν πολύ. Ποιος είναι αυτός, στην ηλικία μου, που στα μικράτα του δεν χάθηκε μέσα στις ιστορίες του Μίκυ Μάους, του Ντόναλντ, του Σκρούτζ, του Γκούφη και των άλλων του Disney ηρώων; Ποιος δεν στάθηκε μπροστά σε περίπτερα σφίγγοντας δραχμούλες στο χέρι για να αγοράσει το καινούργιο τεύχος του «Μίκυ Μάους» και να απολαύσει, συλλαβιστά ίσως στην αρχή, την ανάγνωσή του.

Οι εποχές άλλαξαν. Σίγουρα ο Μίκυ Μάους, για συντομία, δεν κατέχει πλέον ηγεμονική θέση. Άλλοι καιροί. Άλλα ήθη. Άλλα έθιμα. Τυχερός όποιος ζει αυτό που ζει και του αφήνει μια γλυκιά ανάμνηση σαν χάδι στο στομάχι. Όταν, λοιπόν, από το άγιο διαδίκτυο, πληροφορήθηκα την κυκλοφορία του κουτιού 40377 για ποιο λόγο θα έπρεπε να αντισταθώ; Έσπευσα να αγοράσω ένα (κουτί τέτοιο). Ακολούθησαν τα κουτιά 40378, 40476 και 40477. Απόκτησα ένα απ’ το καθένα. Συναρμολόγησα το περιεχόμενό τους. Το καταχάρηκα. Τώρα κοιτώ τις συναρμολογημένες φιγούρες στη βιβλιοθήκη απέναντι του. Μου αρέσουν. Για πολλοστή φορά: Η διαφορά ανάμεσα στο ένα και τα πολλά. Ανάμεσα στο μεμονωμένο κομμάτι και τη συλλογή. Είμαι αδιαπραγμάτευτα υπέρ των συλλογών, εφόσον υπάρχει η σχετική δυνατότητα.

Lego Disney BrickHeadz, λοιπόν. Κουτιά για παιδιά, λέμε τώρα, ηλικίας 10+. Εμπίπτω! Στον Πίνακα που ακολουθεί εμφανίζονται πληροφορίες για την (υπο)συλλογή μου αυτή:



Ξεκίνησα την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 και ολοκλήρωσα τη συναρμολόγηση προχθές, Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021. Βεβαίως και σκοπεύω να αγοράσω και να συναρμολογήσω το περιεχόμενο και όποιων άλλων παρόμοιων κουτιών κυκλοφορήσουν στη συνέχεια. Από τη μία η συναρμολόγηση, και το πρωτόκολλο της,  και από την άλλη το, ομολογημένο, πάθος για φωτογράφιση. Ακολουθούν παραδείγματα  του συνδυασμού τους:

40377, DONALD DUCK [101]:












 

40378, PLUTO [98] & GOOFY [99]:








40476, DAISY DUCK [126]:















40477, HUEY [128], DEWEY [129], SCROOGE MCDUCK [127], LOUIE [130]:










Το όλον:













Και, βεβαίως, μην ξεχνάμε και το, κατά τη γνώμη μου πανέμορφο: Lego Ideas: Steamboat Willie [21317].

Να είσαστε Καλά και, κατά προτίμηση, Δροσερά!

Ένα κλικ μακριά αγαπημένοι Booker T. & The M.Gs στο τραγούδι, του Paul Simon, “Mrs. Robinson”:


20/07/2021

2 σχόλια:

  1. Ωωωωωπ να και η αγαπημένη και λατρεμένη οικογένεια των παιδικών μας χρόνων και όχι μόνον. Βέβαια, στα μοντέλα της Λέγκο, είναι λίγο ...τετραγωνισμένοι αλλά δεν χάνουν τη χάρη τους και τη γλυκύτητά τους. Και όχι μόνο αυτό, κάνουν και καλή παρέα ε;
    Καλά, το ατμόπλοιο είναι υπέροχο Αείποτε!
    Καληπέρες πολλές καλέ μου φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννη,

      Αγαπημένα παιδικά βιώματα, ευκαιρία για αναδρομές!

      Να είσαι Καλά!

      Διαγραφή