Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

1112. «Δρόμος Χωρίς Γυρισμό»

Ολοκλήρωσα, την 28 Μαΐου 2017, τη μεταφορά του περιεχομένου δίσκων LP βινυλίου στον Η/Υ μου (σε μορφή mp3 και με τη διαδικασία που αναλυτικά παρουσίασα στην προηγούμενη εγγραφή).

Εχθές και προχθές (30 και 29 Μαΐου 2017) συνέχισα με τη μεταφορά του περιεχομένου μικρών δίσκων βινυλίου (45 στροφών ανά λεπτό) στον Η/Υ με την ίδια ακριβώς διαδικασία. Μέχρι τώρα έχω μεταφέρει 49 τραγούδια και συνεχίζω.

Μεταφέρω μόνο τα τραγούδια που δεν έχω σε CD (ή σε κάποια LP για τα οποία έχω ήδη κάνει τη σχετική διαδικασία) με την προϋπόθεση ότι η ανάγνωσή τους, με τη βελόνα του pick-up, έχει μια στοιχειώδη ηχητική ποιότητα.

Μεταφέρω επίσης τραγούδια από δισκάκια που έχουν συναισθηματική αξία για εμένα ανεξάρτητα από το αν τα έχω ήδη σε CD ή mp3 (π.χ. το δισκάκι της HARVEST HARG 1503 με τα τραγούδια “Speed King” και “Black Night”, με τους Deep Purple).

Ανάμεσα σε αυτά τα δισκάκια υπάρχουν και κάποια τα οποία θεωρώ ότι είναι, πιθανότατα, σπάνια όπως π.χ. το δισκάκι της Melody MGF 1025 με τα τραγούδια “NUITS MOSCOVITES” και “VOLGA”  με τον SANIA POUSTYLNIKOFF, την μπαλαλάικα του και το συγκρότημα του.

Ανάμεσα, λοιπόν, στα τραγούδια που μετέφερα προχθές ήταν και αυτό που έδωσε τον τίτλο στην παρούσα εγγραφή. Το τραγούδι «Δρόμος Χωρίς Γυρισμό» από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, του 1973, στην τότε ΥΕΝΕΔ, σε μουσική της Ηλέκτρας Παπακώστα και στίχους του Π. Σμυρναίου. Ένα όμορφο, κατά τη γνώμη μου, τραγούδι στο οποίο τραγουδά ο συγχωρεμένος Δημήτρης Ζευγάς (1946-1980).

Το δισκάκι είναι το Zodiac ZS 8330 (του 1974) και ο τίτλος του τραγουδιού αναφέρεται σαν «ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΓΥΡΙΣΜΟ» (προφανώς αβλεψία στο «Δρόμο» αντί «Δρόμος»). Στην άλλη πλευρά του δίσκου υπάρχει το «Τα Μάτια Σου Κυρά Μου» με τους ίδιους συντελεστές και από την τηλεοπτική σειρά «Δρόμος Χωρίς Γυρισμό» και πάλι.

Να είσαστε Καλά,
Καλό Ιούνιο.

Ένα κλικ μακριά «Δρόμος Χωρίς Γυρισμό», βεβαίως:


31/05/2017

2 σχόλια:

  1. Ημουσικη των τραγουδιων ειναι της Ηλεκτρας Παπακωστα οχι του Ηλια Παπακωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση. Έκανα ήδη τη σχετική διόρθωση στο κείμενο.

      Καλό ξημέρωμα.

      Διαγραφή