Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

1513. Γενέθλια!

 

Μάρτιος. Μήνας γενεθλίων. Για εμένα κυρίως αυτό. Του παρόντος, εμένα, του άλλου. Με αυτή τη σειρά. Μία, δύο και έξι Μαρτίου. Όπως ακριβώς στην πιο πάνω εικόνα. Κάθε γενέθλιο και μία περιστροφή που ολοκληρώνεται. Πόσες, εν προκειμένω, φορές. Δεκαεννέα, εξήντα εννέα και δεκαέξι αντιστοίχως. Χαίρομαι. Χαίρομαι φορές τρεις.

Δεκαεννέα έτη ζωής, λοιπόν, για το παρόν ημερολόγιο. Ζωής που ξεκίνησε την Τρίτη 1 Μαρτίου 2005, στις 08:44, με την εγγραφή:
 
Τρίτη 1 Μαρτίου 2005
 
 
Η ευτυχία είναι φθίνουσα συνάρτηση του χρόνου, ενίοτε δε και φτύνουσα!
 
Αναρτήθηκε από τον aeipote at 8:44:00π.μ.
 
Για να ακολουθήσουν, πάντα την 1 Μαρτίου 2005, άλλες τρεις εγγραφές. Στις 09:41, 09:43 και 09:45. Τέσσερεις εγγραφές, λοιπόν, σε εξήντα ένα (61) λεπτά. Είχα πάρει φόρα!


Από τότε μεσολάβησαν δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια και το πλήθος των εγγραφών έφτασε στο χίλια πεντακόσια δώδεκα (1512) -οι περισσότερες από τις οποίες ετικετοδοτημένες.

Ξεκίνησα εντελώς πειραματικά. Ήταν που με γοήτευσε η ιδέα πως μπορούσα, από την άνεση του γραφείου μου, να απευθυνθώ σ’ ένα πλήθος ανθρώπων. Ξεκίνησα και συνέχισα. Το βρήκα ενδιαφέρον. Μου άρεσε. Η μία εγγραφή έφερνε την άλλη και οι μήνες περνούσαν. Κάποια στιγμή άρχισα να αναρτώ και φωτογραφίες. Αρχικά τρίτων και στη συνέχεια αποκλειστικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δικές μου.

Με την εγγραφή «Lady in Black [NK]», της Τρίτης, 15 Νοεμβρίου 2005, εμφανίστηκε στο ημερολόγιο και η μουσική -με το εμβληματικό “Hand In Hand”, των Dire Straits. Ακολούθησαν άλλα τρία, σκόρπια, κομμάτια μουσικής και τελικά, από την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2006, κάθε εγγραφή, με ελάχιστες εξαιρέσεις, συνοδευόταν από ένα μουσικό κομμάτι. Τότε ήταν αρκετά δύσκολο να προσθέσεις μουσική στις αναρτήσεις σου. Η κατάσταση άλλαξε όταν δόθηκε η δυνατότητα της ανάρτησης μουσικής μέσω του Youtuube (του καλού). Όπως και να έχει το να επιλέξω το κατάλληλο, για κάθε εγγραφή, άκουσμα δεν ήταν πάντα το πιο εύκολο. Χρονοβόρο και αρκετές φορές κουραστικό.
 
Το πλήθος των, κατ’ έτος, εγγραφών ποικίλο. Για κάποια έτη ίσχυσε το, επίπονο, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή. Μετά άλλαξε. Από το 2018 και εξής, πάντως, το πλήθος τους σταθεροποιήθηκε στις εξήντα (60) εγγραφές κατ’ έτος ή πέντε (5) ανά μήνα, αν προτιμάτε.
 
Δεκαεννέα έτη, λοιπόν. Το θεωρώ ένα μικρό κατόρθωμα. Ξεκίνησα τότε που τα blogs ήταν, θαρρώ, στο ξεκίνημά τους και στη συνέχεια της μόδας. Πέρασαν οι καιροί. Άλλαξαν τα πράγματα. Τώρα Facebook, X, Instagram, Tik Tok και άλλα καινούργια και διάφορα. “Passé πλέον τα blogs αλλά εγώ συνεχίζω. Για ποιους; Ποιους, τέλος πάντων, ενδιαφέρουν, μεταξύ άλλων, τα επιγράμματα της Παλατινής Ανθολογίας, τα συναρμολογούμενα, τα αποσπάσματα από τα χειρόγραφα ημερολόγια μου, τα ποιήματα (μου), οι φωτογραφίες (μου), τα βιβλία που διαβάζω και οι λιγοστές βόλτες μου; Λίγους, σημαντικά λίγους, θαρρώ.
 
Γράφω. Αναρτώ. Δεν γνωρίζω ποιος, και γιατί, διαβάζει το aeipote ημερολόγιό μου. Εκείνο που γνωρίζω είναι πως οι, όποιοι, αναγνώστες του δεν πια σχολιάζουν. Με δύο εξαιρέσεις. Ευχαριστώ Στέλλα. Ευχαριστώ Γιάννη. Συνεχίζω να ρίχνω, τέτοιες, μποτίλιες, στον ωκεανό του διαδικτύου γιατί αυτό είναι κάτι που μου επιτρέπει να είμαι σε εγρήγορση, να γεμίζω τις μέρες μου, να περπατώ. Να παραμένω, τελικά, πνευματικά ενεργός, να μη χάνω την επαφή με το λόγο. Αν, τώρα, κάποιοι βρίσκουν ενδιαφέροντα τα που αναρτώ, κι ας σιωπηλοί και αόρατοι παραμένουν, τόσο το καλύτερο.
 
Δεν άλλα έχω να πω.
 
Να είσαστε Καλά να Γιορτάζετε και να Τιμάτε τα Γενέθλια Σας!

Ένα κλικ μακριά η μπάντα Heart στο τραγούδι “Alone” [1987], σύνθεση των Tom Kelly, BillySteinberg:


07/03/2024

6 σχόλια:

  1. Με όλη μου την καρδιά, αγαπητέ φίλε, ευχές για τις όμορφες και δημιουργικές επετείους της ζωής σου. Να απολαμβάνεις κάθε στιγμή και να τις ζεις με τον ομορφότερο τρόπο. Να σε χαιρόμαστε οι φίλοι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τα χιλιάσετε Νικ. Και οι τρεις σας :) Αδυναμία μου ο Ολίγιστος το έχω ομολογήσει πολλές φορές. Ήταν ωραία τα blogs τότε. Τώρα και να μεταφέρεις κάτι που έχει γραφτεί σε blog στο facebook δεν έχει την ίδια αξία. Και ποιός από τους εκεί φίλους σου μπορεί να σε καταλάβει όπως οι εδώ; Νομίζω κανείς.
    Να συνεχίσεις για πάρα πολλά χρόνια ακόμη εύχομαι :)
    καλό βράδυ
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Στελ,
      Ευχαριστώ πολύ!
      Δεν είναι τυχαίο, θαρρώ, που εσύ κι ο ολίγιστος έχετε γενέθλια την ίδια μέρα!
      Όντως έχουν αλλάξει οι καιροί. . . για τους παλαιότερους εξ ημών. . .
      Να είσαι Καλά!

      Διαγραφή
    2. aeipote,
      σε βρήκα από ένα σχόλιό σου στην eye fish "Μνήμες-ξυραφάκια"
      1η μου σκέψη "αυτό αναφέρεται σε εμένα; στο δικό μου άνωθεν σχόλιο προς την Στέλλα;"
      2η σκέψη "μπα σύμπτωση"
      3η σκέψη "ωραίο χαριτολόγημα"
      Έρχομαι εδώ και διαβάζω την ανάρτησή σου και βρίσκω κι άλλη σύμπτωση, η τελευταίες μας αναρτήσεις έχουν την ίδια θεματολογία μόνο που εσύ μετράς 19 έτη ενώ εγώ κάπου 15... και μάλιστα έχουμε αναρτήσει την ίδια ημέρα 07/03/2024. Αν δεν είναι αυτό φοβερή σύμπτωση τότε τι είναι.
      Το όνομά σου "aeipote" μου κάνει οικείο, πρέπει να είχαμε κοινά "στέκια" στην εδώ γειτονιά κάποτε, αλλά δε θυμάμαι να τα έχουμε "ξαναπεί". Καλώς σε βρίσκω!

      ΥΓ. Και χαίρομαι που γιορτάζεις τα γενέθλια του ιστολογίου σου!

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα,
      Ισχύει το "μπα σύμπτωση". Γενικώς!
      Ομολογώ πως δεν θυμάμαι κάποιο, απά τα παλιά, συναπάντημά μας.
      Όπως και να έχει όμως χαίρομαι για τη συνάντησή μας!
      Υγίαινε!

      Διαγραφή