Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

1386. Playmobil [Φωτογραφίζοντάς τα]

 

Μία από τις σειρές, τευχών με καλούδια, που παρακολουθώ είναι και αυτή με τις φιγούρες στρατιωτών και στρατιωτικών του Βʹ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη σειρά αυτή, και με το τεύχος της με α/α 6, δόθηκε και ένα γκρι πλαστικό βάθρο κατάλληλο για την έκθεση είκοσι (20) φιγουρών της σειράς.

Αυτή τη βάση σκέφτηκα να την εκμεταλλευτώ και, για την προσωρινή έστω, έκθεση φιγουρών Playmobil των οποίων είμαι, περιστασιακός αυτή τη φορά, συλλέκτης. Το σκέφτηκα· το έπραξα. Χρησιμοποίησα το βάθρο για να φωτογραφίσω διάφορες φιγούρες Playmobil που να έχουν και κάποια συνάφεια μεταξύ τους. Π.χ. πολεμιστές, φιγούρες με μουσικά όργανα κ.λ.π.
















Μιας και μπήκα στον κόπο να διαλέγω, να στήνω και να φωτογραφίζω τις φιγούρες αυτές είπα και . . . να τις αποσύρω. Αυτό γιατί το πλήθος τους είχε ξεπεράσει πλέον τη δυνατότητα έκθεσής τους στο κάτω ράφι των δύο βιβλιοθηκών στο γραφείο και τα, διάφορα, Lego αυξάνονται, πληθαίνουν και χώρο γυρεύουν.   

Με την απόφαση να τα αποσύρω σκέφτηκα να κάνω και μία συνολική φωτογράφισή τους. Άρχισα λοιπόν να τα μεταφέρω και να τα στήνω στο τραπέζι της τραπεζαρίας, μετά την στο βάθρο φωτογράφισή τους. Ο λόγος δεν ήταν άλλος παρά να φωτογραφίσω και το όλον. Και το έκανα! Και με το κινητό και με τις δύο Canon (EOS 600D, Ixus 285 HS). Κάποια στιγμή μάλιστα αφαίρεσα και τις έξι καρέκλες, και ότι άλλο μου χάλαγε το καδράρισμα και μπορούσα να το αφαιρέσω.












Με το που τελείωσα τη φωτογράφιση διάλεξα δέκα (10) φιγούρες Playmobil, που μου αρέσαν, για το κάτω ράφι της δεξιά βιβλιοθήκης. Τις υπόλοιπες τις έβαλα σε πλαστικές σακούλες φαγητού (1L και 4L) τις οποίες τοποθέτησα σε ένα χαρτοκιβώτιο που φιλοξενείται στο υπόγειο της Τ47.












Δεν, βεβαίως, φύρδην μίγδην τις φιγούρες στις σακούλες έβαλα αλλά κατά, Playmobil, σειρά  (κάθε σειρά είναι διπλή με έναν κωδικό για αγόρια και έναν για κορίτσια) ή, κατά, Playmobil, θέμα (με δύο κωδικούς, 1 και 2, για τα θέματα “Movies” και “Scooby-Doo”). Μια εικόνα του τι στις σακούλες μπήκε αποτυπώνεται στον πίνακα που ακολουθεί:














Αφιτά!

Ένα κλικ μακριά Jean-François Michael και “Adieu Jolie Candy”:


25/01/2022

2 σχόλια:

  1. Ωωωωω ένας ολάκερος κόσμος Αείποτε! Ένας ολάκερος κόσμος σε ...παρέλαση μπροστά στα μάτια μας. Μοιάζει ολοζώντανος να το ξέρεις. Και πολύχρωμος. Λες και διαβαίνει ολάκερο το πέρασμα της ιστορίας. Μου αρέσουν πάρα πολύ όλες αυτές οι φιγούρες φίλε μου. Τις αγαπώ. Μα πιο πολύ στέκομαι στον όμορφο κόσμο σου, που έχεις χτίσει στο χώρο σου.
    Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Είναι εξαίρετο.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννη,

      Πραγματικά το ένα διαφέρει κατά πολύ από τα πολλά και έτσι γεννιέται η ανάγκη και η αγάπη για του κάθε είδους τις συλλογές. Ομολογώ πως στο συλλέγειν είμαι επιρρεπής! Στο εκθέτειν πάσχω! Κυρίως λόγω έλλειψης χώρου και κατάλληλου εξοπλισμού.

      Σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια και σου εύχομαι μια όμορφη μέρα!

      Διαγραφή