Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

1084. Περπατώντας Στην Αιόλου

Εδώ και ένα μήνα περίπου, και εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, όταν πηγαίνω στο γραφείο κατεβαίνω στο Σταθμό Metro  της Ακρόπολης και συνεχίζω με τα πόδια, μέσα από την Πλάκα. Όταν σχολάω πράττω αντιστρόφως ομοίως φτάνοντας μέχρι το Σταθμό Metro Συγγρού – Φιξ.

Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιώ ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο τμήμα της οδού Αιόλου. Μιας οδού η οποία θεωρητικώς, πάντα, είναι πεζοδρομημένη και πρακτικώς πέρασμα ή πάρκινγκ για κάθε εποχούμενο ακοινώνητο βλαμμένο. Διασχίζοντας την Αιόλου, λοιπόν, παρατήρησα τα διακοσμητικά στοιχεία της πλακόστρωσης. Υπάρχουν δύο ειδών τέτοια. Τα μικρά και τα μεγάλα. Τα μεγάλα, αν τα μέτρησα σωστά, είναι είκοσι ένα, κατά το πλήθος, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο φθαρμένα.

Και τα είκοσι ένα βρίσκονται στο τμήμα της Αιόλου που εκτείνεται μεταξύ των οδών Ερμού και Σοφοκλέους, το οποίο, κατά Google Earth, είναι μήκους 480 μέτρων.

Βεβαίως όχι μόνο τα μέτρησα αλλά, κατά τα γνωστά, τα φωτογράφισα κιόλας! Κάποια από αυτά επαναλαμβάνονται ενώ τα δύο διαδοχικά όμοια βρίσκονται μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης.

Πληροφορίες για την οδό Αιόλου μπορείτε να δείτε στο e-ημερολόγιο “Ανακαλύπτοντας την Αθήνα” εδώ.

Ακολουθούν οι, με το κινητό και πρωί, φωτογραφίες των διακοσμητικών στοιχείων:  






















Ένα κλικ μακριά το χαριτωμένο “Can I Steal A Little Love” με τον Frank Sinatra:


09/11/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου