Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

0984. 501 Ταινίες


Μετά τα βιβλία “501 Μεγάλοι Συγγραφείς / Αστέρες / Καλλιτέχνες”, για τα οποία έγραψα εδώ, ήρθε η στιγμή, την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014, να αποκτήσω  και ένα αντίτυπο του βιβλίου “501 MUST –SEE MOVIES”.



Το αντίτυπο το αγόρασα από το κατάστημα PUBLIC, στη Γλυφάδα, και μου κόστισε 10,99 €. Τιμή εξαιρετική δεδομένου του όγκου, 577 σελίδες, και της ποιότητας εκτύπωσής του.

Οι 501 ταινίες είναι ομαδοποιημένες σε δέκα (10) θεματικές ενότητες, τις ακόλουθες:

ACTION/ADVENTURE & EPIC
COMEDY
DRAMA
HORROR
MUSICAL
ROMANCE
SCIENCE FICTION & FANTASY
MYSTERY & THRILLER
WAR
WESTERN

Σε κάθε μία από τις πρώτες εννιά (9) ενότητες περιλαμβάνονται οι τίτλοι πενήντα (50) ταινιών και στην τελευταία πενήντα ένας (51) έτσι ώστε να έχουμε τους συνολικά 501 τίτλους.

Το βιβλίο είναι καλαίσθητο, έκδοσης του 2014, και υπάρχουν και παλαιότερες εκδόσεις του οι οποίες, λογικά, θα πρέπει να έχουν κάποιες διαφορές ως προς τους τίτλους των ταινιών που προτείνονται.

Για κάθε ταινία αφιερώνεται μία σελίδα, και σπανίως δύο, και υπάρχει και μία φωτογραφία από την ταινία ή, σπανίως και πάλι, δύο. Το συνοδευτικό κείμενο απαρτίζεται από δύο στήλες. Η πρώτη αφιερώνεται στα στοιχεία τα σχετικά με την ταινία (χώρα παραγωγής, χρονολογία, συντελεστές, υποψηφιότητες  για βραβεία και βραβεία – αν υπάρχουν) ενώ στη δεύτερη, σαφώς μεγαλύτερου όγκου, δίνεται μια περίληψη της ταινίας και όχι μόνο.

Τα βιβλία αυτού του τύπου μου αρέσουν πολύ. Είναι, όπως τα έχω χαρακτηρίσει, χαλαρωτικά. Μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή να τα ξεφυλλίσεις και να αντλήσεις πληροφόρηση και ευχαρίστηση δίχως να είσαι υποχρεωμένος να τα διαβάσεις από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το συγκριμένο δε έχει και πρακτική χρησιμότητα μιας και αποτελεί και έναν οδηγό για το ποιες ταινίες θα μπορούσε, κατ’ αρχάς, να αναζητήσει κανείς για να δει ανάλογα με τη θεματική ενότητα που τον ενδιαφέρει.  

Μια λίστα των τίτλων των ταινιών που περιλαμβάνονται στο εν λόγω βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ένα κλικ μακριά Elvis Presley και Suspicious Minds”:


12/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου