Κυριακή 12 Μαΐου 2013

0862. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Επίσκεψη, τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου 2013, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44, 106 82 Αθήνα). Η προηγούμενη επίσκεψή μου στο Μουσείο είχε γίνει την 17η Φεβρουαρίου 2002, ημέρα Κυριακή, με την δεκάχρονη, τότε, Βα.


Η περιήγησή μας ξεκίνησε στις 11:35 και ολοκληρώθηκε στις 13:45. Πραγματικά άξιζε τον κόπο και το καταευχαριστηθήκαμε. Τα εκθέματα καταπληκτικά και η ατμόσφαιρα όμορφη. Εξαιρετικές και οι αίθουσες οι αφιερωμένες στο ναυάγιο των Αντικυθήρων (σπεύστε γιατί σύντομα, από την 31η Αυγούστου και μετά, στις αίθουσες αυτές θα φιλοξενηθεί άλλη θεματική ενότητα).


Το μόνο που μας στεναχώρησε ότι οι αίθουσες με τα Κυκλαδικά Ειδώλια ήταν κλειστές, αν είναι δυνατόν, λόγω έλλειψης προσωπικού! Επίσης δεν υπήρχαν οι αξιολογότατες αιγυπτιακές αρχαιότητες και μία ιδιωτική συλλογή αρχαίων κοσμημάτων (Σταθάτου) που είχα την ευχαρίστηση να δω στην επίσκεψή μου του 2002.

Φωτογραφίες; Βεβαίως! Κοντά στις διακόσιες πενήντα μόνο! Από αυτές επέλεξα είκοσι οκτώ και τις παραθέτω:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η φωτογραφία που ακολουθεί έχει την δική της ιστορία. Βρισκόμουν στη δεύτερη αίθουσα με τα ευρήματα του ναυαγίου των Αντικυθήρων έναν τοίχο της οποίας καταλάβανε μια φωτογραφία από τον βυθό όπου βρέθηκε το ναυάγιο. Ένας κύριος με ένα κοριτσάκι στους ώμους (υποθέτω πατέρας – θυγατέρα, για να μην κάποιες ωραίες Ελληνικές λέξεις λησμονούμε) συζητούσε με μία κυρία από το προσωπικό. Πρόσεξα ότι η σκιά της μικρής όχι μόνο έπεφτε πάνω στην φωτογραφία, που κάλυπτε τον τοίχο, αλλά είχε ενσωματωθεί σε αυτή. Σήκωσα την EOS 600D και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περίμενα:
  

Να είσαστε Καλά!



Ένα κλικ μακριά: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Έλα Ψυχούλα Μου.

 

12/05/2013

2 σχόλια:

  1. Ωραία την "έπιασες" τη μικρούλα στο βυθό παρέα με το ναυάγιο... :) μπράβο, τύφλα να έχουν τα φωτομοντάζ και τα photoshop ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Vista!

    Πραγματικά την ευχαριστήθηκα αυτήν τη φωτογραφία.

    Να είσαι Καλά, Καλό Βράδυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή