Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

0758. Μια Παρεξήγηση [Που Πρέπει Να Λυθεί!]




Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι δύσκολο να εξηγηθούν. Το να πει κανείς ότι απλώς και μόνο “προέκυψαν” σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τη γέννηση ή / και την ύπαρξή τους. Πολύ περισσότερο, κάτι τέτοιο, δεν δικαιολογεί τον δράστη. Καιρός, λοιπόν, να το ομολογήσω και να ζητήσω, γιατί όχι, δημόσια συγγνώμη. Συγγνώμη για την αναστάτωση που άθελά μου, πιστέψτε με, πιθανώς προκάλεσα. Όλα ξεκίνησαν με την πρώτη παράγραφο μιας εγγραφής μου στο παρόν ημερολόγιο. Η παράγραφος είναι η ακόλουθη:

Η Λίτσα Σακελλαρίου είναι δύο! Η Λίτσα Σακελλαρίου και . . . η Λίτσα Σακελλαρίου. Μια από τις σπάνιες περιπτώσεις συνωνυμίας. Πρόκειται για δύο τραγουδίστριες. Η μία είναι, σαφώς, λαϊκή τραγουδίστρια. Ή άλλη, θα έλεγα, του “νέου κύματος” με ότι αυτό σημαίνει. Και στο ρεπερτόριο και στη φωνή και στην εμφάνιση διαφέρουν πολύ.

Και η εγγραφή είναι η “0302. Λίτσα Σακελλαρίου”.

Ποια είναι η παρεξήγηση και το σφάλμα; Το ότι, δυστυχώς για εμένα, δεν υπάρχει λαϊκή τραγουδίστρια με το όνομα “Λίτσα Σακελλαρίου”. Προσωπικά, όσο και να έψαξα, δεν βρήκα τίποτα που να υποδηλώνει ή, πολύ περισσότερο, να αποδεικνύει την ύπαρξή της. Πώς μου ήρθε και έγραψα κάτι τέτοιο, στις 11 Απριλίου 2007, και μάλιστα με τόση σιγουριά, παραμένει μυστήριο μέγα και για εμένα τον ίδιο! (Και πώς, ο αφιλότιμος εγώ, μίλησα για διαφορές ακόμα και στην εμφάνιση των δύο τραγουδιστριών;!). Προφανώς “πάντρεψα” την Λίτσα Διαμάντη με την Ρίτα Σακελλαρίου, αλλιώς δεν εξηγείται. 

Όπως και να έχει, και επειδή η συγκεκριμένη εγγραφή εμφανίζει και αυξημένη αναγνωσιμότητα, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω κατηγορηματικά ότι:

Ουδεμία λαϊκή τραγουδίστρια συνώνυμη της γλυκύτατης τραγουδίστριας Λίτσας Σακελλαρίου γνωρίζω να υπάρχει.

Και, επιπλέον, να ζητήσω ταπεινά και δημοσίως, ακόμα μια φορά, συγγνώμη για όποιες και όσες παρεξηγήσεις ή / και παρανοήσεις η συγκεκριμένη παράγραφος, στην οποία αναφέρομαι, πιθανώς προκάλεσε.

Συμπαθάτε με αναγνώστες! Είναι τα μυσιτήρια της φύσης πολλά και μεγάλα. Έπεσα, φαίνεται, θύμα του μυαλού και των αναμνήσεων μου! Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε ένα βάρος έφυγε από το στήθος μου. Θα βάλω και ένα κομψό σύνδεσμο (link: βαρβαριστί) στην επίμαχη εγγραφή και η ζωή θα πάρει και πάλι το δρόμο της,

Αν πάλι, λέμε τώρα, κάποιος αναγνώστης γνωρίζει να υπάρχει η, κατ’ εμέ, ανύπαρκτη, πλέον, λαϊκή τραγουδίστρια Λίτσα Σακελλαρίου ας ευαρεστηθεί να μας, μετ’ αποδείξεων, ενημερώσει και θα του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη. Και όχι, δεν θα ανακαλέσω την δημόσια αίτηση συγγνώμης. Έπρεπε να ήμουν πιο προσεκτικός. Να το είχα ψάξει. . .

Αφτά (κλασσικά) και Καλό Σας Βράδυ.

Υ.Γ. Πολλές Ευχές σε δύο κυρίες (ΚΚ, ΜΦ) που αύριο έχουν τα γενέθλια τους.


Ένα κλικ μακριά: “Αχ Χελιδόνι μου” των Μάνου Λοίζου, Λευτέρη Παπαδόπουλου με την Λίτσα Σακελλαρίου, βεβαίως! 


21/03/2011

4 σχόλια:

  1. Μπερδεύτηκες με την Ρίτα Σακελλαρίου...Ανθρώπινο.
    Βρήκες κανά 45αρι της Λίτσας Σακελλαρίου; Ψάχνω,αλλά λίγα πράγματα.
    Εγώ βρήκα κάποια σκόρπια τραγούδια της αν θέλεις πες μου να στα στείλω mp3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ομολογώ!
    Έχω κι εγώ το νου μου αλλά μόνο για CD (της).
    Αν μπορείς στείλτα (μου). Θα χαρώ!

    Καλό Απόγευμα
    [Εντελώς!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε aeipote δεν σε ξέχασα. Τα ανάρτησα στο blog μου, 11 στο αριθμό.
    Ένα πειρατικό με πολύ παράσιτο, τα άλλα καλή ηχογράφηση. Αν τώρα εσύ μπορείς με τη τεχνολογία που παίζεις στα δάχτυλα μπορείς να καθαρίσεις το πειρατικό, please sent it back to me.

    Με εκτίμηση και συγγνώμη για την καθυστέρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα,
    Τα ¨κατέβασα", βεβαίως!
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά το ζητούμενο είναι πάνω από τις δυνατότητές μου (χρειάζονται και γνώσεις μουσικής που δεν έχω και το αφτί δεν είναι πάντοτε ο καλύτερος μάρτυρας. . .)

    Έρρωσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή