Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

0718. Πειρασμός



Καλοκαίρι. Διάθεση χαλαρή. Εξακολουθώ, συστηματικά αυτή την εποχή, την προσπάθεια να μεταφέρω σε ηλεκτρονική μορφή (MS Word και στη συνέχεια σε PDF) το περιεχόμενο των χειρόγραφων ημερολογίων μου. Ξεκίνησα από το 1973, βρίσκομαι στο 1999. Μια εγγραφή ακόμα και τελειώνει και το δωδέκατο τετράδιο. Μένουν τρεις ακόμα εγγραφές του 1999 στο δέκατο τρίτο τετράδιο και . . . έπεται συνέχεια. Το σύνολο των εγγραφών περιέχεται σε δεκαπέντε τετράδια με το τελευταίο να ξεκινά την 26 Ιουνίου 2010. Ο κύριος όγκος της εργασίας, συνεπώς, έχει ολοκληρωθεί. Το μόνο σίγουρο ότι τα τελευταία έτη γράφω, στο χειρόγραφο ημερολόγιο πάντα, πολύ λιγότερο από ότι τα προηγούμενα.

Και ο πειρασμός; Χθεσινός! Η σκέψη να ενσωματώσω, στην ηλεκτρονική των ημερολογίων μορφή, το σύνολο των πληροφοριών που σχετίζονται με το κείμενο και που διαθέτω ή μπορώ να βρω. Πληροφορίες που ξεκινούν από φωτογραφίες, επιστολές, ποιήματα, ηχογραφήσεις, αγορές (δίσκων, βιβλίων κ.λ.π) και SMS και φτάνουν μέχρι παραπομπές στο διαδίκτυο. Τεχνικά γίνεται και οι πληροφορίες, έτσι κι αλλιώς, υπάρχουν. 

Ο κόπος όμως φαντάζει μέγας. Και βεβαίως τίθεται, πάντοτε, το ερώτημα: Για ποιον; Το αφήνω να αιωρείται. Μπήκα, όπως και να έχει, στον πειρασμό. Μια πρώτη σκέψη είναι να το προσπαθήσω για ένα συγκεκριμένο έτος ή, έστω, ένα μήνα. Ίσως να το πράξω.

Η φωτογραφία του γλάρου είναι της αδελφής μου (Δ.) και τραβήχτηκε στο “Μαύρο Λιθάρι”.


Ένα κλικ μακριά αγαπημένος Raymond Lefevre και “Kilimandjaro″.




08/07/2010

2 σχόλια:

  1. Ο βλαμμένος επεξεργαστής κειμένου του Blogger εξακολουθεί να, κατά βούληση, αντικαθιστά τελείες με χαριτωμένες κάθετες γραμμούλες. Το έπραξε και με το όνομα της αδελφής μου(Δ।)αντί για (Δ.)το να το διορθώσω, μαζί και με κάποια άλλα παρόμοια, σημαίνει τουλάχιστον τρία τέταρτα ταλαιπωρίας με αμφίβολα, πάντα, αποτελέσματα. Και δεν!

    Καλή, δροσερή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚαληΗμέρα,

    Έβαλα πάλι το χεράκι μου μιας και το "Kilimandjaro" δεν ήθελε με τίποτα να ακουστεί. Κάτι διόρθωσα, κάτι χάλασα το γεγονός παραμένει:

    Ο Blogger είναι ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ!

    Μήπως ήλθε η ώρα να "μετακομίσω"; Λέω!. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή