Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

0682. Vodafone – Μια Γελοία Διαφήμιση

Εχθές. Βραδάκι. Ο δέκτης της τηλεόρασης ανοιχτός. Διαφημίσεις. Ανάμεσα τους μια της Vodafone. Φουστανελοφόροι σε μια πλαγιά. Σκηνικό 1821. Παραπομπή στους ήρωες της κάποιοι από τους οποίους κατονομάζονται. Μόνο που στο σκηνικό έχουν εισβάλλει τα κινητά και τα προγράμματα της Vodafone. Διαφήμιση στο πνεύμα, ίσως, της “εκστρατείας” της εταιρείας “Επανάσταση στην καρτοκινητή”.

Την αρχική μου έκπληξη διαδέχτηκε οργή. Αισθάνθηκα προσβεβλημένος. Μερικά πράγματα είναι ιερά και πρέπει να τα αφήνουμε στην ησυχία τους. Αν δεν είμαστε ικανοί να τα τιμήσουμε είμαστε χιλιάδες φορές ανίκανοι να τα ποδοπατήσουμε.

Βρήκα τη συγκεκριμένη διαφήμιση, το στήσιμο και τους διαλόγους της, γελοία, ανέμπνευστη, κακόγουστη, εμετική, ανθελληνική, ανιστόρητη, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Ομολογώ ότι ντράπηκα που είμαι συνδρομητής σε μια εταιρία που βγάζει στον αέρα τέτοια σκουπίδια. Ήδη το σκέφτομαι πολύ σοβαρό να διακόψω τη συνδρομή μου.

Ζούμε σε δύσκολες εποχές και δε χρειάζεται να ανεχόμαστε τον κάθε αγάνωτο τενεκέ που βαφτίζει την κακομοιριά και την ανεπάρκεια του “έμπνευση” και την βγάζει στον αέρα. Εταιρίες του μεγέθους της Vodafone θα πρέπει να το σκέφτονται πολύ καλά προτού έτσι βάναυσα και αναίτια προσβάλουν τον κόσμο που τους πληρώνει για να υπάρχουν και να εξυπηρετούν κερδίζοντας το ψωμάκι τους και με το παραπάνω.

Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι μόνος και ότι θα υπάρξει συλλογική αντίδραση απέναντι και σε αυτή την κίνηση, συνειδητή ή, το χειρότερο, μη συνειδητή, ισοπέδωσης των πάντων.

Η αντίδραση, αν δεν συμμορφωθεί η κυρία Vodafone, μία και απλή: Εγκαταλείψτε την!


Το τραγούδι που ακούγεται, και το οποίο ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα να βρω, αφιερώνεται στην αδελφή μου μιας και ήταν από τα αγαπημένα της εφηβείας της. Paul Jones και “Free Me” από την ταινίαPrivilegeτου 1967.




30/01/2010

6 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα.
    Λυπάμαι για τον ανεγκέφαλο του οποίου επινόηση ήταν, αλλά και για κείνους που επέτρεψαν να βγει στις μικρές οθόνες η γλοιώδης διαφήμιση με τα ισοπεδωτικά και εξευτελιστικά για τα ιερά μας μηνύματα.

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oraia ta les kai oraia ta prateis.
    Einai alitheia oti kai emeis exoume tin diki mas efthini se ola afta,
    Mou aresei poli i aftokritiki kai eidika i skliri. Den eimai sigouri gia ta apotelesmata tis alla telos pandon einai mia diadikasia pou prepei na mathoume na tin kanoume sosta kai dikaia!
    Na eiste kala,
    kalo mina,
    propetis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους όσοι είναι στο facebook και θέλουν ας μπουν να γίνουν μέλη της ομαδας ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ VODAFONE.
    http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=288267122816&ref=ts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ την βρήκα αστεία. Αν το καλοσκεφτείς άλλα είναι τα σοβαρά. Ολη αυτή η αμορφωσιά, ο ανθελληνισμός που πλασάρεται, το μεταναστευτικό (ωραία ιδέα, τώρα με τις αφραγκίες να ξεχαστούμε). Αυτά μ' ενοχλούν πολύ περισσότερο.
    Γιά ρώτα τους μαθητές, ξέρουν τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Γενικά δεν έχω υιοθετήσει ποτέ απόψεις ούτε συντηρητικές ούτε ακραίες ούτε δεξιές. Παρόλ' αυτά η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι απίστευρα ενοχλητική και ανόητη και ξεπερνάει τα όρια. Μου αρέσει που το ΕΣΡ ασχολείται μόνο με το αν θα φιληθεί ένας άνδρας με έναν άλλο ή εάν θα βρίσει σε κάποιο σήριαλ και δεν ενοχλείται από το συγκεκριμένο σπότ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ:

    Χαίρομαι που συμφωνούμε. Τα παλικάρια,ή οι κοπελιές, δεν είναι για λύπηση. Είναι για βρεγμένη, καλά, σανίδα. . .

    Ευχαριστώ πολύ για το φιλί και τις γλαρένιες αγκαλιές.

    Αείποτε ανταποδίδω.

    propetis:

    Το ευχάριστο είναι ότι και άλλοι, όπως ήταν αναμενόμενο, αντιδράσανε ομοίως. . .

    Ανώνυμος:

    Καλή προσπάθεια. Εύγε. Προσπάθησα να “εγγραφώ” και δεν τα κατάφερα. . .

    ellinida:

    Τελευταία κυκλοφορεί μια “μίνι” και θα έλεγα ανώδυνη έκδοση της συγκεκριμένης διαφήμισης. Η πλήρης έκδοση, επιμένω, δε στέκεται με τίποτα. Όσο για τους μαθητές είναι οι τελευταίοι που φταίνε. Οι πρώτοι είμαστε, πλέον, εμείς. . .

    Φίλη μου καλό είναι που διαφωνούμε, αν, και κάπου κάπου (όπως για την ποίηση. Θυμάσαι;).

    Φιλιά

    Θράσος:

    Το ΕΣΡ ήταν το πρώτο που σκέφτηκα και εγώ: “Μα τι κάνουν τα χαϊβάνια; Κοιμούνται;
    Άντε να δούμε πότε θα ιδρυθεί κράτος να ξεκουραστεί κομμάτι και η κυβέρνηση που σκοτώνεται στη δουλειά και το δούλεμα. . .

    Καλό Ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή