Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

0678. Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Η πρωτοχρονιά είναι μια σύμβαση. Μια εγκοπή στη ροή του χρόνου. Μια ευκαιρία να δώσουμε, ακόμα μια φορά, υποσχέσεις στον εαυτό μας. Να ανασυνταχθούμε. Να δηλώσουμε ότι, επιτέλους, θα αλλάξουμε. Να βάλουμε καινούργιους στόχους· να ανανεώσουμε παλιές ελπίδες. Να αισθανθούμε ότι ξεκινάμε από την αρχή· να προγραμματίσουμε. Παράλληλα, αυτή η εγκοπή, μας επιτρέπει πολλούς και ποικίλους απολογισμούς. Επαγγελματικούς, οικονομικούς, συναισθηματικούς. Τι χάσαμε, τι κερδίσαμε. Τι δώσαμε, τι πήραμε. Πότε, πόσο και πώς. Μας δίνει, ακόμα, μια καλή ευκαιρία να ευχηθούμε. Σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς. Να θυμηθούμε σχέσεις που ατόνησαν και, εφόσον το επιθυμούμε, να επιχειρήσουμε μια προσέγγιση που δεν θα μας εκθέσει. Ένα, “Γεια σου, βρε ψυχή! Τι γίνεσαι;”, που καιρό, ίσως, μας βασάνιζε και δεν τολμούσαμε να ξεστομίσουμε. Μια ευκαιρία, ακόμα, να “καθίσουμε” σε τραπέζια γιορτινά, με πρόσωπα κοντινά και αγαπημένα, και να υψώσουμε γεμάτα ποτήρια δίνοντας και παίρνοντας ευχές. Μια εγκοπή που, από την άλλη, μεγιστοποιεί την απουσία προσώπων αγαπημένων ή επιθυμητών. Παραμονή πρωτοχρονιάς σήμερα. Πάμε για άλλα (που θα είναι τα ίδια). Πολλές ευχές ευγενικές αναγνώστριες και ευγενικοί αναγνώστες για ένα 2010 όπως το ονειρευτήκατε! Να είσαστε όλες και όλοι Καλά!


Ακούγεται το τραγούδι “Southern Streamline” με τον αγαπημένο John Fogerty.


31/12/2009

7 σχόλια:

  1. aeipote να εισαι και εσυ παντα καλα.
    μετα απο πααααρα πολυ καιρο σε ξαναβρηκα και περασα να δω τι κανεις.
    Χρονια Καλα , λοιπον και Υγεια.
    καλο σου βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα είσθε και εσείς φίλτατε aeipote πάντοτε και την νεα χρονιά ιδιαίτερα, καλά! Με υγεία, αγάπη, χαρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα,

    Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο και εύχομαι, με τη σειρά μου, υγεία και τύχη αγαθή.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή Χρονιά! Τα καλύτερα για οτ 2010!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ! Επίσης! Σε έχω χάσει. . Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί σας και τηλεφωνικά και μέσω e-mail και . . . ουδέν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενδιαφέρον έχουν πάλι και αυτά τα ανώνυμα μηνύματα με ευχές που έρχονται την πρωτοχρονιά από γνωστούς (μάλλον, άλλο άγνωστο νούμερο) ή αγνώστους (λάθος νούμερο...)

    Τι να πει κανείς, "διψάμε" για επικοινωνία...

    Χιονισμένα χαιρετίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά έχουν ενδιαφέρον. Και αυτά που "ερμηνεύονται" και τα άλλα που αφήνουν υποσχέσεις. Η επικοινωνία παραμένει το μεγάλο ζητούμενο στους άχαρους καιρούς μας.

    Χαιρετίσματα από μια ηλιόλουστη Γλυφάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή