Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

0657. Ώστε Λοιπόν Τι Πράττωμεν;



Από την 20 Σεπτεμβρίου 2006 μέχρι σήμερα, 24 Ιουλίου 2009. Τετρακόσιες σαράντα έξι (446) εγγραφές, με τη σημερινή, με ανελλιπή ρυθμό Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή. Ανάμεσά τους, μονάχα μια διακοπή εννιά (9) ημερών (1 με 9 Μαρτίου 2008). Κι αν, βλέποντάς το γραμμένο, μοιάζει εύκολο· δεν είναι. Κουράστηκα. Θα σταματήσω. Θέλω να σκεφτώ. Να ανασυγκροτήσω σκέψεις, αισθήματα και συναισθήματα. Να χαράξω άλλες πορείες. Να βάλω πλώρη για άλλους ανθρώπους, άλλες καταστάσεις. Να ηρεμήσω θέλω. Να αποφασίσω, ακόμα μια, τα τι και πως της ζωής μου. Τα κέρδη και τις ζημιές. Ν’ αλλάξω το μέσα μου θέλω. Τα μυαλά μου. Να μπορώ να πω: “Με συγχωρείται πολύ που δε σας γνώρισα. Έχω αλλάξει πολύ τελευταία!”. Σκέφτομαι, για δεύτερη φορά, τι θα κάνω και μ’ αυτό το ημερολόγιο. Τι θα απογίνει. Αναρωτιέμαι. Σε τι είναι χρήσιμο στους καιρούς που ζούμε; Τι νόημα έχει να προσελκύει κανείς “αναγνώστες” του μισού λεπτού, και βγάλε, σταλμένους από τις μηχανές αναζήτησης; Ομολογώ, ακόμα, ότι έχω ήδη μπει στον πειρασμό να το κλειδώσω. Ίσως, αν συνεχίσω, να το πράξω. Προς το παρόν θα πάψω να ανεβάζω αναρτήσεις. Θα ασχοληθώ (και) με το Project Δήμητρα και με άλλα. Θα γράψω, επιτέλους, στο χειρόγραφο ημερολόγιό μου σαν άνθρωπος. Θα χαλαρώσω. Θα αποφασίσω. Ίσως να συνεχίσω αλλού κι αλλιώς (αν δεν το έχω ήδη πράξει) την ενασχόληση με τα e-ημερολόγια. Θα δείξει. Όπως και να έχει: Να είσαστε όλες και όλοι Καλά! Κι αν δεν τα ξαναπούμε: Χάρηκα που τα είπαμε με όλες και όλους εσάς, έστω και για μια φορά, και με την καθεμιά και καθένα ξεχωριστά. Να προσέχετε και να αγαπάτε τον εαυτό Σας.

Αφτό.


24/07/2009

13 σχόλια:

  1. Και εσύ ε;

    Καλώς..αν έτσι το επιθυμείς.

    Καλό κατευόδιο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έρχονται όλοι οι αναγνώστες σου από μηχανές αναζήτησης. Κάποιοι έχουν κρατήσει αυτό το URL στον κατάλογο των Αγαπημένων τους. Όλα τα άλλα σεβαστά και κατανοητά.
    Καλή συνέχεια εδώ ή αλλού και μ' οτιδήποτε κι αν καταπιαστείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή ξεκούραση και καλές καινούργιες επιτυχίες σε ό,τι και με ό,τι από τώρα και έπειτα ασχολείσαι :-)
    Και μη ξεχνάς... εμείς εδώ είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ό,τι έχεις να πείς το λες υπέροχα.
    Όμως άν κουράστηκες δικαιούσε μιά ανάπαυλα.
    Σ΄ευχαριστούμε για τις σκέψεις που μοιράστηκες μαζί μας.
    Να΄σαι καλά όπου κι αν είσαι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την πρώτη φορά ήταν απο μηχανή αναζήτησης.Τις επόμενες ήταν απο επιλογή για τα όσα τόσα καλογραμμένα και στοχαστικά μας επέτρεψες να μάθουμε για τις σκέψεις σου.............
    Γιατί δεν ασχολείσαι με διήγημα η μυθιστόρημα? Εκτός από εμένα πιστεύω ότι θα υπάρξουν αρκετοί που θα εκτιμήσουν το όποιο έργο σου.-
    ΦΙΛΙΚΑ ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντα το θεωρούσα πιεστικό να πρέπει κανεις να γραφει κατά παραγγελία. Ακόμη και αν είναι ο ίδιος που το επιβάλει στον εαυτό του.
    Σημαντικό είναι να μην κάνετε κάτι που σας καταπιέζει αλλά κάτι που σας ευχαριστεί .
    Κι αν έχετε ανάγκη χαλάρωσης και αποστασιοποίησης, απομακρυνθειτε ή συνεχίστε διαφορετικά.
    Ελπίζω να μπορω να σας διαβάζω και στο μέλλον.

    Να προσεχετε κι εσείς τον εαυτό σας και να έχετε ένα όμορφο υπόλοιπο καλοκαίρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To κέφι μας κάνουμε φίλε μου!!
    Φιλώ σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαίη:

    Αμέ! Ευχαριστώ πολύ!

    Ελπίς:

    Όλοι όχι. Οι συντριπτικά περισσότεροι ναι! Ευχαριστώ πολύ.

    ViSta:

    Ευχαριστώ πολύ φίλη, αν μου επιτρέπεις την έκφραση. Χαίρομαι πολύ που είσαστε εδώ. . .
    :-)

    Ανώνυμος α:

    Είσαι πολύ καλή μαζί μου! Ευχαριστώ πολύ.

    Ανώνυμος β:

    Κι εσύ, ανώνυμη β, είσαι πολύ καλή μαζί μου και σε ευχαριστώ πολύ. Για διηγήματα, να το συζητήσουμε (και κάποια, εξαιρετικά μικρής έκτασης, εμφανίζονται ήδη στο παρόν). Για μυθιστόρημα είμαι τεμπελάκος! Δε κάνω. . .

    violet:

    Το έχω εξηγήσει το “Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή”. Είναι η μέθοδος που υιοθέτησα για να “στρωθώ”. Μακάρι να τα καταφέρω και με λιγότερο έντονους ρυθμούς. . . Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνολική σας στάση απέναντί μου και αντεύχομαι.

    Katerina ante portas:

    Αφτό είναι σίγουρο!
    Αντιφιλώ σας (δις)!

    Να είσαστε και οι 7 Καλά και Υπέροχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν διαλέξεις, φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν ήξερες -στην αρχή- πόσες φορές είπα μέσα μου να πάψω να ασχολούμαι...
    Τώρα που έχω ξεπεράσει προ πολλού τις 3.000 εγγραφές (χώρια τα σχόλια) δεν το σκέφτομαι καθόλου. Είναι σαν τη αναπνοή: γράφω για μένα και για κανέναν άλλο και δεν με νοιάζει ποιος και πότε και τί και αν διαβάζει.

    Καλά να είσαι και ό,τι είναι για καλό δικό σου εύχομαι!:)

    ..η αλήθεια είναι ότι δεν περνώ και πολύ ταχτικά, επειδή η μουσική του μπλογκ μπερδεύει τις μουσικές που ακούω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. NinaC:

    Ευχαριστώ πολύ!

    Rodia:

    Όλοι, θαρρώ, περνάμε από αυτό το στάδιο του “να πάψω να ασχολούμαι” και μία και πολλές φορές. Το πλήθος των 3.000 εγγραφών (σου) είναι πραγματικά εντυπωσιακό ή, μάλλον, εντυπωσιακότατο αν συνυπολογίσουμε και την υψηλή μέση ποιότητά τους. Πραγματικά λίαν αξιέπαινη επίδοση.
    Το: “γράφω για μένα και για κανέναν άλλο και δεν με νοιάζει ποιος και πότε και τί και αν διαβάζει”, ή κάποια παραλλαγή του, το έχουμε πει και γράψει σχεδόν όλοι οι e-ημερολογιστές. Προσωπικά ομολογώ ότι, αν και κατ’ αρχήν “γράφω για μένα”, το ποιοι και πόσοι με διαβάζουν δε με αφήνει αδιάφορο. . .

    Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, να είσαι ομοίως Καλά! :)

    Για τη μουσική, που ακούγεται στο παρόν, υπάρχουν κατάλληλα χειριστήρια στο τέλος της σελίδας (πρόσβαση με Ctrl+End). Ομολογώ, πάντως, ότι το να ξεκινά αυτομάτως η μουσική δεν είναι και το καλύτερο. . .

    Καλό ΣαββατοΚαιΚύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. alli mia eksairetiki mousiki epilogi!
    na eiste panda kala,
    propetis

    ΑπάντησηΔιαγραφή