Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

0602. Γυνείκελα Νυχτερινά


Το προηγούμενο Σάββατο βόλτα στη νυχτερινή Γλυφάδα. Για κινηματογράφο ξεκινήσαμε αλλά ατυχήσαμε. Τα καθίσματα που ήταν διαθέσιμα βρισκόντουσαν στις τρεις πρώτες σειρές. Κάναμε, λοιπόν, μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο της Γλυφάδας και επιστρέψαμε. Δε μου αρέσει η πόλη έτσι όπως έχει γίνει ή την έχουν καταντήσει. Κομμένη στα δυο από τις γραμμές του τραμ, γεμάτη εμπορικά κέντρα με τα περισσότερα καταστήματα στους ορόφους κενά και βρώμικη, πολύ βρώμικη.



Ζω, λίγο ως πολύ, στην περιοχή από το 1968. Ποτέ δεν τη θυμάμαι πιο άσχημη, πιο απρόσωπη. Θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι μεγάλωσα και έχω τις παραξενιές μου. Το υπολογίζω κι αυτό και πάλι το αποτέλεσμα μου μοιάζει απογοητευτικό. Δεν επιμένω. Το μόνο σίγουρο ότι για την πλειονότητα της νεολαίας της περιοχής η Γλυφάδα εξακολουθεί να είναι Η Γλυφάδα. 



Ας γυρίσουμε όμως στη βόλτα του Σαββάτου. Το έχω ήδη γράψει ότι με τις φωτογραφίες έχω ένα, θα έλεγα, πάθος. Στη βόλτα αυτή λοιπόν είχα την ευκαιρία να φωτογραφίσω πολλά γυνείκελα, ένα προσφιλές μου θέμα. Φωτογράφισα με το Sony – Ericsson C905 με το φλας απενεργοποιημένο. Το αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι ήταν ικανοποιητικό. Γενικώς περίμενα ότι η φωτογραφική μηχανή, του συγκεκριμένου κινητού, θα ήταν καλύτερη. Οφείλω να ομολογήσω, ωστόσο, ότι οι επιδόσεις της στη νυχτερινή φωτογραφία με έχουν εντυπωσιάσει. Ακόμα προσπαθώ, πάντως, να τη μάθω. . .
 
Αφτά!

Ακούγεται το “Ξένος Για Σένανε Κι Εχθρός” των Χρήστου Νικολόπουλου – Λευτέρη Παπαδόπουλου με τον Γιώργο Νταλάρα.



18/03/2009

2 σχόλια:

  1. Σα να παρακολουθώ ρεπορταζ μόδας :)
    Έτσι ένιωσα. Και οφείλω να ομολογήσω (τι γυναικα θα ημουν;) οτι μου άρεσε.
    Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες.

    Όσο για τη Γλυφάδα....βρέθηκα σχετικά πρόσφατα εκεί και δε σας αδικώ. Νομίζω πως παλαιότερα την έβρισκα, πώς να το πω... πιο θελκτική ;
    Μεγαλώνουμε ;-) Ίσως να φταίει και αυτό.
    Και νοσταλγούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι! Και για το ότι σας άρεσαν οι φωτογραφίες και για το ότι συμφωνούμε για τα της Γλυφάδας. . .

    Να είσαστε Καλά!

    Καλό Ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή