Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

0579. Ακούσματα 154, Έτος 2008

Είναι μερικά πράγματα που μοιάζουν εύκολα και δεν είναι. Η μανία μου με τη λεπτομέρεια και την καταγραφή της είναι, θαρρώ, γνωστή πλέον. Τελείωσε, αισίως, λοιπόν το 2008 άρχισε το 2009 και σκέφτηκα να “μαζέψω” τα τραγούδια που ακουστήκαν, στο ημερολόγιο αυτό την προηγούμενη χρονιά, σε ένα CD. Έτοιμα τα είχα, βεβαίως, σε πέντε – έξη σκληρούς και σε USB. Αλλά σε CD (να μπορείς να τα δώσεις στον απέναντι με χαμόγελο) δεν τα είχα. Το σύνολο των “ακουσμάτων” αυτών, όπως τα ονόμασα, ανέρχεται στα εκατόν πενήντα τέσσερα. Και το συνολικό μέγεθος τους; 725 MB, σε μορφή mp3, βεβαίως.

Εδώ άρχισαν τα προβλήματα. Τα συνηθισμένα CD είναι χωρητικότητας 700 ΜΒ και “χωρούν” 80 λεπτά μουσικής. Θα μπορούσα να γράψω τα τραγούδια, άνετα, σε DVD, αλλά τα DVD, συνήθως, δεν παίζουν, εκτός Η/Υ. Ήθελα, λοιπόν, να τα γράψω σε CD να τα ακούει ο άλλος και στο αυτοκίνητό του, που λέει ο λόγος. Η λύση βεβαίως υπάρχει και λέγεται CD χωρητικότητας 800 MB (90 λεπτά μουσικής). Πασιχαρής προμηθεύτηκα 10 από αυτά και η περιπέτεια άρχισε.

Το ζήτημα είναι ότι τα CD χωρητικότητας μεγαλύτερης των 700 ΜΒ απαιτούν “ειδική” μεταχείριση. Δεν είμαι πρωτάρης, και CD τέτοιας χωρητικότητας έχω ξαναγράψει, αλλά αυτή τη φορά όλα ήταν εναντίον μου. Με τα χίλια ζόρια κατάφερα να φτιάξω ένα και μετά κάτι με την αλλαγή Η/Υ και DVD εγγραφής (στον Η/Υ της Α29 που τώρα χρησιμοποιώ στην Τ47) κάτι με τα Vista στάθηκε αδύνατο να γράψω άλλα. Και, μα τον Δία, προσπάθησα. Πρόστρεξα, τελικά, σ’ ένα φίλο και φτιάχτηκαν άλλα τρία. Πάλι καλά!

Να μη σας ζαλίζω όμως με λεπτομέρειες. Κρατείστε το συμπέρασμα: Μερικά πράγματα μοιάζουν εύκολα και δεν είναι.

Όσο για την αξία και τη χρησιμότητα ενός τέτοιου CD το συζητάμε. Εμένα πάντως, μου αρέσει! Μέχρι τώρα “έδωσα” ένα αντίγραφο μόνο και μάλιστα σε πρόσωπο που αγνοεί, πιθανότατα, την ύπαρξη του ημερολογίου αυτού. Το συνόδευσε η φράση:

Πολύ θα μου άρεσε να σας αρέσει αυτό που μου αρέσει!

Και το εννοούσα.

Αφιτά!


Ακούγεται το τραγούδι της Carole King, “Youve Got A Friend” από τον James Taylor και το άλμπουμ του “The Best Of James Taylor”. 

 23/01/2009

6 σχόλια:

  1. καλημερα σας, μετα απο καιρο πολυ να γαρφεται και να μην εννοειται απλως..

    παρακολουθησα την περιπετεια σας με τα Vista κι ομολογω, προσεβλεπα στην μανια σας για την λεπτομερια ωστε, αφου μαθενατε εσεις τα τερτιπια τους να τα γνωρισετε και σε μενα, μεσω των αναρτησεων σας εστω!
    εντυπωιασμενη διαβασα σημερα την αυθαδεια τους, των Vista βεβαιως, προς εναν πραγματικα δεινο χειριστη των ολων ενος υπολογιστικου συστηματος!
    κι αναρωτηθηκα ταυτοχρονα.. μηπως, παρα το ουδετερον της ονομασιας τους, ειναι αρσενικα;
    διοτι, πως αλλιως εξηγειται η τέλεια κι ανευ εντολων , υποταγη τους στα χερια μιας γυναικας, εμενα δηλαδη;
    τα cds που εγραψα, δεν ηταν βεβαιως των 800ΜΒ αλλά ενεγραφησαν ας πουμε αυτοματα χωρις προβληματα, παρα τον ελαχιστα παραπανω χρονο αν περιειχαν φωτογραφιες ανεπεξεργαστες, βαριες δηλαδη
    κι ετσι, εγω, τοτε, συμπερανα πως τα Vista ειναι ενα ναζιαρικο μεν αλλά πολυ καλυτερο λειτουργικο συστημα..

    καλη σας ημερα και Σαββατοκυριακο βεβαιως Αειποτε!

    * καταπληκτικη η ιδεα σας κι η πραξη να συγκεντρωσετε ολα τα ακουσματα του μπλογκ σας και να τα δωρισετε οπως το κανατε..!
    καταπληκτικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερούδια στους μουσικόφιλους και τους τεχνογνώστες!

    Να κυλήσει τούτο το Σ/κο ήρεμα, σα μελωδία αγαπημένη και ν' απολαύσουμε όλοι μας πράγματα απλά, αυθεντικά και -πλέον- μυριάκριβα...

    Μια βόλτα χαλαρή με φίλους καρδιάς, ένα άκουσμα βαθύ τραγουδιού που μας ταξιδεύει, μια ματιά ζεστή σε πρόσωπα "δικά" μας.

    Φιλιά αγαπητέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Orelia:

    Δεν όλα τα αρσενικά στα θηλυκά υποτάσσονται. . .
    Η διαφορά, εξ' άλλου, ήταν ακριβώς σε αυτό το "800 MB". Τελικά το ξεπέρασα το πρόβλημα και έχω άλλα δύο αντίγραφα.

    Μιας και βρίσκετε δε την ιδέα καταπληκτική ευχαρίστως να σας δωρίσω ένα αντίγραφο έτσι, για να με θυμόσαστε!

    Καπετάνισσα:

    Να είσαι Καλά Καπετάνισσα! Οι επισκέψεις σου μου δίνουν πάντοτε χαρά και ευχαρίστηση.

    Καλή Εβδομάδα, Φιλιά [x2]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α! πως οχι να πει η γυναικα μεσα μου Αειποτε;
    μα.. ηδη μου εχετε δωρισει αρκετα
    πολλα θα διορθωνα..
    χαιρομαι που λυσατε το θεμα
    πιο δυσκολο κι απ το προβλημα, ειναι η μη λυση του για εναν οπως εσεις τελειομανη και οργανωμενο ανθρωπο

    καλημερα
    καλη βδομαδα να εχετ!

    σας ευχαριστω.. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ, πώς ήθελα να δωρίσω κι' εγώ δικά μου CDs .... κι' ας ήταν ευκολόγραφτα, ας μην ήταν των 800Mb, αλλά των ταπεινών 700, σαν αυτά που στο παρελθόν δόθηκαν σε χέρια λεπτά, τρυφερά, επιθυμητά ... που χαμόγελο ευχαρίστησης προκάλεσε η προσφορά τους .... που δεν είναι επιθυμητά πια .... ούτε καν η καλημέρα ή η ευχή μου. Ας είναι καλά .... η μουσική συντροφεύει στιγμές, φέρνει αναμνήσεις, παρηγορεί ή δυναμώνει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Orelia:

    Το ερώτημα οσοτόσο [δική μου λέξη] παραμένει. Το θέλετε το CD; Όσο για το “τελειομανή” και “οργανωμένο” κάνω ότι μπορώ. Σε κάθε περίπτωση εγώ ευχαριστώ πολύ για τον τρόπο που με αντιμετωπίζετε. . .

    Σ:

    Στο χέρι σου είναι, και το γνωρίζεις. Βεβαίως ο διαχωρισμός, δυστυχώς υπάρχει: Άλλο τι δίνεις εσύ, άλλο τι παίρνει η απέναντι. . . Και είναι, πολλές φορές, οδυνηρό.


    ΚαληΗμέρα Φίλοι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή