Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

0573. Αντιμεταθέσεις

Καινούργιος Η/Υ, από σήμερα, στην Α29. Κόστος 1.324 ευρώ ή 451.000 Δρχ. περίπου. Κόστος πολύ χαμηλό σε σύγκριση με τις 420.000 Δρχ. που κόστισε ο πρώτος Η/Υ της Α29, τον Δεκέμβριο του 1992, ο οποίος, βεβαίως, καμιά σχέση δεν είχε με το σημερινό “θηρίο”.

Μια σοφή λαϊκή παροιμία λέει: “Μιας αγοράς μύρια έπονται”. Ισχύει. Στην περίπτωση μας θα έχουμε, εγώ, ο Ι. και η Βα., να μεταφέρουμε όλα τα προγράμματα, αλλά και τα δεδομένα, που χρησιμοποιούμε από τον παλιό στο νέο Η/Υ. Αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν συσσωρευτεί προγράμματα τριών ετών αντιλαμβάνεστε τον όγκο της δουλειάς. Πάλι καλά που υπάρχουν δύο εξωτερικοί δίσκοι USB, συνολικής χωρητικότητας 1 TB, οι οποίοι βοηθούν και θα βοηθήσουν.

Επιπλέον, θα πρέπει να εγκαταστήσω ένα καινούργιο DVDRAM, που ήδη προμηθεύτηκα, στον παλιό Η/Υ γιατί αυτό που υπάρχει δε με καλύπτει. Να προσθέσω επίσης, στον παλιό Η/Υ πάντα, μια κάρτα ήχου, την οποία θα αφαιρέσω από τον Η/Υ της Τ47 στον οποίο και θα πρέπει να εγκαταστήσω το DVDRAM που θα αφαιρέσω από τον παλιό Η/Υ (αντικαθιστώντας ένα “αρχαίο” DVD player).

Στη συνέχεια ο παλιός Η/Υ, της Α29, θα αντικαταστήσει αυτόν της Τ47 ο οποίος, πιθανώς, θα χρησιμοποιείται πλέον σαν DVD player μιας και έχει μια καλούτσικη οθόνη (Flatron L1750S).

Το μόνο που μας προβληματίζει, ως οικογένεια, είναι η χρήση των Windows Vista τα οποία, οικογενειακώς πάντα, μοιάζει να αντιπαθούμε.

Θα δείξει. . . 


Ακούγεται το τραγούδι “Λόγια Αγάπης” από τη Δώρα Μόραλη από το δίσκο της “Το Μουσικό Μου Άλμπουμ”.



09/01/2009

3 σχόλια:

  1. Με ΄γειά τα καινούργια πράγματα, όσο για την αντιπάθειά σας στα Vista φυσικά και την μοιραζόμαστε (παρόλη την συνωνυμία)πλήρως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οντως εντελώς αντιπαθητικά τοιαύτα. Ολο πιό απλά στην χρήση υποτίθεται αλλά όλο πιό πολύπλοκα τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Vista:

    Ευχαριστώ πολύ. Τα vista, Vista, με έχουν ζορίσει αρκετά. Ίσως, βέβαια, να είναι μόνο το "Παλιός γάιδαρος καινούργια περπατησιά δε μαθαίνει"!. . .

    Ellinida:

    Ναι, τα πρόστυχα!

    Καλημέρα Σας Κορίτσια από μια ηλιόλουστη Γλυφάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή