Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

0408. Αγάπα Τον Πλησίον Σου

Είδα, προχθές και σε DVD, την ταινία “Πιο Κοντά στον Παράδεισο” (Au Plus Pres Du Paradis) [2002] με την Catherine Deneuve και τον William Hurt σε σκηνοθεσία της Tonie Marshall. Το DVD ήταν “προσφορά” της εφημερίδας “Ημερησία” στην σειρά “η συλλογή της Η”.

Υπάρχει ένα μικρό ζήτημα με τα DVD που συγκεντρώνει κανείς. Προσωπικά προσεγγίζω πλέον τα χίλια και, ειλικρινά, δεν γνωρίζω πόσα από αυτά αξίζουν. Τα μαζεύω όμως. Η πλεονεξία του καλοθρεμμένου δυτικού. Έχουμε την μανία να κατέχουμε περισσότερα από όσα μπορούμε να καταναλώσουμε, περισσότερα από όσα, ίσως, μας αναλογούν.

Η ποιότητα του μέσου, αν μιλάμε για DVD που προσφέρονται με έντυπα, είναι πάντοτε υπό αίρεση. Μου έχει τύχει πολλές φορές να κολλούν ή να μην παίζουν καν. Και ας μην μιλήσουμε καλύτερα για ποιότητα εικόνας / χρώματος και ήχου. Συνήθως αξίζουν όσο τα πληρώνουμε. Λίγο. Το έχω πει: Ακριβό και σκάρτο γίνεται, φθηνό και καλό πολύ δύσκολα.

Ας επανέλθουμε όμως στο “Au Plus Pres Du Paradis”. “Κουλτουριάρικο” μου φάνηκε. Ταινία με αργούς ρυθμούς, με μια σαγηνευτική στην ωριμότητά της Deneuve και ένα ασχημοομορφοπερίεργο Hurt. Πολύ δύσκολα θα την ξαναδώ.

Εκείνο που μου άρεσε ήταν που μου θύμισε ένα τραγούδι των Crosby, Stills, Nash & Young. Το “Love The One You Are With” το οποίο, σε ένα εστιατόριο στην Νέα Υόρκη, ο Hurt ξεκινά να σιγοτραγουδά στην Deneuve για να ακολουθήσουν, εν χορώ, οι θαμώνες. Από τις ωραιότερες, αν όχι η ωραιότερη, σκηνές της ταινίας.

Το τραγούδι το έχω σε βινίλιο, από το άλμπουμ “Celebration Copy” του συγκροτήματος [αγορά στις 23/7/1973] και είχα πάρα πολύ καιρό να το ακούσω. Δόξα τω Θεώ, όμως, υπάρχει το διαδίκτυο και η σχετική τεχνολογία. Το “κατέβασα” ευθύς και το “καταθέτω”.

Χαρισμένο εξαιρετικά, όπως έλεγαν οι ραδιοπειρατές παλαιότερα, στην Dodo που σήμερα έχει γενέθλια της. Έτη Της Πολλά και Καλά!



14/12/2007

3 σχόλια:

  1. Χρόνια λοιπόν και από εμένα πολλά και ευχαριστώ για το τραγούδι.
    Το έχω και σε μια πολύ καλή γερμανική παραλλαγή... Σε αυτή διάλεξε ο γερμανός μουσικός να το ονομάσει... "μείνε όπως είσαι" (μην αλλάζεις τον εαυτό σου για τους άλλους...)

    Καλημέρα καλή κυριακή :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PS. Μια ταινία με τον αντίθετο τίτλο είδα τις προάλλες και λέγεται Far from Heaven
    Επίσης ενδιαφέρουσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα,

    Ευχαριστώ πολύ για τα χρόνια πολλά στην αδελφή μου. Οι διασκευές έχουν ένα σχετικό ενδιαφέρον αν και πολύ δύσκολα ξεπερνάν το πρωτότυπο. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή