Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2006

0224. Hondos Center [ΝΚ]

Καμιά φορά γίνονται και θαύματα. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το ότι βρίσκει το διπλό CD των BeatlesLet It Be . . . Naked” στην τιμή των 4,90 €; Με το που το είδα, σε ένα και μοναδικό αντίτυπο, φυσικά και το αγόρασα.
Προσφορές, λοιπόν, στα τμήματα δίσκων των καταστημάτων Hondos Center με αρκετά μεγάλη ποικιλία κυρίως, όπως είναι φυσικό, παλαιών κυκλοφοριών. Μεγαλύτερη η ποικιλία στο κατάστημα της Γλυφάδας, σημαντικά μικρότερη σε αυτό της Ομόνοιας αν μιλήσω για τα δυο καταστήματα που επισκέφθηκα.
Με τις προσφορές αυτές συμβαίνουν και χαριτωμένα πράγματα κάποιες φορές. Για παράδειγμα αγόρασα, πάντοτε στην τιμή των 4,90 €, το διπλό CD της Φραντζέσκας Ιακωβίδου “Ό,τι τραγούδησα”. Και το μεν πρώτο CD ήταν μια χαρά το δε δεύτερο εκτός από τις ετικέτες, Φραντέσκα Ιακωβίδου κ.λ.π., ουδεμία σχέση είχε με το θέμα. Για Μάνο Λοΐζο επρόκειτο και μάλιστα για το “Για μια μέρα ζωής”. Θα το πάω πίσω φυσικά και ελπίζω να βρω ένα σωστό αντίτυπο γιατί μου άρεσε η κ. Ιακωβίδου.
Ανάμεσα στα άλμπουμ που αγόρασα και η “Απόπειρα” του κ. Νίκου Καλλίτση, σε στίχους Αντώνη Κολυβά / Γιάννη Κοντού, και ερμηνεία Αφροδίτης Μάνου. Ένα έργο που το είχα αποκτήσει σε δίσκο βινιλίου τον Φεβρουάριο του 1984 και επιθυμούσα, λόγω φθοράς του, να το αντικαταστήσω. Το έπραξα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο, από κάθε άποψη, έργο συνδεδεμένο με μια αρκετά δύσκολη περίοδο για την προσωπική, και κυρίως επαγγελματική, μου ζωή.
Από την “Απόπειρα”, λοιπόν, και το τραγούδι που ακούγεται στο υπόβαθρο. Πρόκειται για το “Χαμήλωσε”, σε στίχους Αντώνη Κολυβά. Ένα τραγούδι που προσωπικά μου φέρνει στο νου δυο αγαπητές, και θα έλεγα “σκοτεινές” και μάλλον όχι ιδιαίτερα αισιόδοξες, κατόχους ηλεκτρονικού ημερολογίου. Μια παλιά γνώριμη και μια που ανακάλυψα προσφάτως. Ελπίζω και να το ακούσουν και να καταλάβουν. . .


18/10/2006

19 σχόλια:

  1. το τραγουδι ομορφο και μελωδικο...
    "χαμηλωσε"...
    ή καλυτερα καταδυσου... στην ψυχη για να βρεις την αληθεια...

    να αναμενω την "αποκαλυψη" των δυο κυριων;

    καλημερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα.
    Το Hondos Center δεν ειναι το μαγαζι που πουλαει εξαρτηματα γυναικων; ;-)
    Απο που κι ως που πωλουνται CD εκει;
    Μηπως είδες πόσο κάνει η ενυδατική κρεμούλα προσώπου, γιατί έχω ξεμείνει;

    Υ.Γ. Ευχομαι οι δύο κυρίες, στις οποίες αφιερώνεις το σημερινό κομμάτι, να "το ακούσουν και να καταλάβουν".
    Δεν γνωρίζω ποιές είναι, αλλά αφού τις χαρακτηρίζεις "όχι ιδιαίτερα αισιόδοξες", προσπάθησα να δώσω μία πιό εύθυμη νότα στο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βασιλική: Έχει και άλλα όμορφα κομμάτια ο δίσκος. . . Στις καταδύσεις προσοχή! Ο εγκέφαλος δεν πρέπει στιγμή να μείνει δίχως οξυγόνο. Την μία από τις δύο κυρίες θα την αντικρύσετε στον καθρέφτη σας. [Τρίτη] Καλημέρα!

    oldskipper: Κομμάτι μακάβριο αυτό το "εξαρτήματα γυναικών". Κρεμούλα νυκτός ή ημέρας; [ε, κάτι μάθαμε κι εμείς, τόσα έτη,θητεύοντες ως σύζυγοι!] Όσο για τους αφελφούς Χόντου όχι μόνο πουλάνε CD, και DVD, αλλά έχουν και ανταγωνιστικές τιμές. Η μία κυρία ήδη προσήλθε αυτοβούλως. Η άλλη αναμένεται. . . Καλημέρα ;-)

    [Εσχάτως έχω πάθει ένα κάτι με τις τρεις τελείτσες. Και δεν μ' αρέσει!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπητη, σκοτεινη και οχι ιδιαιτερα αισιοδοξη;
    πολυ "ιδιαιτεροι" χαρακτηρισμοι...

    θα σας ευχαριστησω για την αφιερωση του τραγουδιου και σας υποσχομαι να "ακουσω" τα λογια του...

    και οσο για τις καταδυσεις, να εχετε εμπιστοσυνη στην προσαρμοστικοτητα του ανθρωπινου εγκεφαλου...

    ευχαριστω και παλι...

    (τωρα μπορω να κοκκινησω αφοβα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να είσαστε καλά, να προσέχετε τον εαυτό σας και να τον αγαπάτε λίγο περισσότερο. Τό ότι μπορείτε, ακόμα, να κοκκινίζετε το θεωρώ προσόν και χάρισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tώρα έχω την μύγα ή μυγιάζομαι με το δίκαιο μου; :-)
    Καλημέρα όπως και να έχει και ευχαριστώ για την μουσική παρένθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα
    Μετά από ένα πετυχημένο φορματ στο δίσκο, μόλις κατέβασα το "γρηγορόχρονον" και μπορώ να ακούω και πάλι τα τραγούδια που έχεις (στο μαγαζί... γιατί στο σπίτι το σύστημα τα αναπαράγει σε δόσεις).

    :Ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τυχερός είσασταν...
    θα το επιχειρήσω και 'γω σε μία από τις καθόδους μου στο Κέντρο...

    καλησπέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tι είναι το "γρηγορόχρονον"; Μήπως αυτό είναι που μου λείπει να ακούω έγκαιρα τα τραγούδια σας;

    -Καλησπέρα φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχη η μουσική σας επένδυση, αγαπητέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα!

    vista: Αχ, ατυχώς και ευτυχώς, υπάρχουν και πιο σκοτεινές υπάρξεις! Όμως, η μουσική είναι για όλους και πολύ χαίρομαι πουυ σας άρεσε! :-) [μένα η μυτούλα γιατί μου βγαίνει μεγάλη στη φατσούλα;]

    simon says: Από τα πλέον εκνευριστικά πράγματα, πλέον, μια αργή σύνδεση στο διαδύκτιο. Όσο για το φορμάτ δεν το συζητώ, η απόλυτη ηδονή!

    γιώργος: Στο κέντρο υπάρχουν και άλλες δυνατότητες. Μεγάλη ποικιλία στα "Metropolis" [δυο καταστήματα επί της Πανεπιστημίου] και το PMW [Patsis Music World] επί της Πανεπιστημίου επίσης [και αμέσως μετά το δεύτερο "Metropolis" κοντά στην Πατησίων]. Αξίζει τον κόπο να το ψάξετε. . .

    Katerina ante portas: Το εμπνευσμένο "γρηγορόχρονον" του κ. Simon δεν είναι άλλο από το "Quick Time" το πρόγραμμα, δηλαδή, που χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή της μουσικής στα ημερολόγια. Όταν λέτε "έγκαιρα";

    composition doll: Ευχαριστώ σας! Όμως, γενικώς ή ειδικώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οσο "ακουω" το τραγουδι εγω γιατι θελω να πεταξω ακομη πιο ψηλα;
    γιατι θελω να σφιξω ακομη πιο πολυ τα "χρωματα" στα χερια μου;
    γιατι;

    καλημερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τάση φυγής, ίσως; Αυτοκαταστροφική διάθεση, μήπως; Απέχθεια στο κόκκινο [το οποίο όσο σφίγγουμε θέλει να δραπετεύσει]; Όλα αυτά μαζί και κάποια άλλα; Οι Θεοί γνωρίζουν. Αλλά, η ζωή είναι ωραία! Δεν είναι;

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φυγη; οχι...
    αυτοκαταστροφικη διαθεση; ποτε...
    απεχθεια στο κοκκινο; οχι, ειναι απλα ενα ακομη μηκος κυματος...
    ολα μαζι και καποια αλλα; σιγουρα ναι...
    οι θεοι γνωριζουν... αυτοι μπορει, εμεις ομως;
    η ζωη ειναι ωραια... λετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βεβαίως και λέω! Και ωραία είναι, και σύντομη είναι και πολυπαραμετρική και χαοτική και απ' όλα! Και μιας και έχουμε και σίγουρο το τέλος γιατί να μην απολαύσουμε τη διαδρομή όσο, τουλάχιστον, τα χέρια μας, δηλαδή το μυαλό μας, κρατάνε το τιμόνι; Ατέλειωτα χαρούμενοι από το πρωί μέχρι το βράδυ και από την κορυφή μέχρι τα νύχια πρέπει να είμαστε κι από όλα τ' άλλα τίποτα! Για να το όλοι μαζί προσπαθήσουμε μπας και στείλουμε το μαύρο και το γκρίζο στον αγύριστο. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα καλέ μου αείποτε
    Δυστυχώς δεν ακούω το κομμάτι . Εδώ και κάτι μήνες δεν λειτουργεί ο ήχος μου , αποφάσισα χθες να κουνήσω τα καλωδιάκια μιά που έπαιζα με τα μπριζάκια αλλά τζίφος ... αρκούμαι στο Let it be που είναι λατρεμένο κομμάτι από λατρεμένο συγκρότημα .
    Πάντα ψηλά τα κέφια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κρίμα που δεν την μουσική επένδυση ακούς. Τώρα πια κείμενο και ήχος, στο ημερολόγιο μου, πάνε παρεούλα. Το στενάχωρο είναι ότι ακούγεται πάντοτε το τραγούδι που συντροφεύει την τελευταία εγγραφή. Το ότι δεν ακούγεται ήχος από το σύστημά σου μπορεί να είναι από το απλούστερο μέχρι το πιο σύνθετο. Το πιθανότερο, αν επιλεκτικά κάποιες φορές έχεις ήχο, είναι να είναι φευγάτη κάποια ρύθμιση. Δεν υπάρχει κάποιος σχετικός, και πρόθυμος να ασχοληθεί, σε απόσταση βολής; Θα βοηθούσε. . .

    Καλό ΣαββατοΚαιΚύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή